ΕΞΟΔΟΣ

Κι αν είμαι ροκ μην με φοβάσαι (πήγαινέ με στα σωστά μέρη)

Ή έγινα κιόλας 30 χρονών. Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνεχίζει εναλλακτικά ο τίτλος-τραγούδι. Του Βασίλη. Κι εσύ που δεν μπορείς να ακούς Κιάμο και Παντελίδη, τον γουστάρεις (και αυτόν και το τραγούδι).

Γενικά δεν έχεις καμία συμπάθεια στα μπουζούκια; Δεν την παλεύεις με τζαζ, swing και λοιπά εναλλακτικά; Τη βρίσκεις με Doors, Black Keys και Τρύπες; Καταρχάς, μπράβο. Γιατί το ροκ ό,τι και να’σαι άμα δεν το’ χεις να το φοβάσαι, που λέει και ένα άλλο άσμα (δεν ξέρω αν κολλούσε τώρα εδώ, αλλά ήθελα να το πω).

Δεύτερον, ξέρω πού μπορείς να περάσεις ωραία, ακούγοντας την μουσική που αγαπάς. Σε χώρους που θα σε κάνουν να νιώθεις σαν να είσαι σε ροκ συναυλία, σε μπαράκια με εικόνες των αγαπημένων σου καλλιτεχνών, σε μέρη με χύμα διάθεση. Ιδού λοιπόν τα σημεία στην Αθήνα που θα ροκάρεις.

Rockfellas The Bar

 

Θέλω να κάνω μια διευκρίνιση. Δεν παίρνω ποσοστά ή κάτι τέτοιο αλλά πάντα (θα) γράφω γι’ αυτό. Το μαγαζί του Γιάννη του Σεμιτέκολο κάτω στη Μαρίνα Ζέας είναι το ιδανικό για σένα που ακούς ροκ. Θα ακούσεις Beds are burning και She is a rainbow, θα χτυπηθείς και με λίγο Μάνου Τσάο ενδιάμεσα, θα περάσεις ωραία. Είναι ένας χώρος που φωνάζει ροκ. Χωρίς τίποτα κιτς όμως. Όλα είναι προσεγμένα. Η μεγάλη ταμπέλα από νέον που γράφει It’s a long way to the top (if you wanna rock ‘n’ roll, που λέγανε και οι AC/DC) και η άλλη με το In Cash we trust (και να μην έχεις πάει, σίγουρα τις έχεις δει, έχουν χιλιοφωτογραφηθεί). Πίσω από τους τσέστερφιλντ καναπέδες υπάρχει και αυτός ο σούπερ τοίχος με τα εξώφυλλα από το Rolling Stone. Έλβις, Λένον, Έιμι Γουαϊνχάουζ. Κάνε ένα πέρασμα, δεν θα χάσεις.

Μαρίνα Ζέας, Κτίριο Γ΄, Κατάστημα Β10-Β11, τηλ.: 210 4184440

La Vie En Rock

 

Στην Κολοκοτρώνη, πίσω από το Σύνταγμα, εκεί που πια βγαίνουν όλοι (ή σχεδόν όλοι, κάποιοι πάνε και Μεταξουργείο). Το μακρόστενο μικρό μπαράκι που βλέπει τη ζωή ροκ. Όπως λέει και το όνομά του. Που κάποιος κάποτε σε ένα πάρτυ είπε ότι μοιάζει με λεωφορείο. Ειδικά όταν είναι πήχτρα. Ήταν. Με Seven Nation Army αλλά και κλασικές ροκιές, με εικόνες αξέχαστων ροκάδων (βλ. Κερτ Κομπέιν) στους τοίχους), με διάθεση πάντα αντιστρόφως ανάλογη από το μέγεθός του. Θα σου αρέσει, γιατί μαζεύει καλό κόσμο και γιατί έχει κι έναν χώρο ανοιχτό σε περίπτωση που δεν μπορείς να κουνηθείς μέσα και έναν άλλο για να κάτσεις πιο χαλαρά και να συζητήσεις.

