LIFE

Το Facebook κάνει την ανατροπή: “Δοκιμάζεται” νέο reaction button που δε θα μας αρέσει καθόλου

Νέες αλλαγές δοκιμάζονται στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Facebook, με τον Mark Zuckerberg νε βρίσκεται ένα βήμα πριν υποκύψει στον πειρασμό του dislike button.

Σύμφωνα με το sky.com, οι δοκιμές του συγκεκριμένου κουμπιού ‘’εκτόνωσης’’ έχουν ήδη ξεκινήσει στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι ο ιδρυτής του Facebook είχε υποστηρίξει στο παρελθόν πως δεν ήταν στις προθέσεις του να ”κάνει το Facebook ένα φόρουμ όπου ο καθένας θα ψηφίζει και θα καταψηφίζει τις δημοσιεύσεις άλλων”.

Να που, όμως, τελικά ενέδωσε. Το συγκεκριμένο κουμπί θα αποτελεί έναν απευθείας τρόπο επικοινωνίας με το Facebook ώστε οι χρήστες να μπορούν με ένα μόνο κλικ να μεταφέρουν στους αρμόδιους ποιες δημοσιεύσεις δεν θέλουν να τους εμφανίζονται στην αρχική τους σελίδα.

Οι δημοσιεύσεις αυτές θα μπορούν να αναφέρονται αμέσως ως ”προσβλητικές”, ”παραπλανητικές” ή ”εκτός θέματος”, προκειμένου ο καθένας να βλέπει στο news feed μόνο ό,τι τον ευχαριστεί.

Αν και η είδηση δε μας αρέσει καθόλου, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως είχαμε κατά κάποιον τρόπο προειδοποιηθεί γι’ αυτό. Δεν πάει καιρός από τότε που ο Mr. Facebook ανακοίνωσε πως το 2018 θα είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών στην πλατφόρμα του με σκοπό να διορθωθεί κάθε λάθος του παρελθόντος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως μέχρι στιγμές τα αποτελέσματα της χρήσης του κουμπιού ”dislike” μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι.

Λέτε να το γλιτώσουμε τελικά;