ΕΞΟΔΟΣ

Πώς να περάσεις καλά τον χειμώνα στην πόλη

Καλά ήταν το καλοκαιράκι που φορούσες ένα σορτσάκι άφηνες και τα μαλλιά σου βρεγμένα τύπου wet look κι έβγαινες για κοκτέιλ στα μπαράκια, τώρα καταρχάς να τα στεγνώνεις γιατί θα κρυώσεις κι έπειτα να ξέρεις πως δεν τελείωσαν όλα και πως η Αθήνα είναι μία πόλη που δεν έχει εποχές και είναι πολύ ωραία και τον χειμώνα. Υπάρχουν ωραία πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ζεστάνεις τις κρύες νύχτες τους Νοέμβρη.

1. Να κάτσεις μέσα (ναι μέσα, τι θα πάθεις;) και να κάνει cocooning, είναι και οι εποχές τέτοιες που το έχουν φέρει πάλι στη μόδα, μαγείρεψε κάτι για την παρέα, πάρε ένα ντιβιντί ή κατέβασε μια ταινιούλα τεσπά.

2. Να πας για ουίσκι στο Noël, που το όνομά του σημαίνει Χριστούγεννα και μιας και δεν αργούν πια (τι είναι δυο μηνάκια;) θα είναι ό,τι πρέπει. Έτσι κι αλλιώς θα είναι, γιατί το περιβάλλον είναι ζεστό, είναι σαν ένα μεγάλο παλιό σπίτι της καλής κοινωνίας, με παλιά έπιπλα και ωραία μπάρα, άσε που παίζει να δεις εκεί και την Τόνια Σωτηροπούλου ή τον Νίκο Μουτσινά.

 

3. Να πιεις τσίπουρα να ζεσταθείς, στην Αυλή στο Κουκάκι, να προλάβεις να κάτσεις μέσα, στους πάγκους με τις κουρελούδες, γιατί έξω μπορεί και να κρυώνεις κομματάκι, αλλά το μαγαζί τούτο είναι ασυζητητί για όλες τις εποχές.

4. Να αγοράσεις οπωσδήποτε κάτι μπορντό (κολάν, μποτάκια, ζακέτα, δεν έχει σημασία, κάτι). Και να το φορέσεις μαζί με κάτι μαύρο, α και να βάλεις εκείνο το κραγιόν το βουργουνδί, ναι ναι που έχει το χρώμα του κρασιού Βουργουνδίας, που είναι κάτι σαν μπορντό.

5. Να πας στο σινεμά να χουχουλιάσεις με τον αγαπημένο σου ή την κολλητή σου και να δεις τον Αστακό επειγόντως. Είναι η πιο ωραία ταινία της χρονιάς, ίσως και των τελευταίων χρόνων, ίσως έγινε από τις αγαπημένες μου ήδη, να πας για να γίνει και δική σου. Εντάξει έχει κι άλλες ταινίες για άλλα γούστα, γενικά πήγαινε σινεμά.

6. Να φας βελουτέ σούπες και άλλες εξωτικές και γενικώς τέτοια καυτά και καταπραϋντικά για τον ενδεχόμενο πονόλαιμο που θα έχεις λόγω καιρού. Στο Mama Roux στην Αιόλου ή στο Blue Bamboo στα Πετράλωνα. Α και αν σου αρέσουν οι βιντατζιές ακόμη και στο φαγητό για εντελώς μαμαδίστικη χορτόσουπα στου Τάκη στο Νέο Ψυχικό.

 

7. Να πιεις την καλύτερη ζεστή σοκολάτα της πόλης στην Βουλής στο Σοκολάτα, μια Alpaco από το Εκουαδόρ ας πούμε ή στο παραμυθένιο Fairytale στη Νέα Φιλαδέλφεια.

8. Να πας θέατρο που έχεις να πας σίγουρα καιρό και μετά να πάρεις λουκουμάδες από το Lukumάδες βεβαίως βεβαίως.

 

9. Να πας σε μουσικές σκηνές, που ξεκινάνε τώρα με τα πρώτα κρύα. Για παράδειγμα ένας Σταυρός του Νότου με Μίλτο Πασχαλίδη είναι ό,τι καλύτερο για να αντικαταστήσεις τις συναυλίες του καλοκαιριού.

10. Να κάνεις αγκαλιές με τον σκύλο σου, με την μαμά σου, με τον αγαπημένο σου. Γενικά να δίνεις αγάπη γιατί η αγάπη θα σε ζεστάνει for sure. Στο σπίτι, στους δρόμους, στα μπαρ, παντού.