ΕΞΟΔΟΣ

Τι να κάνετε στην Αθήνα τον 15Αύγουστο

Τον Αύγουστο στην πόλη δεν κινείται τίποτα. Με το ζόρι δηλαδή κινείσαι και εσύ από την ζέστη. Γενικά αν είσαι ακόμη εδώ, αναθεματίζεις τη μοίρα σου που δεν είσαι σε κάποια παραλία στο Αιγαίο.  Επίσης νομίζεις πως δεν θα έχεις τι να κάνεις. Νομίζεις. Αν μείνεις στην πρωτεύουσα, επειδή κάτι έτυχε, επειδή δεν βγαίνεις μπατζετικά, επειδή δουλεύεις, μη σκας. Θα σου δώσω 10 λόγους  για να μην μιζεριάζεις που δεν είσαι στην Ελαφόνησο ή στην Δονούσα ή στην Ανάφη (μπουχουχού).

Μπορείς να αράξεις με καφέ και μετά με μπίρες στα πεζούλια στην Μαρίνα Φλοίσβου, να κοιτάς το ηλιοβασίλεμα και μετά το φεγγάρι και μπροστά σου τα κότερα και τον Πειραιά απέναντι και να είναι πολύ ωραία ό,τι παρέα και να έχεις. Υπ’ όψιν πήγαινε νωρίς να πιάσεις θέση, γιατί δεν θα βρεις τετραγωνικό εκατοστό.

 

Μπορείς να πας στο L’Ovelha Negra στις εξωτικές Τζιτζιφιές να πιεις ρακή με λεμόνι και να ακούσεις το Δεν λες κουβέντα και άλλα τεράστια τραγούδια υπό το φως πυρσών, με τα πόδια σου να κλωτσάνε άσπρα βοτσαλάκια. Κάτι σαν εναλλακτικό beach bar χωρίς την θάλασσα.

 

Μπορείς να πας στο Swell στην Βουλιαγμένη να πιεις μαργαρίτες με θέα στο μπλε της αθηναϊκής ριβιέρας (ναι το είπα το κλισέ μου). Άμα θες μπορείς να φας και το σούσι σου, αμέ.

 

Μπορείς να πας στα βραχάκια στην Ακρόπολη για να δεις την πανσέληνο (τ’ Αυγούστου φυσικάκαι να κάτσεις εκεί μέχρι να ξημερώσει.

Μπορείς να πας στο Cine Paris στην Πλάκα. Στην ταράτσα του θα δεις ταινιάρες κάτω από την Ακρόπολη. Ακριβώς όμως.

 

Μπορείς να πας για μια βουτιά στην Alma, την πισίνα στον Άλιμο. Είναι κομματάκι τσιμπημένη η τιμούλα και το λεώ γιατί δεν θα είσαι και στο Σαν Τροπέ, αλλά θα σε δροσίσει από τον καύσωνα.

Μπορείς να πας να τσακίσεις χωριάτικες και άλλα νόστιμα πιάτα στον κήπο της Ροζαλίας στον πεζόδρομο στα Εξάρχεια. 

Μπορείς να πας για τρέξιμο στην Falirofornia, δηλαδή πάνω από τον Μπάτη, δίπλα σε φοινικόδεντρα και άλλα τέτοια ωραία και καλιφορνέζικα.

 

Μπορείς να πας για βραδινό (και για πρωινό βέβαια) μπάνιο στο Bolivar (στάση Καλαμάκι με το τραμ), αν είσαι τυχερή θα έχει και κάποιον ντιτζέι να παίζει ωραίες μουσικές.

 

Μπορείς να πας στο Γιασεμί στην Πλάκα (που ίσως και να στο έχω πει 100 φορές, αλλά κι εσύ πώς γίνεται να μην έχει πάει ήδη δεν καταλαβαίνω), να κάτσεις για ελληνικό και ρακόμελα στα σκαλάκια και να νομίζεις ότι είσαι σε κυκλαδίτικο νησί.