LIFE

Fan όχι, fun ναι: πώς πέρασα μια τέλεια Champions League βραδιά, χωρίς να βλέπω ποδόσφαιρο

Eγώ και το ποδόσφαιρο δε μας λες και κολλητούς φίλους. Ποτέ δε μου φάνηκε ενδιαφέρουσα η συνήθεια του να κάθομαι σε έναν καναπέ να παρακολουθώ μία μπάλα να πηγαινοέρχεται σε ένα γήπεδο, πάνω-κάτω, πάνω-κάτω με την ελπίδα να μπει επιτέλους ένα γκολ. Πόσοι και πόσοι αγώνες έχουν τελειώσει με σκορ 0-0 κι εμένα να γυρνάω απορημένη να λέω στους φίλους μου «και τι καταλάβατε τώρα; Ποιο το ενδιαφέρον σε αυτόν τον αγώνα;» κι εκείνους να με κοιτούν και να γελούν. 

Από μικρή έβρισκα τρομερά ενδιαφέρον το μπάσκετ, το οποίο κατά τη γνώμη μου έχει περισσότερη δράση, εναλλαγές συναισθημάτων, αγωνία, σασπένς. Ως λάτρης του μπάσκετ, φρόντιζα να πηγαίνω γήπεδο, να παρακολουθώ όλα τα ματς της ομάδας μου και γενικά να διαβάζω οτιδήποτε την αφορά, γυρνώντας επιδεικτικά την πλάτη μου στο ποδόσφαιρο.

Έτσι, λοιπόν, μου έκανε τρομερή εντύπωση όταν μου προτάθηκε να συμμετάσχω στο ”Heineken The MVPs”, στο οποίο, όπως με ενημέρωσαν, 4 ζευγάρια θα έμπαιναν στη μάχη της παντομίμας με θέμα, φυσικά τι άλλο;, το ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα το UEFA Champions League που την 1η Ιουνίου θα αναδείξει στο στάδιο Metropolitano της Μαδρίτης τον πρωταθλητή Ευρώπης.

 

Άφησα στην άκρη τους ενδοιασμούς μου και είπα να εμπιστευθώ το quote της Heineken: «Δε χρειάζεται να είσαι φαν για να απολαύσεις το UEFA Champions League». Είπα, λοιπόν, το «ναι» σε αυτό το challenge με ένα και μόνο σκοπό:  να αποδείξω στα αγόρια της παρέας ότι ακόμη και με λίγες γνώσεις,  μπορώ να τα βγάλω πέρα και μάλιστα να περάσω καλά σε αυτό το παιχνίδι με άρωμα ποδοσφαίρου. Ο μύθος άλλωστε ότι δεν μπορείς να απολαύσεις κάτι αν δεν το γνωρίζεις πολύ καλά, έπρεπε κάποια στιγμή να καταρριφθεί. Με θετική διάθεση και όρεξη για παιχνίδι μπορείς να περάσεις καλά με την παρέα σου, ακόμη κι αν το θέμα της ημέρας δε σε αφορά καθόλου. Και στο επιβεβαιώνω εγώ που πήρα μέρος στο ”Heineken The MVPs” και προσπαθούσα να μαντέψω λέξεις ποδοσφαιρικού περιεχομένου.

Αφού, λοιπόν, προσπάθησα να αποστηθίσω τις 16 ομάδες που πέρασαν στα προημιτελικά του Champions League και αφού ζήτησα από τον σύντροφό μου να σκεφτεί τις πιθανές ερωτήσεις που θα μπορούσαν να μου θέσουν για κάθε μία ομάδα (Ναι, καλά κατάλαβες, σε κάποιον δεν αρέσει να χάνει), πήγα με αέρα νικητή στη μάχη, εμ συγγνώμη στο House Twenty Four ήθελα να πω.

