ΕΞΟΔΟΣ

Τα 5 spots στην Αθήνα για να φας βάφλα

Η βάφλα είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να νιώθουμε ευγνωμοσύνη απέναντι στους φίλους  Βέλγους. Τραγανή αλλά και μαλακή, όσο πρέπει γλυκιά, αποτελεί την ιδανική βάση για σοκολάτα και παγωτό, ενώ είναι το αντίπαλο δέος της κρέπας. Όταν δεν ξέρεις τι να διαλέξεις, αποτελεί ένα μεγάλο δίλημμα. Εμείς πάντως σε στέλνουμε στα 5 καλύτερα σημεία της ΑΘήνας, όπου θα απολαύσεις λαχταριστές βάφλες και η Κυριακή σου θα γίνει λίγο καλύτερη.

Waffle house (Λεωφ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη)

Αποτελεί το σήμα κατατεθέν της βάφλας στα νότια προάστια και δικαίως. Είναι πέρασμα, είτε πηγαίνεις για μπάνιο, είτε επειδή μένεις εκεί κοντά, απολαμβάνεις λεπτές βάφλες με παγωτά σε διάφορες υπέροχες γεύσεις, χαζεύεις τη θάλασσα όσο τρως και είναι και καλή επιλογή για να παίξουν τα παιδιά ενώ τρώνε την παιδική εκδοχή της βάφλας.

Pinko’s Tastemarket (Πέτρου Ράλλη 184, Νίκαια)

Στη Νίκαια θα βρεις ένα μοντέρνο κατάστημα που συνδυάζει την νοστιμιά της φρεσκοψημενης βαφλας με την ακαταμάχητη γεύση της κρεπας και καφέ τόσο μοναδικό που θα πας και θα ξαναπας! Επομένως θα πάρεις το καφεδάκι σου αλλά δε θα φύγεις χωρίς το γλυκακι σου. Τα μικρά βαφλάκια σε μπουκιές και κομμάτια φράουλας από πάνω μας άνοιξε ήδη την όρεξη. Και τα τρως και στο χέρι ενώ κάνεις βόλτα.

Δες κι αυτό: 5 μαγαζιά για να φας brunch στο κέντρο της Αθήνας

Da Vinci (Αδριανού 50, Μοναστηράκι)

To Da Vinci έχει συνδεθεί απόλυτα με το παγωτό αλλά αν δοκιμάσεις τα βαφλάκια με φράουλες, σοκολάτα, παγωτό και ό,τι άλλο σου αρέσει σε topping, θα ξαναπάς. Πλέον υπάρχουν αρκετά καταστήματα στην Αθήνα και δε γίνεται να μην το επισκεφθείς το φετινό καλοκαίρι.

Berliner (Λεωφ. Πλαπούτα 55, Ν. Ηράκλειο)

 

Μήπως ανήκεις στους ανθρώπους που προτιμούν να τρώνε τη βάφλα ή την κρέπα τους σε αλμυρή εκδοχή; Έχουμε πρόταση και για εσένα.

Το Berliner είναι ένα σχετικά νέο μαγαζί που έχει ξεχωρίσει για τα burgers του, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να φας και άλλα πιάτα, όπως αυτές οι βάφλες με τηγανιτό αυγό και πατάτες. Και γλυκό και brunch.

Mucca (Χαριλάου Τρικούπη 146, Νέα Ερυθραία)

Αν μένεις στα βόρεια προάστια, δε γίνεται να μην περάσεις από την «Αγελάδα» για να δοκιμάσεις αυθεντικό ιταλικό παγωτό σε πάρα πολλές γεύσεις, μαζί με υπέροχες βάφλες που παρασκευάζουν οι ίδιοι.