ΕΞΟΔΟΣ

Πώς να περάσεις καλά το καλοκαίρι στην Αθήνα 

Το καλοκαιράκι στην Αθήνα δεν είναι κάτι τόσο σκληρό και βάναυσο όσο το κάνετε να φαίνεται ρε κορίτσια.

Ok, λογικό να προτιμάς να είσαι στο Κουφονήσι ας πούμε ή στην Χονολουλού, αλλά και η πόλη μας είναι όμορφη τους καλοκαιρινούς μήνες (πάντα είναι, τα λέω και στο athensdiary.tumblr.com). Έχει πράγματα να κάνεις, μέρη να πας, είναι ζεστή, σχεδόν καυτή, είναι γεμάτη ζωή, μπορεί μέσα της να κρύβει ένα σωρό εκπλήξεις. Δεν θέλω να βαριέστε που ξεμείνατε εδώ, που δεν έχετε λεφτά για εξορμήσεις, θα σας εξηγήσω γιατί τα κορίτσια μπορούμε να περάσουμε καλά ακόμη και αν δεν καταφέρουμε να εγκαταλείψουμε το κλεινόν άστυ.

Γιατί μπορούμε να πιούμε κοκτεϊλάρες σε μπιτσόμπαρα στην παραλιακή που θα μας κάνουν να νιώθουμε ότι είμαστε σε νησί.

 

Γιατί μπορούμε να βάλουμε τα μίνια μας, τα ψηλά μας τα τακούνια (σας παρακαλώ όχι πέδιλα γάμου και τέτοια) και να παρτάρουμε σε μαγαζιά με ωραίο κόσμο.

Γιατί μπορούμε να πάμε σε κάποια από τις συναυλίες του Rockwave Festival στο Terra Vibe Park και να χοροπηδήξουμε και να λερώσουμε τα σταράκια μας με χώματα και τα μαλλιά μας με μπίρα.

Γιατί μπορούμε (αν έχουμε λεφτά βεβαίως βεβαίως) να πηγαίνουμε για ψώνια στις Γλυφάδες (αν δεν έχουμε, υπάρχει και το window shopping) και μετά να πίνουμε τον καφέ μας στη Βούλα ή στην Βουλιαγμένη που το λες και καλοκαιρινή εξόρμηση (ειδικά αν κατεβαίνεις από την Κηφισιά).

 

Γιατί μπορούμε να αράξουμε στα τραπεζάκια στο Μοναστηράκι για ρακόμελα και να νομίζουμε ότι είμαστε στην Αμοργό ας πούμε (έχει και το Αμοργιανό Πέρασμα στην Καλλιθέα, που το κάνει ακόμη πιο real).

Γιατί μπορούμε να παίξουμε μπουγέλο με την παρέα μας στο Σύνταγμα (ή σε κάποια άλλη κεντρική πλατεία με σιντριβάνι ή χωρίς) ωσάν να είμαστε 15 χρονών και να έχουν κλείσει μόλις τα σχολεία (κάνε το μια φορά στη ζωή σου μωρέ).

Γιατί η Αθήνα είναι ρομαντική πόλη (όλες τις εποχές) και ειδικά τώρα που κάνει ζεστούλα και μπορείς να ανέβεις ας πούμε στα βραχάκια της Ακρόπολης ή στην Πνύκα χωρίς να ξυλιάζεις και να δεις το αυγουστιάτικο φεγγάρι (τα υπόλοιπα άφησέ τα στη νύχτα).

Γιατί μπορούμε να δείξουμε το κορμί (λέμε τώρα) που φτιάξαμε στο γυμναστήριο όλο τον χειμώνα στις πλαζ στα νότια.

Γιατί μπορούμε να βάλουμε μία πισίνα στην ταράτσα μας (όπως κάνουν τα κορίτσια απέναντί μου) και να κάνουμε την πιο urban ηλιοθεραπεία ever.

Γιατί μπορούμε να γίνουμε πάλι μικρά κοριτσάκια και να δοκιμάσουμε γιάμι γιάμι frozen yogurt και παγωτά στη Μαρίνα του Φλοίσβου ή παποτό (έλα που δεν ξέρεις τι είναι, ναι παγωμένο ποτό σε ξυλάκι) στο Bios πάνω από την πόλη.

 

Γιατί το κέντρο τον Αύγουστο είναι τόσο άδειο όσο πρέπει για να έχεις πρόσβαση σε μαγαζιά που άλλη σεζόν δεν έπεφτε καρφίτσα.

Γιατί τα κορίτσια μπορούμε να βρούμε χίλιους δυο τρόπους να περάσουμε καλά. Αυτό. Δεν ήταν αρκετά εμπεριστατωμένο;

Καλό μας καλοκαίρι στην Αθήνα ή όπου.