ΕΞΟΔΟΣ

5 προτάσεις για να περάσεις την ημέρα των Χριστουγέννων στην πόλη

Το κέντρο της Αθήνας κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχει την τιμητική του. Αλλά ειδικότερα φέτος, τραβάει σαν μαγνήτης κι αυτό γιατί οι εκδηλώσεις και τα δρώμενα δίνουν και παίρνουν. Όπου κι αν πας, ό,τι κι αν κάνεις θα περάσεις όμορφα. Ακόμα κι αν περιπλανηθείς άσκοπα στα δρομάκια, στο κλίμα θα μπεις θες δεν θες. Αν όμως θες να πας πιο στοχευμένα, ακολουθεί ένα ωραίο προγραμματάκι για Ανήμερα τα Χριστούγεννα. Ξυπνάς αργούτσικα, παίρνεις το μετρό και καλά να περάσεις.

Πηγαίνεις για brunch

Φέτος τα Χριστούγεννα πέφτουν Δευτέρα και είναι λογικό να πιστεύεις πως το brunch, ως συνήθεια Κυριακάτικη δεν έχει θέση τη μέρα αυτή. Για καλή σου τύχη μερικά από τα πιο κουλ ξενοδοχεία της πόλης- κι όχι μόνο- θα ρίξουν τα αυγά στο τηγάνι και Ανήμερα. Βρίσκεις τις προτάσεις μας για brunch Ανήμερα τα Χριστούγεννα εδώ. Καλή όρεξη!

Περνάς μια βόλτα από το Little Kook

Το παραμυθένιο παράρτημα αυτών των Χριστουγέννων εντοπίζεται στου Ψυρρή. Αποκλείεται να κυκλοφορείς στην Αθήνα και να μην έχεις πάρει χαμπάρι τη λάμψη που εκπέμπει προς Ψυρρή μεριά το πλουμιστό “γλυκοπαραμυθοπωλείο” με τον πιο πληθωρικό στολισμό έβερ. Μια βόλτα επιβάλλεται, ακόμα κι απ’ έξω για να χαζέψεις την άκρως χριστουγεννιάτικη πρόσοψη. Εντός του Little Kook απολαμβάνεις ζαχαρένια γλυκά και παραμυθένιο μυστήριο.

Πίνεις απογευματινό τσάι στη Μεγάλη Βρεταννία

 

Ο πιο κομψός κήπος των Αθηνών, το Winter Garden του Hotel Grande Bretagne σερβίρει με μεγαλοπρέπεια απογευματινό τσάι, συνοδεία πανετόνε με φρούτα κονφί, φλαν με σαντιγί βανίλιας, μπισκότων αλλά και παραδοσιακά γλυκά της εποχής. Ακούς πιάνο κι απολαμβάνεις χλιδάτη θαλπωρή, τσάι και συμπάθεια.

Κατεβαίνεις για πατινάζ στο ΚΠΙΣΝ

 

Η εκτός κέντρου βόλτα που επιβάλλεται να κάνεις μέρες που είναι για να θαμπώσεις από ομορφιά είναι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,  το οποίο κινείται σε απόλυτα χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Δωρεάν εκδηλώσεις, συναυλίες και ένα ειδικά διαμορφωμένο παγοδρόμιο για μικρούς και μεγάλους, πάνω στο Κανάλι.

Απολαμβάνεις ζεστό gluehwein στην αυλή του Hilton

 

Γιατί αν δεν πιεις ζεστό αρωματικό κρασί τώρα που κάνει κρύο και γιορτή, πότε; Στην αυλή του εστιατορίου Βυζαντινό στο Hilton έχει στηθεί ένα πανέμορφο χριστουγεννιάτικο χωριό με πάγκους και εορταστικά περίπτερα, το οποίο σε περιμένει μέχρι τις 31/1 για να ψωνίσεις παραδοσιακά προϊόντα, σοκολάτες, ρούχα με ένα ποτήρι μοσχομυριστό, καυτό gluehwein ανά χείρας.