ΕΞΟΔΟΣ

Τα 3 καλύτερα σαντουιτσάδικα της Αθήνας θα σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά

Σάντουιτς. Η τροφή που αντέχει το στομάχι σου το πρωί όταν σηκώνεσαι, το μεσημέρι όταν δεν έχεις τι να φας και το βράδυ μετά από ξενύχτι. Οι δύο φέτες ψωμιού που κλείνουν μέσα τους όλα τα μυστικά ή τέλος πάντως μερικά αλλαντικά και τυριά. Η υγιεινή εναλλακτική του σουβλακίου που δε σου προκαλεί τύψεις και η τροφή που μπορείς να φας με χίλιους και έναν τρόπους. Αν έχω ένα μεράκι, αυτό είναι να ανακαλύπτω τα καλύτερα σάντουιτς στην πόλη μου, ώστε να έχω ένα στήριγμα σε μία δύσκολη ώρα. Και τώρα θα τα μοιραστώ και μαζί σου. Γιατί πάνω από όλα είμαι άνθρωπος.

 

Big Mouth (Πραξιτέλους 20)

Το γνωστό πια σαντουιτσάδικο της Πραξιτέλους σε περιμένει από το πρωί αλλά μπορεί και να μη βρεις το σάντουιτς που ψάχνεις αν πας το απόγευμα. Η πρώτη ύλη τελειώνει πολύ γρήγορα γιατί όποιος πρόλαβε πρόλαβε. Το σάντουιτς είναι πολύ μεγάλο και κόβεται σε δύο μέρη ενώ οι επιλογές είναι αρκετές, με το BLT να σου παίρνει τα μυαλά ακόμα κι αν λες το πιο κλασικό σάντουιτς του κόσμου. Εγώ πηγαίνω ξανά και ξανά για το vegetarian που είναι γεμάτο φρέσκα ψητά λαχανικά και λιωμένο τυρί. Αλλά αν θες να ζήσεις μία Joey Tribbiani εμπειρία, οφείλεις στον εαυτό σου να φας το Italiano που έχει κεφτεδάκια, πίκλες, τυρί και σάλτσα. Για μερακλήδες. Αν θες όμως και αμερικάνικο σάντουιτς, δε γίνεται να φύγεις χωρίς να φας ψωμί με μαρμελάδα και φυστικοβούτυρο. Όνειρο.

Δες κι αυτό: Το “Λοκάλι” θα γίνει το στέκι σου γιατί εκεί τα βρίσκεις όλα

Momo (Σαπφούς 95)

Το μαγαζί στέκι της Καλλιθέας που έχει γίνει σημείο συνάντησης για όσου μένουν ή δουλεύουν στα πέριξ. Δεν μπορείς να το κατατάξεις μόνο σε μία κατηγορία γιατί μπορείς να απολαύσεις brunch το Σαββατοκύριακο, να πιεις χαλαρό ποτό το βράδυ αλλά και να φας διάφορα νόστιμα πιάτα όλες τις ώρες. Εγώ γυρίζω στο συγκεκριμένο μαγαζί ξανά και ξανά για τα φανταστικά σάντουιτς που φτιπάχονται από το ψωμί του φούρνου Bakers και είναι πάντα φρέσκο και ιδιαίτερο, ενώ οι επιλογές καλύπτουν όλα τα γούστα. Λατρεύω το tuna melt αλλά και την αμερικάνικη εκδοχή με peanut butter και jelly.

 

Guarantee (Βεΐκου 41)

Το μαγαζί όνομα και πράγμα. Αληθινή εγγύηση. Όταν θέλεις να φας κάτι που θα σου φέρει δάκρυα στα μάτια από συγκίνηση για αυτό που βρίσκεσαι στο στόμα σου, στο Guarantee να πας και φάε χωριάτικο φραντζολάκι με μπριζόλα καπνιστή χοιρινή, φέτα και βινεγκρέτ για εμένα. Γιατί τα υλικά είναι τόσο νόστιμα που δε χρειάζεται να φορτώσεις το σάντουιτς με 20 υλικά για να το ευχαριστηθείς. Α, μην ξεχάσεις να πιεις και ένα φυσικό χυμό με φρούτα εποχής. Θα σου κάνουν και προτάσεις με το ποια θα σου κάνουν καλό και ποια συνδυάζονται ιδανικά. Σαν να γύρισε η μάνα μου από τα Γιάννενα ένιωσα. Αν έχω να του προσάψω κάτι, είναι ότι κλείνει νωρίς το απόγευμα και δεν μπορώ να του υποβάλω τα σέβη μου μετά τη δουλειά.

Γιατί πάνω από όλα είμαι άνθρωπος, όπως σου ανέφερα.