LIFE

“Secret Crush”: η νέα εφαρμογή του Facebook θα ζευγαρώσει τους ελεύθερους (αλλά θα κλείσει και σπίτια)

Πάνω που νομίζαμε πως το Facebook έχει παλιώσει και έχει χάσει την αίγλη του, τσουπ, έρχεται το ''Secret Crush'', η νέα του υπηρεσία και βάζει αρκετό αλατοπίπερο στην εφαρμογή που χρησιμοποιούν πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο. 

Στο ετήσιο συνέδριο της Facebook, λοιπόν, την περασμένη Τετάρτη, μεταξύ των διαφόρων αλλαγών και προσθηκών που συζητήθηκαν, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η νέα υπηρεσία ”Secret Crush” που παρέχεται ήδη σε χρήστες στον Καναδά, το Μεξικό, την Αργεντινή, την Κολομβία, την Ταϊλάνδη αλλά και σε 14 ακόμη χώρες που ανακοινώθηκαν εκείνη τη μέρα σε Ασία και Νότια Αμερική.

Τι είναι το ”Secret Crush”

Ουσιαστικά το ”Secret Crush” έχει σα στόχο να σου βρει το νέο έρωτα της ζωής σου. Όχι δε θα είναι κάποιος που δε γνωρίζεις, όπως συμβαίνει σε πολλά άλλα date apps. Η νέα υπηρεσία στοχεύει να σου βρει σύντροφο από τους ήδη υπάρχοντες φίλους σου στο Facebook. Ναι, καλά άκουσες.   

 

Πώς λειτουργεί

Ο κάθε χρήστης του Facebook θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει έως εννέα «φίλους» από τη λίστα του, για τους οποίους ενδιαφέρεται για κάτι παραπάνω από μια απλή διαδικτυακή σχέση. Κανείς από αυτούς δε θα μπορέσει να μάθει ποιου ”Secret Crush” είναι παρά μόνο εάν κι ο ίδιος έχει επιλέξει αντίστοιχα τον ίδιο «φίλο-crush» του και γίνει αυτόματα το match. Πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Θα στο πούμε απλά: εάν για παράδειγμα επιλέξεις τον Κώστα κι εκείνος αντίστοιχα έχει επιλέξει εσένα και σε έχει προσθέσει στη λίστα του, τότε αυτόματα θα γίνει το match και άρα και η αποκάλυψη. Εάν ο Κώστας δε σε έχει προσθέσει στη λίστα του, θα πάρει μεν την ειδοποίηση ότι είναι το crash κάποιου, αλλά δε θα μάθει ποτέ ποιου. Καλό; Επομένως μπορείς να νιώθεις απολύτως safe για τις επιλογές σου. Μόνο αν είναι αμοιβαία τα αισθήματα θα γίνει η αποκάλυψη. Η συνέχεια αφήνεται σε εσάς. Όλα κι όλα. Γίνεται το προξενιό, το πώς θα πορευτείτε το αποφασίζετε εσείς.

Όπως καταλαβαίνεις η εφαρμογή αυτή θα ανάψει φωτιές σε ελεύθερους και μη, μιας και ας μη γελιόμαστε δε θα την χρησιμοποιήσουν μόνο όσοι είναι ελεύθεροι. Οι υπεύθυνοι της Facebook πάντως τόνισαν πως: «Θα είναι ευκολότερο από ποτέ να βρείτε τον επόμενο μεγάλο σας έρωτα». Τον επόμενο είπαν ε. Όσοι έχετε τον έρωτα στο τσεπάκι σας αφήστε την εφαρμογή για τους υπόλοιπους.

Κι αν ρωτάς πότε θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα, δυστυχώς δεν έχουμε απάντηση, μιας και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ημερομηνία. Εν αναμονή, λοιπόν. Αλήθεια πώς σου φαίνεται η νέα αυτή εφαρμογή;