ΕΞΟΔΟΣ

(Ξ)έμεινες καλοκαίρι στην Αθήνα; Μη σκας

Μέρες των διακοπών μετρημένες στα δάχτυλα του ενός ή και των δύο χεριών, δεν έχει σημασία, από τη στιγμή που το καλοκαίρι διαρκεί τρεις μήνες. Αν η πιο ζεστή εποχή του χρόνου ή έστω ένα μέρος αυτής σε βρίσκει στην πρωτεύουσα, μην βιαστείς να κάνεις μαύρες σκέψεις. Η Αθήνα είναι μία πόλη φωτεινή κι αεικίνητη, γεμάτη μέρη και επιλογές που δίνουν πνοή σε όμορφες καλοκαιρινές εμπειρίες, όποια ώρα της μέρας ή της νύχτας κι αν την επιλέξεις. Άσε την πόλη να σε αποπλανήσει. Εσύ βάλε καλή διάθεση και μερικές παγωμένες μπίρες Fischer στο ψυγείο.

Πας για μπάνιο κάπου κοντά

Δεν είναι κρίμα να ζεις σε έναν τόπο με γύρω γύρω θάλασσα και να τη στερείσαι ή να περιορίζεις τα μπάνια σου στις λίγες μέρες που θα πεταχτείς στο νησί; Η Αθήνα περιβάλλεται από τόσους μικρούς, ελεύθερους κολπίσκους που θυμίζουν εκείνες τις παραλίες στις οποίες δεν βλέπεις την ώρα να πας. Φόρα το καπέλο σου, ρίξε στην τσάντα πετσέτα, βιβλίο, αντηλιακό, παγωμένες μπίρες Fischer και φύγε για ΚΑΠΕ στο Σούνιο, Χάρακα, Λαγονήσι, Πόρτο Ράφτη ή όπου αλλού σε βγάλει.

Βλέπεις παραστάσεις

Το καλοκαίρι είναι η εποχή του θεάματος. Τα υπαίθρια θέατρα και οι συναυλιακοί χώροι κατακλύζονται από περιοδεύοντες θιάσους και ορχήστρες. Ακόμα και το θεατράκι της πόλης σου κάτι θα έχει οργανώσει αυτή την εποχή. Αν θες να το συνδυάσεις με μονοήμερη εκδρομή, ρίξε μια ματιά στις παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου. Το Αρχαίο Θέατρο έχει προγραμματισμένες παραστάσεις τα πιο ζεστά Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού. Ξέρω τι θα κάνεις τον Δεκαπενταύγουστο.

Προγραμματίζεις εξορμήσεις στα θερινά σινεμά

 

Η εμπειρία του θερινού σινεμά είναι μία από εκείνες που απολαμβάνεις μόνο αυτή την εποχή. Η απουσία οροφής και η θέα του έναστρου ουρανού σε συνδυασμό με τη δροσιά και το όμορφο περιβάλλον του καλοκαιρινού κινηματογράφου κάνει τα πράγματα μοναδικά. Καταλήγεις στο θερινό μετά από περίπατο. Κάθεσαι στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ρίχνεις τη ζακέτα στους ώμους και απολαμβάνεις την ταινία με μία παγωμένη μπίρα. Ειδικά φέτος, σ’ αυτό έχεις σύμμαχο την Fischer, η οποία αυτό το καλοκαίρι στηρίζει το σινεμά αγκαλιάζοντας τους θερινούς κινηματογράφους. Για πρώτη φορά, οκτώ επιλεγμένοι θερινοί κινηματογράφοι-ορόσημα θα δίνουν την ευκαιρία στους θεατές να απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους ταινίες, με Fischer ανά χείρας. Συγκεκριμένα, στα θερινά που λατρεύεις.

Cine Paris στην Πλάκα

Στο Cine Paris στην Πλάκα, στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης, στο Cine Δεξαμενή στους πρόποδες του Λυκαβηττού,  στο Σινέ Μπομπονιέρα στην Κηφισιά, στο καταπράσινο Σινέ Φιλοθέη, στο παραλιακό Cine Φλοίσβος, στο διατηρητέο Αμαρυλλίς, στο γραφικό Cine Βοτσαλάκια και στο all time classic Ελληνίς, οι σινεφίλ θα μπορούν να απολαμβάνουν τις ταινίες της επιλογής τους παρέα με την ξεχωριστή γεύση μιας παγωμένης Fischer.

Δροσίζεσαι σε αυλές, ταράτσες και κήπους

Στον μυστικό μας κήπο #Fuga #Fuga_Restaurant #Megaro

A post shared by Fuga Restaurant (@fuga_restaurant) on

Καταπράσινοι κήποι, ψηλές ταράτσες με θέα στην πόλη, αυλές βγαλμένες από άλλη εποχή. Όταν ο ήλιος πέφτει, η διάθεση επιτάσσει έξοδο. Κι η Αθήνα έχει φροντίσει πολύ καλά γι’ αυτό.

 

Γίνεσαι τουρίστας στην πόλη σου

Πόσα χρόνια έχεις ν’ ανέβεις στην Ακρόπολη. Πότε ήταν η τελευταία φορά που επισκέφτηκες την Αρχαία Αγορά, ένα μουσείο ή ανέβηκες στην Πνύκα; η Αθήνα, πόλος έλξης για αμέτρητους ανθρώπους από κάθε μήκος και πλάτος της γης δεν είναι μόνο τσιμέντο, αλλά και ιστορία. Γίνε λοιπόν τουρίστας στην ίδια σου την πόλη και δες σ’ αυτήν ό,τι δεν είχες δει μέχρι τώρα. Ανακάλυψε κρυμμένους «θησαυρούς» και κάνε αυτό το καλοκαίρι ένα από τα πιο ιδιαίτερα της ζωής σου.

*Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο Facebook. Σε περιμένουμε!