 

Εκεί με περίμενε το ταίρι μου σε αυτό το challenge, Γιώργος Λέντζας και οι αντίπαλές μου, Λίλα Κουντουριώτη και Βάλια Χατζηθεοδώρου. Ξεκινήσαμε ιδανικά το απόγευμά μας χαλαρώνοντας με μπίρες Ηeineken και έπειτα παίζοντας ποδοσφαιράκι στο οποίο δε χάνω ποτέ και θα το δεις και στο βίντεο. Μπορεί να μην παρακολουθώ ποδόσφαιρο, αλλά ξέρω τρομερό ποδοσφαιράκι και μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο Θέμης Καίσαρης, ο αρχισυντάκτης του Sport24.gr, ο οποίος έχασε (off camera βέβαια και δεν έχω τα αποδεικτικά στοιχεία). 

 

Στη συνέχεια περάσαμε στην περιβόητη παντομίμα. Δε θα σου πω ψέματα. Αρχικά ένιωσα άβολα, μιας και φοβόμουν τι ερωτήσεις θα μπορούσαν να τεθούν. Δεν ήθελα επουδενί να μείνω παγοκολόνα και να μην μπορώ να περιγράψω απολύτως τίποτα, πράγμα που ευτυχώς δε συνέβη ποτέ. Για καλή μου τύχη, με ρώτησαν για τον Diego Armando Maradona, τον οποίο και γνωρίζω κι έτσι περιέγραψα με σιγουριά το φαγητό που έχει κοινή έδρα με την ιταλική ομάδα στην οποία διέπρεψε. Νάπολη και pizza και η αυτοπεποίθησή μου ανέβηκε στα ύψη. Βέβαια, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η παντομίμα ήταν ακόμη πιο διασκεδαστική όταν δεν ήξερα την απάντηση και προσπαθούσα να περιγράψω κάτι που δε γνώριζα. «Αυτή η ομάδα προκρίθηκε φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Champions League. Ποιο πτηνό βρίσκεται στο έμβλημά της;», ήταν η ερώτηση και δεν είχα ιδέα ποια ήταν. Ξεκίνησα, λοιπόν, να αναπαριστώ πτηνά και ευτυχώς ο Γιώργος Λέντζας κατάφερε να μαντέψει σωστά τις τυχαίες περιγραφές μου και να πει τη λέξη «πετεινός» που κρύβεται πίσω από την Tottenham.

Όταν σηκώθηκαν τα κορίτσια να παίξουν, παρόλο που ήταν αντίπαλές μας, βαθιά μέσα μου ήθελα να κερδίσουν γιατί #girlpower, sorry. Όσο καθόμουν στη γωνίτσα του καναπέ σκεφτόμουν πόσο φανταστικό θα ήταν να περάσουν στον τελικό, να παίξουν ενάντια στον Θέμη Καίσαρη (που τα ξέρει όλα) και την Ελένη Βουλγαράκη και να τους κερδίσουν. Αυτή κι αν θα ήταν ανατροπή, η μοναδική γυναικεία ομάδα του challenge να κερδίσει. Το τι έγινε στον τελικό, θα το δεις σύντομα στο Sport24.gr

Ανατροπές, αλληλοκατηγορίες, μα πάνω από όλα άφθονο γέλιο είχε εκείνο το απόγευμα της Παρασκευής. Ποτέ δε θα φανταζόμουν ότι θα έπαιζα παντομίμα για το ποδόσφαιρο και θα περνούσα καλά, αλήθεια. Και κάπως έτσι πείστηκα ότι όντως «Δε χρειάζεται να είσαι φαν για να απολαύσεις το UEFA Champions League». Φέτος, λοιπόν, θα κάνω την ανατροπή και θα πάρω θέση στον καναπέ μαζί με τους φίλους μου να παρακολουθήσω τον μεγάλο τελικό του UEFA Champions League, την 1η Ιούνη. Pizza και Heineken να έχουμε στην παρέα και όλα καλά.  

Video: Αλέξανδρος Ιωαννίδης