ΕΞΟΔΟΣ

Οι καλύτερες μακαρονάδες στο κέντρο της Αθήνας

24MEDIA

Τα Σαββατοκύριακα είναι αφιερωμένα στις βόλτες και στα μακαρόνια. Αν έχεις σκοπό να κινηθείς στο κέντρο τότε έχουμε να σου δώσουμε ιδέες με άρωμα ιταλικό. Δηλώνεις λατρεία για την pasta και ψάχνεις γεύσεις αυθεντικές. Σου έχουμε τις δικές μας αγαπημένες επιλογές.

Ristorante Italia

 

Αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και φρέσκα ζυμαρικά. Σε ένα νεοκλασικό στο Παγκράτι έχει στηθεί ένα ταξίδι στο χρόνο. Θα δοκιμάσεις γνήσια καρμπονάρα αλλά θα δοκιμάσεις και μία πιπεράτη αματριτσιάνα. Αν θέλεις κάτι ελαφρύ και πολύ νόστιμο, παράγγειλε τη μακαρονάδα με μανιτάρια, ντοματίνια και guanciale.

Ηρώνδα 6Β, Παγκράτι

Aglio, Olio & Peperoncino

 

Κρυμμένη σε ένα στενάκι στην περιοχή της Ακρόπολη, η ιταλική τραττορία Aglio Olio & Peperoncino αποτελεί μία γευστική πρόκληση. Ο κατάλογος μικρός, ώστε να μπορείς να τα έχεις δοκιμάσει όλα μετά από 4-5 επισκέψεις. Χειροποίητα μακαρόνια  που φτιάχνονται στην ανοιχτή κουζίνα. Από τα πολύ αγαπημένα, τα μακαρόνια με τα λαχανικά.

Πορίνου 13, Ακρόπολη

Cupola

 

Pasta με σπιτικό pesto Genovese βασιλικού, pecorino και κουκουνάρι ή ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς, φρέσκα μύδια, κυδώνια & τοματίνια pachino. Αυτή θα έπρεπε να είναι η πρώτη δοκιμή στο Cupola. Πρόκειται για μία λιτά μοντέρνα τρατορία στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος, ιδανική για το Σαββατοκύριακο.

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι

Cosa Nostra

 

Αν εκτός από λάτρης των ζυμαρικών είσαι και λάτρης του «Νονού» τότε οπωσδήποτε πρέπει να καθίσεις σε ένα από τα τραπέζια του Cosa Nostra. Ραβιόλια με πορτσίνι και λευκή σος, σπαγγέτι καρμπονάρα και σπαγγέτι με τρούφα. Στα πιάτα της ημέρας υπάρχουν ευχάριστες εκπλήξεις.

Αγίας Θέκλας 3, Μοναστηράκι

Codice Blu

 

Στο κέντρο της Αθήνας θα βρεις το Codice Blu, ένα μαγαζί με ζεστή ατμόσφαιρα και απλές πολύ νόστιμες γεύσεις. Pasta με γαρίδες, μύδια και λευκή σάλτσα. Ένα πιάτο λιτό που όμως είναι εξαιρετικό και πολύ χορταστικό.

Xάρητος και Λουκιανού, Κολωνάκι

Malconi’s

 

Ταλιατέλες με αστακό και ελαφριά κόκκινη σάλτσα για όσους αγαπούν γεύση θάλασσα και πέννες με τσίλι, μασκαρπόνε, μέλι και macadamia για όσους αγαπούν τα πικάντικα. Να καθίσεις στην εσωτερική αυλή και να απολαύσεις τη ζωντάνια του χώρου στον οποίο κυριαρχεί το «ζεστό» ξύλο.

Πατριάρχου Ιωακείμ 43 και Πλουτάρχου 23, Κολωνάκι

 

Κεντρική Φωτογραφία: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson