ΔΙΑΚΟΠΕΣ

9 μαγαζιά της Αθήνας που μπορείς να πιεις το ποτό σου απόψε το βράδυ

Ο Ιούλιος είναι στα πιο ζεστά του και η φάση που ζούμε είναι τύπου ''Αυτό που κάθεσαι στο γραφείο και λιώνεις από τη ζέστη και βαριέσαι φριχτά και περιμένεις πως και πως την άδεια για να πας σε ένα νησί να βουτήξεις στη θάλασσα, να πιεις παγωμένα κοκτέιλ και να περπατήσεις σε πλακόστρωτα''. Αυτό.

Οι περισσότεροι όμως θα αργήσουμε να πάμε διακοπές και αναγκαστικά έχουμε ξεμείνει στην καυτή καλοκαιρινή Αθήνα. Έτσι κάνουμε τα πάντα για να βρούμε ενδιαφέρουσες γωνιές της πόλης που θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τον καημό μας για να ζήσουμε επιτέλους ένα τίμιο summer in the city με ωραία ποτά και αξέχαστες βόλτες. Για να μην κουραστείς (και άλλο) κάναμε εμείς για σένα μια ”ψακτική” και εντοπίσαμε 9 μπαρ σε διάφορα σημεία της Αθήνας που έχουν δροσερά ποτά, ωραία μουσική και ερωτική διάθεση (γιατί χωρίς αυτή δεν γίνεται τίποτα).

Καραμούζα- Πεύκη

Στα βόρεια υπάρχουν μερικά από τα πιο όμορφα μαγαζιά και η Καραμούζα είναι ένα από αυτά. Βρίσκεται στην Πεύκη, έχει δροσερά κοκτέιλ και world, jazz και ethnic μουσικές επιλογές.

Περικλέους 42, Πεύκη, Tηλ: 2130254835

Madama- Πειραιάς

Αν βαριέσαι να πας μέχρι τον Πειραιά για ποτό να σου πω ότι α) σε καταλαβαίνω και β) μόλις δεις το Μαντάμα θα αλλάξεις γνώμη. Το ντεκόρ που έχει βγει από την Τρούμπα της δεκαετίας του ’60 και τα κοκτέιλ του έχουν ”αμαρτωλά” ονόματα θα σε ανταμείψουν για το ταξίδι που έκανες μέχρι εκεί.

Μεραρχίας 9 και Φίλωνος 101, Πειραιάς, Tηλ: 2104174591

Lotte- Κουκάκι

Το μικροσκοπικό και πανέμορφο Lotte θα σε κερδίσει με την πρώτη ματιά. Η διακόσμησή του θα σε ταξιδέψει σε κάποιο παράλληλο σύμπαν και θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι βρίσκεσαι δίπλα στο κέντρο της Αθήνας. Για αυτό και μόνο αξίζει μια επίσκεψη!

#flowers #makemyday #cafe #lifeinathens

A photo posted by @against_the_day on

Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι, Αθήνα

Manor House- Περιστέρι

Αν σε βγάλει ο δρόμος προς τα δυτικά πρέπει να περάσεις μια βόλτα από το Manor House, το οποίο έχει και φανταστική ταράτσα (η μοναδική μάλιστα στην περιοχή) και πολύ ωραία κοκτέιλ.

Αιμιλίου Βεάκη 36, Περιστέρι

Ο Κύριος Χου- Α. Πετράλωνα

Το παλιό νεοκλασσικό με την όμορφη εσωτερική αυλή θα σε κάνει να ξεφύγεις λίγο από την καθημερινότητα της Αθήνας που δεν αντέχεται το καλοκαίρι.

Υπερίωνος 1 και Δημοφώντος, Άνω Πετράλωνα

Κάιν- Παγκράτι

Το μαγαζί βρίσκεται κοντά στο νεκροταφείο και για αυτό το λόγο έχουν δημιουργήσει το κοκτέιλ “Νεκρόνι”. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, αυτό και μόνο αρκεί για να το επισκεφτείς.

Αναπαύσεως 22 και Τιμολέoντος 1, Μετς

White Monkey- Χαλάνδρι

Αν λατρεύεις οτιδήποτε έχει να κάνει με εξωτικό ντεκόρ, παπαγάλους, ανανάδες και palm trees το White Monkey θα γίνει το στέκι σου. Εξωτικά κοκτέιλ και vintage μουσικές επιλογές με έμφαση στα 50’s- 60’s θα σου χαρίσουν μια αξέχαστη εμπειρία.

#whitemonkey #whitemonkeybar #cocktail #exotic #tiki #exotica #chalandri #bar #barman #cocktails #sailorjerry

A photo posted by White Monkey (@whitemonkey_bar) on

Γρ. Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι

Ark- Γλυφάδα

Αν ψάχνεις ένα κοσμοπολίτικο προορισμό να απολαύσεις το κοκτέιλ σου χωρίς να ακούς φασαρία από τα αυτοκίνητα τότε πρέπει να κατέβεις στο Ark της Γλυφάδας όπου θα βρεις ένα πανέμορφο και chic μαγαζί με γευστικά ποτά αλλά και φαγητά.

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας, Γλυφάδα

The Trap- Σύνταγμα

Last but not least το κέντρο κάνει την εμφάνισή του σε αυτή τη λίστα με το φανταστικό The Trap. Θα το βρεις στην Όθωνος και αφού σταματήσεις να χαζεύεις τη διακόσμηση θα απολαύσεις υπέροχα κοκτέιλ.

Our "CANTARITO" : Altos Reposado, Tequila, Grapefruit Cordial, Salt, Lime, 3 Cent Grapefruit Soda

A photo posted by @thetrapathens on

Όθωνος 10, Σύνταγμα