LIFE

To Facebook θέλει να ανεβάσεις τις γυμνές σου φωτογραφίες

Βασικοί κανόνες όταν στέλνεις γυμνές φωτογραφίες είναι: α)να εμπιστεύεσαι τον παραλήπτη - αν και κανείς δεν μπορεί ποτέ να εγγυηθεί πως δεν θα σε κάνει βούκινο μετά από κάποιο καιρό, αλλά εντάξει - και β)να μην αφήνεις το πρόσωπό σου να φανεί.

Ακόμα κι αν ακολουθείς πιστά αυτά τα tips όμως, το revenge porn είναι μάστιγα και η μόνη επιλογή που θα σε προστατέψει είναι να μην στέλνεις καθόλου γυμνές σου φωτογραφίες.

Αλλά από τη στιγμή που το online dating έχει αντικαταστήσει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου το κανονικό, είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που όταν ο έρωτας αρπάζει και δυναμώνει, δεν θα στείλεις μια πιο σέξι φωτογραφία. Αυτό, όπως είναι φυσικό, το γνωρίζουν πολύ καλά τα δαιμόνια “κεφάλια” του Facebook, τα οποία σκέφτηκαν έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προλάβουν τις γυμνές σου φωτογραφίες, από το να κυκλοφορήσουν στο feed φίλων, γνωστών και της οικογένειάς σου.

Συγκεκριμένα, το Facebook δοκιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, μια ρύθμιση που επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν τέτοιες αποκαλυπτικές φωτογραφίες στο social medium, ώστε να μην μπορούν αργότερα άλλοι άνθρωποι να ξαναποστάρουν αυτές τις εικόνες.

Ουσιαστικά δηλαδή, ανεβάζεις στην πλατφόρμα τη γυμνή σου εικόνα, πριν την στείλεις στον τύπο που θες, ώστε το σύστημα να την έχει “διαβάσει” και να μην του επιτρέψει αργότερα να την ανεβάσει για να σε κάνει ρεζίλι. Ναι, θα την δει το αρμόδιο FB Team, αλλά καλύτερα αυτοί μόνο, παρά όλος ο ντουνιάς.