ΕΞΟΔΟΣ

Δώσε Caribbean χρώμα στο καλοκαίρι σου

Το καλοκαίρι στο γραφείο κάνει τις μέρες ακόμα πιο αργές, σαν να τα βλέπεις όλα σε slow motion. Η ζέστη, η άρνηση για δουλειά και τα μειωμένα αντανακλαστικά (μου) με κάνουν να σκέφτομαι τις διακοπές και να μετράω αντίστροφα. Μέχρι να έρθει όμως αυτή η μέρα, νομίζω ότι βρήκα τον τρόπο ξεγελάσω τον εαυτό μου και να περάσω τέλεια στην πόλη με την πιο καλοκαιρινή έξοδο.

Όταν η Μαρίνα έριξε την ιδέα να πάμε TGI Fridays™ για να δοκιμάσουμε (όλες) τις νέες γεύσεις “Boonoonoonoos”, σκέφτηκα τα κλασικά κοκτέιλ και τις δροσερές σαλάτες που επιλέγω συνήθως. Που να ‘ξερα ότι ο νέος κατάλογος μου δίνει νέες, φουλ χορταστικές επιλογές και κάτι κοκτέιλ «όνειρο» που σκάνε στο στόμα σαν κύματα του Ειρηνικού!

24MEDIA

Φωτογραφίες: 24MEDIA/Νίκος Κατσαρός

24MEDIA

 

Παρασκευή απόγευμα λοιπόν και τσακίστηκα να φύγω από το γραφείο για να πάω να βρω τα παιδιά σε ένα από τα πιο αγαπημένα μου μαγαζιά. Αν και ήταν μία πολύ ζεστή μέρα, η δροσιά άρχισε από τον κατάλογο “Boonoonoonoos” και τις συγκεκριμένες επιλογές που καλύπτουν όλα τα γούστα, τρία φρουτώδη κοκτέιλ και ένα συγκλονιστικό γλυκό.

24MEDIA

 

Ξεκινήσαμε με τα ποτά, για να προλάβουμε να κάνουμε catch up στα νέα μας κι εγώ επέλεξα το κοκτέιλ με τις φράουλες, που είχε και το περισσότερο αλκοόλ, η Μαρίνα επέλεξε το κοκτέιλ με ανανά, σε πιο smoothie εκδοχή, ενώ ο Γιάννης δροσίστηκε επίσης με ανανά (βασικό στοιχείο του Caribbean menu).

24MEDIA

 

Πρόσεξα ότι ο κατάλογος είχε μία επιλογή με κοτόπουλο και ρύζι. Σου ακούγεται κλασικό και βαρετό; Κι εγώ το ίδιο θα πίστευα, μέχρι που είδα ότι στον κατάλογο έγραφε ότι σερβίρεται με μάνγκο, ανανά, πεπόνι (αντί σαλάτας) και σάλτσα από ρούμι. Η λέξη πεπόνι με είχε κερδίσει γιατί χρειαζόμουν κάτι δροσιστικό μέσα στο φαγητό, και είναι και το αγαπημένο μου φρούτο. Νιώθεις ότι τρως κάτι εξωτικό. Ένα πιάτο χορταστικό και απολαυστικό. Του βάζω δέκα με τόνο.

24MEDIA

24MEDIA

 

Η Μαρίνα από την άλλη, είπε ναι στα ανοιγμένα tacos με κοτόπουλο, ανανά (πανταχού παρών), μυρωδικά και coleslaw. Οι φέτες lime δίπλα έκαναν το γεύμα ακόμα πιο δροσερό. Αν είσαι fan της μεξικάνικης κουζίνας, αλλά θέλεις ένα έξτρα twist, αυτό είναι ένα πιάτο για σένα. Ο Γιάννης «την έπεσε» κυριολεκτικά στο burger με pulled pork, mango chutney, ψητό ανανά και γαλλική σαλάτα σε αφράτο ψωμί brioche. Όση ώρα απολάμβανε, εμείς του τσιμπάγαμε τις (απίστευτες) τηγανητές γλυκοπατάτες.

24MEDIA

24MEDIA

 

Ε τώρα πώς να φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το cheesecake με κρέμα καρύδας; Πήραμε ένα για τη μέση (έτσι για την τσαχπινιά) και μουγκρίσαμε όταν γευτήκαμε την πιο ιδιαίτερη εκδοχή του αμερικάνικου γλυκού που έχω δοκιμάσει. Γλυκό, δροσερό και με μια “ιδέα” από pina colada στην κορυφή. Και κάπως έτσι φεύγεις ευτυχισμένος από τα TGI Fridays™, με μεγαλύτερη ενέργεια για το Σαββατοκύριακο και ξαναδίνεις ραντεβού με τους φίλους σου για φαγητό… κατευθείαν από την Καραϊβική.