ΕΞΟΔΟΣ

Στο Sasi’s θα ξεχάσεις και το όνομά σου (τρώγοντας)

24media

Πριν από 20 χρόνια ο Κωνσταντίνος, ο Θανάσης, η Δήμητρα και η Κορίνα ήρθαν από το Γιοχάνεσμπουργκ στην Ελλάδα με όνειρο να ζήσουν στην πατρίδα τους. Οι Έλληνες γονείς τους μιλούσαν πάντα για την Ελλάδα, έτσι η επιστροφή ήταν, σχεδόν, μονόδρομος. Από την πρώτη κιόλας χειραψία καταλάβαμε πως αυτοί οι τέσσερις είναι δεμένοι με αγάπη. Μας υποδέχθηκαν στο Sasi's, το αδερφάκι του Kozi's στα Μελίσσια. Η φιλοσοφία των δύο εστιατορίων ίδια, αλλά στο Sasi's θα βρεις πιο ιδιαίτερα πιάτα. «Σαν στο σπίτι σας, βολευτείτε». Μία παρότρυνση πέραν από τα τυπικά λίγο πριν το τραπέζι μας γεμίσει νοστιμιές με αυθεντικά μπαχαρικά από τη Νότια Αφρική. Μόλις πάρεις τον κατάλογο στα χέρια σου παρατήρησε τα ονόματα των πιάτων. Πολλά από αυτά προέρχονται από τη γλώσσα των Ζουλού. Ένα μάθημα ξένων γλωσσών στα γρήγορα. Sawybona σημαίνει γεια σου, καλημέρα.

 

Επιμέλεια: Δήμητρα Τσιγγενέ, Δέσποινα Δημά

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

 

24media

24MEDIA

Και πάμε τώρα στα του φαγητού. Θα ξεκινήσουμε λέγοντάς σου πως έχουμε φάει σε ουκ ολίγα μαγαζιά στη ζωή μας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν μη τι άλλο έχουμε ένα καλό μέτρο σύγκρισης. Θα συνεχίσουμε τονίζοντάς σου πως δεν είμαστε και οι πιο ενθουσιώδεις χαρακτήρες. Δύσκολα θα ξετρελαθούμε με κάτι και θα δηλώσουμε φαν. Και να που το Sasi’s τα κατάφερε. Κάθε γεύση που δοκιμάζαμε μας άφηνε πλήρως ικανοποιημένες. Τα πιάτα ήταν όλα πραγματικά πάρα πολύ νόστιμα, σε σημείο που κοιτάζαμε η μία την άλλη και απορούσαμε πώς γίνεται να μας αρέσουν όλα. Δεν υπερβάλλουμε, we swear.

Και ευθύς αμέσως θα σου δείξουμε τα πιάτα που δοκιμάσαμε. Έχουμε και λέμε: 

Όπως κάθε γεύμα που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και αυτό περιείχε σαλάτα και ορεκτικά. Από τις σαλάτες, λοιπόν, επιλέξαμε την «Umbalumba» (το όνομά της προέρχεται από την περιοχή που πήγαιναν ως παιδιά οικογενειακές διακοπές) και περιέχει τα εξής: ανάμεικτη σαλάτα, τυρί burrata, προσούτο, μαρμελάδα από κόκκινες πιπεριές, συνοδεία κρέμα μπαλσάμικου.

24media

Η σαλάτα αυτή ήταν γευστική και πλούσια. Αυτό που την έκανε ξεχωριστή ήταν η μαρμελάδα από κόκκινες πιπεριές. Η μαρμελάδα, λοιπόν, χάριζε στη σαλάτα αυτό το twist που χρειάζεται για να σου μείνει στο μυαλό και να θέλεις να την ξαναπαραγγείλεις.

24media

Και πάμε στα ορεκτικά. Πιστεύαμε πως ένα δεν είναι αρκετό, αλλά κάναμε λάθος. Επιλέξαμε το «Umshlanga», nachos στο φούρνο με μοσχαρίσιο κιμά, τυρί, ντομάτα, sauce από αβοκάντο & γιαούρτι και το «Lugulugu», πίτσα με φρέσκια λεπτή ζύμη, σάλτσα ντομάτας, φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα, παρμεζάνα, iceberg, καλαμπόκι & Ceasar Sauce. Η πίτσα ήταν πολύ νόστιμη και χορταστική. Τα nachos ήρθαν σε ένα μεταλλικό σέικερ και ο πύργος ανοίχτηκε μπροστά μας. Εντυπωσιακό και συνάμα γευστικό πιάτο κατάλληλο για να τσιμπήσει όλη η παρέα.

24MEDIA

24ΜΕDIA

Και αφού σκάσαμε με τα ορεκτικά, έπρεπε να πάρουμε βαθιές ανάσες για να συνεχίσουμε.

Σειρά είχε τo chicken wrap με φιλέτο κοτόπουλο, μπέικον, φέτα, κόκκινο λάχανο, αβοκάντο & μαγιονέζα

24media

και το beef wrap με μοσχαρίσιο κιμά, τσένταρ, chutney, γιαούρτι & κόλιανδρος.

24media

Nα σου πούμε σε αυτό το σημείο πως παραγγείλαμε τα wraps επειδή επέμενε η Δήμητρα , μία εκ των ιδιοκτητριών του Sasi’s. Και ενώ μέσα μας λέγαμε «καλά ήρθαμε μέχρι τα Μελίσσια να φάμε wraps;» τελικά το πήραμε πίσω εις διπλούν αφού τις δοκιμάσαμε. Ειδικά η κοτόπουλο είναι must eat ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ. Κάτι ήξερε η Δήμητρα.

24MEDIA

24media

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, είχε και συνέχεια. Για «σβήσιμο» που λένε απολαύσαμε μία «Tomahawk με γαρίδες».

24MEDIA

24media

24media

Μοσχάρι συνοδεία γαρίδας. Γαρίδα συνοδεία μοσχαριού. Όπως και να το πεις, η απόλαυση είναι η ίδια. Το Sasi’s φημίζεται για τα ζουμερά του κρέατα, όπως και για τα μπαχάρια του και με το που δοκιμάσαμε το «Tomahawk» καταλάβαμε το γιατί.

24media

 

24MEDIA

Φαγητό τέλος γιατί οκ ένα στομάχι έχουμε, ΑΛΛΑ αμαρτία να φύγεις χωρίς να φας γλυκό. Τι όχι; Στο τραπέζι μας προσγειώθηκαν δύο γλυκά. Μία πορτοκαλόπιτα με ρευστή καραμέλα και παγωτό βανίλια

24media

και ένα banoffee με σπασμένο μπισκότο στην κορυφή. Και τα δύο πολύ νόστιμα, αλλά δίνουμε ίσως ένα πόντο παραπάνω στην πορτοκαλόπιτα.

24media

Και κάπου εδώ σκασμένες από το φαγητό, είπαμε να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στα γραφεία μας στην Καλλιθέα, με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουμε πολύ πολύ σύντομα. 

24media

Ευχαριστούμε τη Δήμητρα, τον Κωνσταντίνο, την Κορίνα και τον Θανάση για την υπέροχη φιλοξενία.

SASI’S

Π. Τσαλδάρη 32, Μελίσσια

210 6135561