VEGAN

Πού θα φας αυθεντικό φαλάφελ; 5 μαγαζιά της Αθήνας που πρέπει να επισκεφτείς

123RF

Ούτε πίτσα, ούτε burger ούτε πατροπαράδοτο σουβλάκι. Το φαλάφελ είναι το σουβλάκι της Μέσης Ανατολής (δεν έχει επιβεβαιωθεί η ακριβής χώρα προέλευσής του) και το τρώνε και οι vegan. Συνδυάζει την υπερτροφή ρεβίθι με διάφορα λαχανικά, αραβική πιτούλα και κάποια σαλτσούλα. Συνεπώς, είναι το γρήγορο φαγητό που δε σου αφήνει ενοχές, είναι χορταστικό και το απολαμβάνει και ο ουρανίσκος σου.

Εάν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα φαλάφελ, ή ψάχνεις ένα καινούριο μέρος για να γευτείς κάποια από τις αυθεντικές συνταγές, παρακάτω θα βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Baba Ghanoush (Εμπεδοκλέους 25-27, Παγκράτι)

 

Το Παγκράτι είναι μία από τις πιο χίπστερ γειτονιές και θα βρεις ό,τι ζητάς. Μεταξύ αυτών και το φαλαφελάδικο Baba Ghanoush, που σημαίνει μελιτζανοσαλάτα και θα την γευτείς μέσα στο πεντανόστιμο φαλάφελ τους. Το αγαπάμε γιατί έχει ωραία αισθητική, πράγμα που εξηγείται από τους ανθρώπους που το έχουν φτιάξει, οι οποίοι είναι σκηνοθέτες.

Δες κι αυτό: Τα 5 spots στην Αθήνα για να φας βάφλα

Falafel House (Αθηνάς 23, Αθήνα)

 

Σε κεντρικό σημείο της οδού Αθηνάς, θα βρεις ένα από τα πιο γνωστά φαλαφελάδικα του κέντρου. Όλο και κάποιος γνωστός θα σε έχει στείλει να δοκιμάσεις τους ρεβιθοκεφτέδες με τρύπα στη μέση που θα τους φας σε τυλιχτό φαλάφελ αλλά μπορείς να πάρεις και μπολάκι με τα υλικά σαν να τρως γύρο μερίδα αντί για σουβλάκι.

Falafellas (Αιόλου 51, Αθήνα)

 

To πιο γνωστό spot της πόλης, όπου έχει πάντα ουρά και κόσμο να τρώει φαλάφελ ενώ διασχίζει την Αιόλου. Η μυρωδιά θα σε «αναγκάσει» να κάνεις μία στάση για να δοκιμάσεις την κλασική εκδοχή του φαλάφελ με λαχανικά, ταχίνι και δροσερή σος γιαουρτιού για τέλεια γευστική ισορροπία.

Διάβασε κι αυτό: Πού θα πιεις φθηνά κοκτέιλ στην Αθήνα

Not Just Falafel (Ρόμβης 16, Αθήνα)

 

Σε ένα υπέροχο κτίριο της Ρόμβης, θα βρεις κλασικό φαλάφελ, λίγο πριν ξεχυθείς στα μπαράκια του κέντρου ενώ θα τα βλέπεις να φτιάχνονται μπροστά σου. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις και την κρεατοεκδοχή με σουβλάκι κοτόπουλο σε αραβική πίτα μαζί με χούμους και ταμπουλέ.

The Falafel Project (Χαιμαντά 19-21, Χαλάνδρι)

 

Το στέκι του Χαλανδρίου σου προσφέρει διάφορους συνδυασμούς φαλάφελ, είτε τυλιχτά είτε σε μερίδα ενώ προσφέρει και διάφορα dips που ικανοποιούν όλα τα γούστα.’Εξαιρετική επιλογή και για delivery. Αυτήν την περίοδο είναι σε φάση μετακόμισης και σύντομα θα τους βρίσκετε στα δυτικά προάστια, και συγκεκριμένα στο Χαΐδάρι.