ΕΞΟΔΟΣ

Τα 6 μέρη που θα πιεις καφέ με τις φίλες σου (και δε θα είναι μία από τα ίδια)

Αυτά είναι τα μέρη που θα απολαύσεις τον καφέ σου και θα κάνεις ατελείωτο gossip με την παρέα σου.

Ο καφές της Κυριακής είναι μία πραγματική ιεροτελεστία. Ο παππούς σου πήγαινε στο καφενείο για να παίξει πρέφα με τα παιδιά, ο μπαμπάς σου αγοράζει εφημερίδες και αράζει στο σπίτι με έναν ωραίο ελληνικό, κι εσύ παίρνεις τα περιοδικά σου και συναντάς τις φίλες σου για ένα ωραίο εσπρεσάκι και κουβεντολόι.

 

Έχεις ξεμείνει από ιδέες για το πού θα πηγαίνεις τα επόμενα Σαββατοκύριακα; Ρίξε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις σε όλη την Αθήνα.

Lotte cafe-bistrot (Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι)

 

Το μικρό cafe στο Κουκάκι είναι βγαλμένο από γαλλική ταινία, είναι μικρούλι, αλλά θα βρεις να κάτσεις κι έξω για θερινή φωτοσύνθεση. Είναι μικρό μπιστρό με μερακλίδικο καφέ, γλυκά, σνακ αλλά έχει και μπαρ για να πιεις το ποτάκι σου. Περνάς όλη τη μέρα εκεί και νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μία όμορφη και ήσυχη γειτονιά. Γιατί έτσι ακριβώς είναι.

 

Μέντα (Αγίων Θεοδώρων 10, Κηφισιά)

 

Αν μένεις στα βόρεια προάστια ή ανηφορίζεις προς τα εκεί συχνά, δε γίνεται να μην κάνεις ένα πέρασμα από το πιο όμορφο και γνωστό cafe της Κηφισιάς. Έχει μία υπέροχη αυλή, που φωτίζεται ρομαντικά το καλοκαίρι, πίνεις το καφεδάκι σου, τρως ωραία σάντουιτς και γλυκάκια και συνεχίζεις με καλοκαιρινά δροσερά ποτά.

Mind the Cup (Αιμ.Βεάκη 29, Περιστέρι)

 

Όλη η Αθήνα συρρέει στα δυτικά προάστια για να πιει καφεδάκι στο Mind the Cup. Αλέθει το δικό του καφέ, ο οποίος είναι εξαιρετικός , ο εσωτερικός χώρος έχει urban αισθητική και έξω μπορείς να κάτσεις παρέα με τον σκύλο σου (μαζεύει πολλά pets) και να «χαζέψεις» τον κόσμο που περνάει.

Peek a Bloom (Λέκκα 14, Αθήνα)

 

Για όσους δεν αλλάζουν με τίποτα το κέντρο, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Ένας ιδιαίτερος προορισμός για καφέ είναι χωμένος σε ένα στενάκι στη Λέκκα, με τραπεζάκια έξω, εσωτερικό χώρο που γίνεται και έκτακτο μπαράκι και φυσικά, ωραίο κόσμο για όλα τα γούστα.

Δες κι αυτό: Πώς θα ζήσεις τη δική σου κινηματογραφική σκηνή στο κέντρο της Αθήνας

Noel (Κολοκοτρώνη 59Β, Αθήνα)

 

Παραμένουμε στο κέντρο και βρισκόμαστε στο spot που έχει τα πάντα. Καφέ, ιδιαίτερο φαγητό και φανταστικά κοκτέιλ. Θέλεις να κάτσεις έξω, θέλεις μπαρ, θέλεις σε έναν από τους εσωτερικούς χώρους; Οι επιλογές είναι πολλές και το κλίμα αρκετά ρετρό.

Balux Cafe Project (Βασιλέως Κωνσταντίνου 58, Γλυφάδα)

 

Αν δεν μπορείς να πιεις κυριακάτικο καφέ χωρίς να βλέπεις θάλασσα, κατηφόρισε στα νότια προάστια και απόλαυσε τον καφέ σου στη Γλυφάδα. Το Balux Cafe έχει υπέροχο χώρο μέσα  (με κήπο για παιδιά) αλλά και τεράστιο εξωτερικό χώρο για να αγναντεύεις τη θάλασσα. Cheers!