ΕΞΟΔΟΣ

Πού να βγεις στο Χαλάνδρι

Εγώ, κορίτσια, νότια είμαι, από βουπού δεν κατέχω πολλά, να τα λέμε αυτά. Και έπειτα, αγαπώ το Κέντρο τόσο, που δύσκολα θα με ξεκολλήσεις από εκεί. ΟΜΩΣ. Το Χαλάνδρι είναι το κάτι άλλο. Δηλαδή αν έβαζα κάτι μετά το Κέντρο, αυτό θα ήταν το Χαλάνδρι. Άσε που το τρόλεϊ, το 10, που ξεκινάει σχεδόν κάτω από το σπίτι μου, τερματίζει στο Χαλάνδρι και μπορώ να πηγαίνω με μόνο ένα μέσο.

Γενικά, το έχω επισκεφτεί για διάφορους λόγους, για κάτι πάρτι που κατέληγαν σε χοτ ντογκ τα ξημερώματα, για να βρω μαγαζιά που δεν υπάρχουν αλλού ή για να ξεπληρώσω σε βόρειους φίλους κάμποσα κατεβάσματα μέχρι την παραλιακή. Τελικά, χρήσιμα αποδείχθηκαν όλα αυτά, γιατί τώρα θα μοιραστώ μαζί σου όσα ξέρω. Για την ακρίβεια, θα σου πω πού να πας για να δεις τον καλύτερο κόσμο, να πιεις τα σωστά ποτά, να δοκιμάσεις νόστιμο φαγητό και να περάσεις καλά. Το σίγουρο είναι πως η περιοχή αυτή είναι γεμάτη fun, μοιάζει σαν να κάνει αυτόματο update, είναι το κέντρο του αθηναϊκού βορρά ένα πράγμα. Με λίγα λόγια, εδώ θα τα βρεις όλα και δεν θα βαρεθείς ποτέ.

Μπεμπέκα

 

Σε αυτή την μοντέρνα ταβέρνα θα φας μαμαδίστικο φαγητό σε ένα πολύ ωραίο περιβάλλον. Για την ακρίβεια σε έναν χώρο που παλιά ήταν σπίτι. Οπότε θα είναι ακριβώς σαν να τρως στης μαμάς σου. Έχει κατά γενική ομολογία πολύ νόστιμες τηγανιτές πατάτες (και αν νομίζεις ότι αυτό είναι κάτι σύνηθες, τότε είσαι γελασμένη). Αλλά και αυτά τα κολοκυθάκια της, αχ αυτά τα κολοκυθάκια της, είναι από τα πιο περιζήτητα πιάτα της. Το όνομά της είναι χαριτωμένα παλιομοδίτικο και τα αντικείμενα που την διακοσμούν είναι vintage. Αξίζει μία επίσκεψη. Ή και δύο.

Διονύσου 16, τηλ.: 210 6854880

7th Thought

 

Τώρα που έχει κρύο, ένα ζεστό καφεδάκι το θέλεις. Ε, εδώ θα το πιεις. Ή ένα τσαγάκι, εναλλακτικά. Το Γιασεμί του Δράκου ας πούμε, που έχει μέσα ολόκληρα μπουμπούκια γιασεμιού, φύλλα μπαμπού και φρούτα του πάθους βουτηγμένα σε πράσινο Sencha. Αν είναι και Πέμπτη, τότε θα κεραστείς και γλυκάκι σε μικρά γυάλινα βαζάκια. Έχει βέβαια και κις μανιταριών, αν πεινάς λίγο παραπάνω. Αυτά κάτω, γιατί στον πάνω όροφο αυτού του υπέροχου μαγαζιού, θα βρεις Karavan, ναι ντε τα υπέροχα αυτά ρούχα που θα θέλεις να τα κάνεις όλα δικά σου. Κάθε Κυριακή 12 με 5 θα δοκιμάσεις και extra περιποιημένο brunch.

