ΕΞΟΔΟΣ

Βόλτα με το νέο smart forfour σε 4 αγαπημένα στέκια

Ήταν ένα βροχερό βράδυ αλλά δεν είχαμε σκοπό να μείνουμε μέσα. Eίχαμε στη διάθεση μας το νέο smart forfour για να το δοκιμάσουμε και πολλή διάθεση να σου προτείνουμε μαγαζιά που αξίζει να επισκεφτείς ειδικά τώρα τις γιορτές

Αγνοήσαμε τα καρεκλοπόδαρα! Δεν είχαμε να φοβηθούμε τίποτα. Καλά, η γράφουσα είχε, γιατί τελικά έγινε λίγο παπί και άλλαξε ρούχα όπως θα διαπιστώσουν μόνο οι παρατηρητικές αναγνώστριες, αλλά λεπτομέρειες.

Τέλοσπαντων, βρεγμένες και μη, κατεβήκαμε στο parking για να πάρουμε το αμάξι που είχαμε στη διάθεση μας για λίγες μόνο ώρες. Smart forfour αυτόματο, κόκκινο με μαύρο. Μπήκαμε και οι τέσσερις μέσα (γιατί ναι στο νέο smartf forfour χωράμε άνετα και οι τέσσερις) και αφού κάναμε μερικές βόλτες εκεί για να το συνηθίσουμε, ξεκινήσαμε. Βγάλαμε και μια selfie για την προθέρμανση.

Πριν πιάσουμε την ανηφόρα για να βγούμε από το parking, αποφασίσαμε που θα σε πάμε: σε 4 αγαπημένα μας στέκια, που αξίζει να επισκεφτείς γενικά αλλά και ειδικά, αυτές τις γιορτινές ημέρες του χρόνου! Test drive και προτάσεις εξόδου, 2 σε 1, από εμάς για εσένα με αγάπη. Ανεβήκαμε στην ανηφόρα χωρίς φόβο να μας σβήσει (αυτόματο ντε) και φύγαμε!

Bel-Ray

Ένα μαγαζί που αγαπάει πολύ το Ladylike, μιας και είναι πολύ κοντά στα headquarters του. Εδώ έχουμε φάει τις φανταστικότερες κρεμμυδόσουπες, έχουμε πιει τους πιο εντυπωσιακούς φρέσκους χυμούς αλλά και πολλά ποτά, χαζεύοντας όσα όμορφα δείχνει ο προτζέκτορας στο απέναντι κτίριο (όταν δε βρέχει).

Σε τέτοια περιοχή, το να βρεις να παρκάρεις δεν είναι πάντα εύκολο αλλά  ως γνωστόν τα smart, δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Ναι, ούτε τα smart forfour. Έχουν τέλεια κοφτή “μούρη” και ιδανικό μέγεθος.

Small 8

Η επόμενη μας στάση ήταν Παγκράτι και το πανέμορφο Small 8. Στο δεκάλεπτο που ήμασταν στο δρόμο, ανάψαμε και τα θερμαινόμενα καθίσματα να ζεσταθεί το κοκκαλάκι μας. Συζητήσαμε πως μόνο οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν την αξία των θερμαινόμενων καθισμάτων και μέχρι να πούμε κύμινο είχαμε φτάσει.

Αυτό το μαγαζί είναι ιδανικό για εσένα που αγαπάς την ηρεμία, την ιδιαίτερη διακόσμηση και το Ιnstagram (έχει γωνίτσες ιδανικές για πολλές καρδούλες). Ανάλογα την ώρα που θα πας, μπορεί να σε ξαφνιάσει ευχάριστα η μουσική, ενώ στα bonus σημείωσε και το ευγενικό προσωπικό.

Le Petit Fleur

Φύγαμε από Παγκράτι και κατευθυνθήκαμε κέντρο. Το smart forfour ήταν πολύ σταθερό στο δρόμο, παρόλο που ψιλοέβρεχε. Οι γυαλοκαθαριστήρες έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους και τα ψαρωτικά φώτα έδειχναν το δρόμο.  Παρκάραμε ακριβώς απ’ έξω από το Le Petit Fleur.

Αυτό το αυτοκίνητο, έχει ένα καταπληκτικό τιμόνι που κάνει το παρκάρισμα παιχνιδάκι ακόμα και όταν η Σάββια έχει στο τέρμα τη μουσική (να σημειωθεί εδώ το τέλειο ηχοσύστημα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου και το ότι η Σάββια δεν έχει καλή φωνή).

 

Στο Le Petit Fleur, πήραμε πόζα και φυσικά κάναμε πως κοιτάμε τους καταλόγους. Στην πραγματικότητα ξέραμε πως όλες, θα πιούμε σοκολάτα γάλακτος γιατί ίσως είναι το μόνο μαγαζί που σου σερβίρει πραγματικά σοκολάτα γάλακτος. Όλα αυτά, σε ένα πολύ petit και ζεστό περιβάλλον.

The Clumsies

Για το τέλος, αφήσαμε τα δύσκολα από θέμα περιοχής. Φτάσαμε στην καρδιά της Αθήνας με το smart forfour. Στο αγαπημένο μας The Clumsies. Τι να πούμε εμείς, τα έχουν πει ήδη οι διακρίσεις. Είναι ανάμεσα στα 50 best bars του κόσμου για το 2015 και όχι άδικα. Είναι ατμοσφαιρικό, ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας και ειδικά το βράδυ για κοκτέιλ. Φυσικά εμείς δεν ήπιαμε γιατί είχαμε να οδηγήσουμε.

 

Μπήκαμε στο αμάξι και ευχηθήκαμε να μας το κάνουν δώρο. Είναι πολύ εύκολο στην οδήγηση, είναι γουστόζικο. Δεν καίει πολύ βενζίνη. Έχει και αυτό το σύστημα που σβήνει εντελώς στα φανάρια και ανάβει αμέσως όταν πατήσεις γκάζι. Είναι smart αλλά για 4 άτομα.

Πήραμε τα πράγματα μας από το πορτ παγκάζ και αναχωρήσαμε. Άι Βασίλη, αν διαβάζεις, να ξέρεις θα πετάξουμε από τη χαρά μας αν μας φέρεις ένα (ή και δύο) smart forfour.

 

*Φωτογραφίες: SOOC/ Νίκος Λυμπερτάς