Κολοκοτρώνη 11, Αθήνα, τηλ.: 210 3229452

Intrepid Fox

 

Είσαι ροκού, αλλά κάπως hardcore; Αυτό είναι το μαγαζί σου. Αν ξέρεις δε να παίζεις και μπιλιάρδο είναι ο παράδεισός σου. Ένας μεγάλος χώρος που χωράει πολύ (ροκ) κόσμο, με βιομηχανικό στυλ και μπιλιάρδο όπως είπαμε (με κόκκινη τσόχα). Αρκετά σκοτεινό, με αφίσες γύρω γύρω, του Μέριλιν Μάνσον και όλων των υπολοίπων που φαντάζεσαι (κι επειδή έχει παραπολλές ακόμη και μερικών που δεν φαντάζεσαι). Θα πιεις μπίρα, δεν είναι εδώ η φάση για κοκτέιλ και μαρτίνι και άλλα τέτοια. Θα το σηκώνει η ατμόσφαιρα, θα καταλάβεις.

Tριπτολέμου 30, Γκάζι, τηλ.: 210 3466055

Bronco

 

Μένεις βουπού και τόσο καιρό θες να πας σε ένα μαγαζί να ακούσεις ροκ και δεν ξέρεις πού; Εμ δεν ρωτάς. Άνοιξε το 2009 στην Κηφισιά και ήταν από τα πρώτα μπαρ που έβγαλαν τον κόσμο έξω με ένα ποτό στο χέρι. Η μουσική είναι γνήσια ροκ, όπως ακριβώς την θες, μόνο. Κάποιες μέρες θα πετύχεις γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς να την επιλέγουν. Και ΦΥΣΙΚΑ πρέπει να φας από τα μπέργκερ τους. Επικά. Ξέχνα δίαιτες για λίγο και φάε καλά, γιατί μετά θα πιεις (και δεν κάνει να έχεις και άδειο στομάχι, όχι τίποτα άλλο).

Διομήδους Κυριακού 17, Κηφισιά, τηλ.: 210 6236691

Red Bar

 

Πρέπει να το πετύχεις στα καλά του. Αλλά τότε θα περάσεις σίγουρα ωραία. Βασικά όλο το μαγαζί θα γίνει μια παρέα. Θα χοροπηδάνε όλοι και τέτοια όμορφα. Είναι μικροσκοπικό, έχει μουσικές από όλες τις δεκαετίες, έχει μπίρες και όπως καταλαβαίνεις και από το ονοματάκι, κόκκινο φωτισμό (ε σε περιοχή Ολυμπιακών βρίσκεσαι κιόλας). Κι επειδή εσύ που είσαι ροκ κορίτσι, δεν το έχεις σε πολύ να την κάνεις τη γουρουνιά σου, να ξέρεις πως δίπλα έχει τα Ιμαλάια, όχι τα κανονικά, αυτά με το σούπερ hot dog.

Ακτή Μουτσοπούλου 50 & Ζαννή, τηλ.: 210 4129223

Tithora

 

Υπάρχει ακόμη ναι. Το 1989 πρωτοάνοιξε. Να φανταστείς είχα πάει παλιά και στο αδελφάκι του στην Σαντορίνη (πολύ αργότερα φυσικά, το ΄89 ήμουν 5, ας σοβαρευτούμε λίγο). Η αδελφή μου με έσυρε εκεί. Αλλά ας πούμε για της Αθήνας τώρα. Ναι γι’ αυτό που είναι στα Κάτω Πατήσια. Θα νιώσεις σαν να είσαι στο σπίτι σου. Στο σπίτι σου αν είχε μία πέτρινη μπάρα, στο σπίτι σου σε μια άλλη δεκαετία. Η διακόσμηση είναι πολύ old school, αλλά γενικά δεν έχει σημασία γιατί οι μουσικές είναι διαχρονικές. Από heavy metal και classic rock, μέχρι gothic και dark wave. Και με φτηνές μπίρες. Είναι κλασική αξία χρόνια τώρα, του οφείλεις ένα πέρασμα.

Λ. Ιωνίας 275, Άνω Πατήσια, τηλ.: 210 2581819