LIFE

Facebook: Ο επιμένων δεν νικά

Σου έχει τύχει σίγουρα, μας έχει τύχει και μας. Μηνύματα από αγνώστους, που ενώ δεν απαντάς και ούτε πρόκειται να απαντήσεις, αυτά συνεχίζουν να έρχονται.

Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι φτάνουν στο σημείο να στείλουν 5 και 6 μηνύματα χωρίς να έχουν ανταπόκριση σε κανένα. Και άλλες, που ενώ δεν είστε καν φίλοι στο Facebook, εκείνος σε βρήκε στους suggest friends και ξεκίνησε να μονολογεί.

Ας αναρωτηθούμε: Σε πόσα μηνύματα πρέπει να φάει “άκυρο” για να καταλάβει πως η επιμονή του, τον κάνει ρεζίλι;

Για να μην παρεξηγηθούμε. Δεν πιστεύει καμιά από εμάς, πως είναι κακό κάποιος να στέλνει μηνύματα στο Facebook για να φλερτάρει ή για επικοινωνήσει. Όμως πιστεύουμε – οι περισσότερες – ότι έχουμε το δικαίωμα να μην απαντήσουμε.

Ας πούμε ότι σου στέλνει. Δεν απαντάς, αλλά ok, δεν έκανε και κάτι κακό. Αυτός όμως συνεχίζει και δεύτερη φορά. Δεν θα το χαρακτηρίσεις κακή κίνηση επειδή σου έστειλε δυο μηνύματα απανωτά. Όταν όμως η κατάσταση ξεφύγει εντελώς και σου έρχονται μηνύματα και 3η- 4η- 5η φορά, ε καταντά γελοίο.

 

Εύχεσαι να μπορούσες να αλλάξεις το όνομα του, σε “μην απαντάς” για να μην ασχολείσαι καν όταν χτυπάει μήνυμα. Και εκτός από ευχές, προχωράς στη δράση και πατάς το “mute” για να προστατεύσεις τα νεύρα σου.

Μια έρευνα 10 λεπτών χρειάστηκε και μαζέψαμε πανεύκολα 7 διαφορετικά “περιστατικά” τέτοιων μονολόγων.

Τα μηνύματα ”απλός”μονόλογος

 

Εντάξει πραγματικά είναι 5 διαφορετικές μέρες με 10 διαφορετικά μηνύματα. Υπάρχει κάποιος λόγος γι’ αυτή την επίμονη; Δεν γίνεται να μην γνωρίζει ότι το μόνο πράγμα που θα πάρει είναι το γράψιμο, μετά συγχωρήσεως.

Γιατί να μην ξεκινήσεις μια συζήτηση με μια άγνωστη, στέλνοντας της ερωτηματικά; Πρωτότυπο!

Μηνύματα νουβέλας αλά κυπριακά!

Τα πράγματα όμως χειροτερεύουν όταν ξεκινάνε συνομιλίες- μονόλογοι- μυθιστόρημα-νουβέλα.  Το καλύτερο; Αλά Κυπριακά!

Μηνύματα νουβέλας- μυθιστόρημα copy-paste

Ο μονόλογος- μυθιστόρημα- νουβέλα συνεχίζεται, μόνο που εδώ ο τύπος έχει στείλει το ίδιο μήνυμα σε δυο διαφορετικές κοπέλες. Σε τσακώσαμε!

 

Μηνύματα Συμβουλής- Κριτικής

Και το κερασάκι στην τούρτα; Να ποστάρεις διάφορα στον τοίχο σου και να σχολιάζει μόνος του, χωρίς να του απαντάς εσύ. Τι στο καλό προσπαθεί να πετύχει κάποιος με μια τέτοια προσέγγιση;

 

 

Ας μεταδώσουμε το μήνυμα σε αυτό τον πληθυσμό-μονολόγου, ότι ο ”Επιμένων δεν νικά” και πως από ένα σημείο και μετά, δεν λέγεται επιμένων αλλά βδέλλα που μονολογεί.