Αγίας Παρασκευής 29, τηλ.: 213 0258896

White Monkey

 

Μέχρι σήμερα νόμιζα ότι το πιο εξωτικό μέρος μετά την Χαβάη είναι οι Τζιτζιφιές. Αναθεωρώ. Είναι το White Monkey στο Χαλάνδρι. Είναι το μπαρ εκείνο που θα άραζαν οι Πειρατές της Καραϊβικής. Μπαίνοντας, νιώθεις ότι σε ξέβρασε το κύμα σε κάποιο εξωτικό νησί. Δηλαδή κάπως σαν να ζωντανεύεις το καλοκαίρι μέσα στο καταχείμωνο. Εκεί έχουμε δει pin up κορίτσια που πίνουν τα tiki κοκτέιλ τους και μπάρμαν με χαβανέζικα πουκάμισα. Η φάση είναι 50s σε πολυνησιακό μπιτσόμπαρο. Δεν ξέρω αν υπήρχαν πολυνησιακά μπιτσόμπαρα στα 50sκαι δεν ξέρω αν σου αρκούν όλα όσα είπα για να πας. Αν όχι, να ξέρεις πως έχει και πολύ καλή μουσική. Ροκαμπίλι, swing, ακόμη και τζαμαϊκανές μελωδίες. Το hula girl του Sailor Jerry και το ομώνυμο ρούμι σε περιμένουν.

Γυφτοπούλου 6,  τηλ: 6972446697

Theory Bar & More

 

Πάντα ήμουν της θεωρίας (θεωρητική πήγα βεβαίως-βεβαίως), δεν θα μπορούσα να μην έχω ένα κάποιο ενδιαφέρον για τούτο το μαγαζί. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι μιλάμε για έναν ολοκληρωμένο χώρο, ένα μπαρ με τα όλα του. Το λέει και το όνομά του, & More. Και ακόμη περισσότερα, λέω εγώ. Τα ποτά του είναι καλά και πολλά. Είναι ένα σημείο συνάντησης αυτών που ξέρουν να πίνουν και αυτών που θέλουν να μάθουν. Το signature κοκτέιλ του, το Mr. Ginger βασίζεται στο ρούμι και είναι μία πολύ καλή επιλογή. Ο Θάνος, ο Λευτέρης και ο Γιώργος είναι οι τρεις ιδιοκτήτες που μπορούν να περηφανεύονται (δικαίως) ότι συνδυάζουν την θεωρία με την πράξη.

Πλάτωνος 14, τηλ.: 210 6801633

Butcher’s Burger & Butcher’s Steak House

 

Το μεγαλύτερο μπέργκερ της Αθήνας. Αυτό κανονικά θα έπρεπε να σου είναι αρκετό. Βέβαια τώρα θα μου πεις εσύ είσαι κοριτσάκι, δεν τρως πολύ και άλλες τέτοιες βλακείες. Κάνε ένα διάλειμμα από την δίαιτά σου (γελάει ο κόσμος) και δοκίμασέ το. Και όταν λέμε το μεγαλύτερο, το εννοούμε. Δηλαδή είναι κάτι σαν τούρτα με 1200 gr μπιφτέκι μέσα. Ναι είναι το La Butcher Familia Burger, κάποιος θα σου έχει μιλήσει γι’ αυτό, δεν μπορεί. Και πλάθεται καθημερινά από το φρέσκο κρέας του κρεοπωλείου της οικογένειας του ιδιοκτήτη Σπύρου. Όσο για το μαγαζί, δεν είναι πλέον ένα απλό μπεργκεράδικο, πρόκειται για ένα πρώτης τάξεως κρεατοφαγείο, αφού εδώ και λίγο καιρό σερβίρει και εξαιρετικές μπριζόλες, φτιαγμένες όπως πρέπει, ανάλογα με τα γούστα του καθενός. Έχει και vegeterian μπεργκερ και κάνει και delivery.

