ΕΞΟΔΟΣ

Walla Walla: Η νέα άφιξη στο Παγκράτι είναι ένα wine bar που συνδυάζει γεύσεις

Προσγειώθηκε στην αεικίνητη γειτονιά του Παγκρατίου για να σε μάθει να πίνεις το κρασί σου βασίλισσα. Το Walla Walla, το νέο wine bar της πόλης, έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία να σου πει, η οποία ξεκινάει από την προέλευση του ιδιαίτερου ονόματός του.

Γιατί “Walla Walla”; Γιατί έτσι λεγόταν το γλυκό κρεμμύδι που ταξίδεψε τον 19ο αιώνα από την Κορσική στις ΗΠΑ κι έδωσε το όνομά του σε μια επαρχία της πολιτείας του Washington, όπου παράγονται εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Το κρεμμύδι walla walla έχει μια έντονη γεύση και γλυκάδα και θα το δεις μόλις μπαίνεις στην πόρτα που βρίσκεται μέσα στο μπαρ.

Η κάβα του: Πολύ ενδιαφέρουσα. Στη λίστα που θα πάρεις στα χέρια σου θα βρεις υπέροχες επιλογές με κύριο χαρακτηριστικό τους ότι είναι όλα natural και βιοδυναμικού χαρακτήρα. Αυτή η λίστα όμως ανά διαστήματα θα αλλάζει και θα αποκτά άλλο θεματικό χαρακτήρα για αυτό πρέπει να προλαβαίνεις πριν γίνει η κάθε αλλαγή. Στον ημιώροφο του Walla Walla αχνοφαίνεται η καλοστημένη του κάβα από την οποία μπορείς να αγοράσεις το μπουκάλι της αρέσκειάς σου, ή αν προτιμάς, να το γευτείς σε κάποιο τραπέζι με μία μικρή επιβάρυνση. Εν ολίγοις, απολαμβάνεις σπάνια και ακριβά κρασιά σε περιβάλλον εστιατορίου με τιμή λιανικής πώλησης.

Η κουζίνα: Στο ίδιο, εντυπωσιακό μοτίβο κι αυτή. Ο ιδιοκτήτης Κώστας Τσίγκας παρέα με τον chef Νίκο Kωστιδάκη έχουν αποφασίσει να κάνουν αυτό που τους αρέσει. Δεν θα έχουν σταθερό κατάλογο αλλά  ένα μενού που θα αλλάζει κατά το 1/3 του συνεχώς, αγγίζοντας πιάτα και τεχνικές από όλο τον κόσμο και τις κουλτούρες. Όπως καταλαβαίνεις, η ανανέωση είναι το σήμα κατατεθέν του μενού. Ετοιμάσου- μεταξύ άλλων για ψητή κολοκύθα με burrata, κουκουνάρι, φουντούκια, χυμό καρότου και balsamico, για risotto με καπνιστό χέλι και foie gras. Κι όλα αυτά, σε πολύ προσιτές τιμές.

Τα cocktails: Για όλους προνόησε το team του Walla Walla και φυσικά για τους λάτρεις του καλού ποτού, όχι μόνο του κρασιού. Το μπαρ του διαθέτει και αξιοζήλευτη κάβα ποτών με premium ετικέτες. Η λίστα των cocktails περιλαμβάνει 12, τα οποία έχει επιμεληθεί ο Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος. Είναι χωρισμένα σε aperitif, dinner και digestif κι αν θες τη δική μας πρόταση, ζήτα το French Highball με αψέντι ή το Rich n Buttery με βούτυρο και μανιτάρια porcini.

Θέλεις κι άλλα; Το Walla walla κάθε Κυριακή σερβίρει και brunch, αφού ανοίγει από τις 11 το πρωί. Τις υπόλοιπες μέρες, εκτός Δευτέρας είναι ανοιχτό από τις 7 το απόγευμα και σε περιμένει για κρασί, ποτό ή και φαγητό.

Walla Walla, Αρχελάου 7, Παγκράτι, 2107230832.