ΕΞΟΔΟΣ

Φωτεινά πρωινά στο κέντρο της Αθήνας και ο μαγικός κήπος του Black Duck Garden

Ο καιρός άνοιξε και η σκέψη είναι, για ακόμα μια φορά, ''πάμε κέντρο''. Ειδικά αν έχεις μεγάλη παρέα ή φιλοξενείς φίλους από το εξωτερικό που ήρθαν με ενθουσιασμό να δουν την πόλη σου, για την οποία άλλωστε τους έχεις πει τόσα πολλά!

Ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, που προσφέρει αρκετές πολιτιστικές και μη επιλογές διασκέδασης που ίσως να μην ήξερες, είναι αυτό μεταξύ πλατείας Κολοκοτρώνη και Κλαύθμωνος! Εκεί θα δεις το εντυπωσιακό Μέγαρο της παλαιάς Βουλής, που βρίσκεται στην οδό Σταδίου και σήμερα στεγάζει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Λίγα μέτρα πιο κάτω, αξίζει να κάνεις με την παρέα σου μια στάση στον αρχαιότερο πολιτιστικό σύλλογο της Αθήνας, τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού, απέναντι από τον Άγιο Γεώργιο του Καρύτση.

 

Στο ίδιο τετράγωνο, προς την πλατεία Κλαυθμώνος, στην οδό Ι. Παπαρρηγοπούλου, μπορείς να επισκεφθείς το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, με θέμα την Αθήνα του 19ου και 20ου αιώνα και πλούσια συλλογή από πίνακες ζωγραφικής. Το Μουσείο είναι ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια διότι αποτέλεσε την κατοικία του πρώτου βασιλικού ζεύγους Όθωνα και Αμαλίας και ο κήπος του ήταν ο πρώτος δημόσιος κήπος της πρωτεύουσας.

Ώρα για μία ανάσα ξεκούρασης και λίγη δροσιά στον ιστορικό κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών.

Μιλάμε για έναν καταπράσινο, ανθισμένο και μυρωδάτο κήπο μέσα στην καρδιά της ”φασαριόζας” Αθήνας. Εκεί, με την παρέα σου θα ακούσεις επιλεγμένη κλασική μουσική, μεσογειακά ακούσματα και το τρεχούμενο νεράκι από το γύψινο σιντριβάνι. Θα δεις ιστορικά αγάλματα, πολύχρωμα σκηνικά ζωγραφισμένα στο χέρι και το φοίνικα που φύτεψε η ίδια η Βασίλισσα Αμαλία. Ο μαγικός αυτός κήπος, φέρει την υπογραφή του Black Duck Garden Athens City Museum Bistrot, το ”αδελφάκι” του γνωστού Black Duck Multiplarte, καφέ- εστιατόριο- bar- gallery, της οδού Χρήστου Λαδά.

 

Αφού ξεπεράσεις τον ενθουσιασμό της πρώτης ματιάς αυτού του εντυπωσιακού κήπου, θα βολευτείς αναπαυτικά σε κάποιο από τα διαζώματα του πολυεπίπεδου χώρου.

Στο Black Duck Garden, θα βρεις open faced ή κανονικά sandwiches με φρέσκο ζυμωμένο ψωμάκι και ιδιαίτερα υλικά, όπως το απάκι κοτόπουλο, δημιουργίες με βασικό συστατικό τα αυγά και πιο light επιλογές ανάλογα με το γούστο και τη διάθεση σου. Μπορείς να συνοδεύσεις το snack σου με γευστικούς φυσικούς χυμούς εποχιακών φρούτων και λαχανικών, δροσιστικά αναψυκτικά και βιολογικά κρύα τσάγια.

 

Όταν περάσει η ώρα, και αν έχεις ακόμα χώρο στο στομάχι, σε περιμένει άλλος ένας κατάλογος με επιλογές από πολύχρωμες σαλάτες, ιδιαίτερα ορεκτικά και χορταστικά κυρίως πιάτα. Τον κατάλογο συνοδεύει και μία μεγάλη λίστα κρασιών από ελληνικές ετικέτες, που ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς οινολάτρεις. Εντύπωση θα σου κάνει, ότι οι περισσότερες ετικέτες είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι.

Πριν φύγεις, μην ξεχάσεις να μπεις στο εσωτερικό αίθριο του Μουσείου και μέρος του Black Duck Garden, όπου θα δεις τον εντυπωσιακό μαρμάρινο διάδρομο, τη μόνιμη έκθεση ζωγραφικής καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, προτομές και ρετρό αντικείμενα από την Αθήνα του 50. Τον χώρο αυτόν βέβαια, θα τον ευχαριστηθείς πιο πολύ από το Φθινόπωρο και μετά!

To Black Duck Garden, εκτός από ένας εντυπωσιακός κήπος με εσωτερικό αίθριο και εξαιρετικό φαγητό, είναι ένας «ζωντανός» χώρος o οποίος φιλοξενεί τα απογεύματα διαφορετικούς resident djs και στον οποίο συχνά θα συναντήσεις live, θεματικές βραδιές και καλλιτεχνικά δρώμενα. Μία επίσκεψη στη σελίδα του στο facebook και το site, μπορεί να σε κρατήσει ενήμερη για όλα τα νέα της Μαύρης Πάπιας.

Η Αθήνα μας λοιπόν, προσφέρει άφθονα ηλιόλουστα πρωινά (ευτυχώς) με ευκαιρίες για βόλτες και «ανακαλύψεις». Όπως εμείς ”ανακαλύψαμε” αυτόν τον μαγικό κήπο μέσα στην καρδιά της πόλης. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να ξεσηκώσεις την παρέα και μετά να συζητήσετε τις εμπειρίες σας στο Black Duck Garden με τις ώρες…

 

Black Duck Garden Athens City Museum Bistrot

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, Αθήνα

210 3252396

[email protected]

blackduckgarden.gr

FB: Black Duck Garden