Αγίας Παρασκευής 17, τηλ.: 210 6890500

The Falafel Project

 

Φαλαφελάδικα υπάρχουν πολλά. Ο Ντάνιελ Γιακώβι -μισός από το Ισραήλ μισός από την Ελλάδα- άνοιξε άλλο ένα, αλλά καθόλου ίδιο με τα υπόλοιπα. Μιλάμε για ένα μαγαζί προσεγμένο και καθαρό, που φέρνει το αυθεντικό street food της Ανατολής στην Αθήνα. Μπορείς να δοκιμάσεις το κλασικό (original) με σαλάτα ταμπουλέ, χούμους, ταχίνι, ελαιόλαδο με ζάαταρ (το περίφημο αυτό μείγμα μπαχαρικών που φτιάχνουν μόνοι τους, βασισμένοι σε μυστική συνταγή), και τηγανιτή μελιτζάνα. Θα βρεις όμως και πιο σύνθετα και spicy από φρέσκα και νόστιμα υλικά. Βασικά, το καλό με αυτό το φαλαφελοπρότζεκτ είναι ότι εδώ μπορείς να είσαι σίγουρη ότι έχεις έρθει στον ειδικό. Και ότι θα φας υγιεινά και ποιοτικά. Έχει πάρει τις καλύτερες κριτικές, ακόμη να πας για τσεκάρισμα;

Χαϊμαντά 19-21, τηλ.: 210 6819192

Spiti Cocktail Bar

 

Πού θα πας μετά; Σπίτι. Και έτσι μένει ήσυχο και το έτερον ήμισυ και εσύ δεν λες και ψέματα. Μόνο που σε αυτό το σπίτι θα πιεις κοκτέιλ και θα δεις πολύ κόσμο. Βρίσκεται σε μία στοά στο Χαλάνδρι (πως ήταν οι παρισινές οι στοές, κάτι τέτοιο, ε περίπου τώρα, εντάξει). Από τα decksτου έχουν περάσει γνωστοί ντιτζέι και από την  μπάρα του κόσμος και κοσμάκης. Κάνει και βραδιές standupcomedyπου είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος για να διασκεδάσει κανείς. Γίνονται όμως γενικά πράγματα εδώ. Παζάρια, γευσιγνωσίες, προβολές ταινιών. Είναι ένας χώρος με δωμάτια (σπίτι ντε), που συνδυάζει το σύγχρονο μίνιμαλ με το ρετρό, βρίσκοντας την χρυσή τομή.

Αν. Παπανδρέου 9, τηλ.:2106833677

Κόκκινη Σβούρα

 

Αν είχα μία σβούρα, σίγουρα θα ήθελα να είναι κόκκινη. Άσε που είναι ένα πολύ παιχνιδιάρικο όνομα (ίσως και λίγο ινδιάνικο, αν οι ινδιάνοι είχαν σβούρες) για ένα μαγαζί με πολύ παιχνιδιάρικη προσωπικότητα. Τι παίζει εδώ; Αρωματισμένο τσάι,φυσικοί χυμοί μούρλια ακόμη και μέσα στα κοκτέιλ, πάρτι για να χορέψεις swing, δυνατά live. Με λίγα λόγια, μπορείς να περάσεις καλά με την παρέα σου, όποια κι αν είναι η φάση που προτιμάτε. Είναι και bartheatre,αμέ. Ο χώρος θυμίζει λίγο παλιά Αθήνα και έχει και τέλειο brunch που θα σε χορτάσει για όλη την υπόλοιπη μέρα.Γενικά είναι γνωστό για τα tapasτου και γιατα χειροποίητα και ολόφρεσκα γλυκά του.Για την αυλή σου είπα; Όχι, αλλά ο μόνος λόγος που δεν το έκανα είναι επειδή είναι χειμώνας. Ω, είναι τόσο όμορφη.

Αγίου Γεωργίου 17, τηλ.: 211 0125454