COCKTAILS

Πού θα πιεις φθηνά κοκτέιλ στην Αθήνα

Μετρούσες αντίστροφα όλη την εβδομάδα μέχρι να έρθει η πολυπόθητη στιγμή που περνάς την έξοδο του γραφείου και φωνάζεις 'φτου ξελευτερία'. Αυτό που σε κρατούσε στη ζωή είναι η σκέψη ότι στο τέλος της εβδομάδας θα αράξεις πίνοντας τα κοκτέιλ σου σε ένα καλαίσθητο μαγαζί της πόλης σου. Και φυσικά χωρίς να ξεπαραδιαστείς. Πού θα πιεις λοιπόν το υγρό πυρ αυτό το Σαββατοκύριακο;

Tyco

Take Your Cocktail Out μας λέει το μικρό μαγαζί στην Ρόμβης κι εμείς λέμε ναι. Τα ποτά σερβίρονται σε πλαστικό ποτήρι ώστε, αν το θέλεις, να βολτάρεις στα στενά της Πλάκας και να απολαμβάνεις ένα Lumumba, να μπορείς να το κάνεις. Επίσης, μπορεί να σου έρθει στο σπίτι delivery αν μένεις κοντά στο κέντρο. Τα ποτά κινούνται στα 5-6 ευρώ.

Διεύθυνση: Ρόμβης 11, Αθήνα 21 11823343

Κολοκοτρώνη 9

Το στέκι καλλιτεχνών και κοινών θνητών στην οδό Κολοκοτρώνη είναι πέρασμα Σαββατιάτικης μπαρότσαρκας και δεν γίνεται να μην μπεις να πιεις ένα ζουμερό κοκτέιλ, που μπορεί και να έχουν μόλις σκαρώσει εκείνη την ώρα. Μέχρι τις 8 το βράδυ, τα κοκτέιλ είναι στα 7 ευρώ ενώ οι μουσικές ποικίλουν ανάλογα με το ποιος είναι ο dj.

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 9, Αθήνα, 210 3232795

Monsieur Barbu

To αγαπημένο πλέον στέκι στο Κουκάκι όπου θα φας καλό φαγητό, brunch τα Σαββατοκύριακα και θα πιεις εξαιρετικά κοκτέιλ σε χαμηλές τιμές. Μπορείς να κάθεσαι έξω για φωτοσύνθεση ή στο πατάρι που έχει πιο cosy ατμόσφαιρα.

Διεύθυνση: Φαλήρου 59, Κουκάκι, 210 247555

Blue bird

Στον πεζόδρομο της Ηπίτου παρελαύνουν όλες οι ηλικίες και όλα τα στιλ. Θα ακούσεις jazz και θα γευτείς κοκτέιλ σε χαμηλές τιμές ενώ θα νιώσεις και λίγο παριζιάνικο ρομαντισμό λόγω αισθητικής.

Διεύθυνση: Ηπίτου 4, Αθήνα, 210 3249616

Luxus

Στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, βρίσκεται ένα all day bar με τέλεια κοκτέιλ που θα βρεις και σε happy hour την Τρίτη και Πέμπτη στα 5 ευρώ. Σπεσιαλιτέ τους το cucumber martini.

Διεύθυνση: Βαλτετσίου 27, Αθήνα, 210 30047353