ΕΞΟΔΟΣ

Bella Vespa: Η ωραία της Γλυφάδας

Θες επειδή έχουν αυτό τον ιταλικό αέρα που σου κάνει λίγο chic, θες γιατί  κουβαλάνε αυτή την γλυκιά βιντατζιά, οι βέσπες είναι τόσο μα τόσο ωραίες. Και οι  κανονικές και τούτη εδώ. Το λέει και το όνομα. Bella Vespa. Ναι, κι αυτή είναι  ωραία, αλλά δεν κάνει βόλτες, είναι μονίμως παρκαρισμένη στα νότια, στην  Γλυφάδα, στο 11 της Κύπρου. Ο λόγος για το μαγαζί που έχει καταφέρει μέσα σε δύο μόλις μήνες να κάνει κάπως αίσθηση σε όλη την Αθήνα.

Ποιο είναι το όπλο του; Αν έπρεπε να διαλέξω ένα, θα έλεγα τη σούπερ  ιταλικομεσογεακή κουζίνα του, που επιμελείται ο chef Βαγγέλης Λεούσης (Kiku, Cavo Tagoo, Gaspar) και η ομάδα του. Μια ομάδα προπονημένη καλά δίπλα στον  Χρόνη Δαμαλά τα τελευταία χρόνια. Οι άνθρωποι πίσω από το Bella Vespa είναι οι ίδιοι που «τρέχουν» το Varkiza Resort (yabanaki beach). Μιλάμε για επιτυχημένο team δηλαδή.

 

Το μαγαζί τούτο είναι μια δουλειά πολύ προσεγμένη σε όλους τους τομείς και αυτό δεν το λέμε εμείς, φαίνεται από τον κόσμο που συρρέει καθημερινά. Είναι ανοιχτά πια και τα μεσημέρια του σουκού (από 13:00 και μετά), ε αφού έχει μεγάλη ζήτηση, θα έμενε κλειστό; Θα φας brunch που θα γλείφεις τα δάκτυλά σου, perfecto σου λέω.

 

Συστήνεται ως Italian Comfort Bar Restaurant, άρα όπως καταλαβαίνεις εκτός από νόστιμα πιάτα έχει και signature κοκτεϊλάρες, που αξίζει να δοκιμάσεις, όπως ας πούμε το ζεστό Blazer με βάση το ρούμι. Team leader και υπεύθυνος κατά κάποιο τρόπο για το όνομα -με την παρότρυνση του Αλέξη Βλαβιανού, ιδιοκτήτη του VarkizaResort- αφού η ιδέα ήρθε, ενώ έκανε βόλτα με την βέσπα του, είναι ο (νότιος) Νίκος Μίχαλος. Του μπαρ ηγείται ο Γιάννης Γεωργακάκης (Kiku, Osterman, Bikini). Την ομάδα συμπληρώνουν ο Παντελής Σκουλούδης, ο Βαγγέλη Πράπας, η Έρη Ράμμου και ο Φίλιππος Τίγκας.

 

Ως χώρος την έχει την φινέτσα του, αλλά έχει και ζεστή ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις άνετα, είναι όμορφα διακοσμημένος και δίπλα θα βρεις και παιδότοπο, σε περίπτωση που είσαι μανούλα δηλαδή, αφήνεις την Κατερινούλα στο Vespino -έτσι το λένε- και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο και περνάτε και οι δύο καλά.

Αν δεν σε έχω πείσει ήδη, θα σε πείσει ο Βαγγέλης (ναι ο chef). Έφτιαξε, που λες, μία συνταγή ειδικά για το LadyLike για να αποδείξει σε όσες από εσάς δεν έχετε πάει ακόμη, ότι επιβάλλεται να κάνετε μία επίσκεψη ρε αδελφέ.

 

Ιδού (σάλια): Φρέγκολα με μανιτάρια και μαντζουράνα.

Συνταγή για 2 μερίδες:

-200γρ φρέγκολα

-400γρ ζωμό κότας

-200ml λευκό κρασί

-100γρ κρεμμύδι ξερό

-100γρ μανιτάρια σιτάκε

-100γρ μανιτάρια champignon

-100γρ μανιτάρια πλευρώτους

-80γρ βούτυρο Ολλανδίας

-80γρ τριμμένη παρμεζάνα

-1/4 μάτσου μαντζουράνα φρέσκια

-10ml λάδι λευκής τρούφας

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά,  αφού καβουρδιστούν, τα αφαιρούμε από το κατσαρολάκι και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε το φρέγκολα και το σοτάρουμε. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε σιγά-σιγά τον ζωμό κότας μέχρι να βράσει το φρέγκολα και, λίγο πριν απορροφήσει όλο τον ζωμό, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια που σοτάραμε στην αρχή, το βούτυρο την παρμεζανα, τη μαντζουράνα και το λάδι τρούφας. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε!

Ε μετά και από αυτό, δεν δέχομαι όχι. Ακόμη και αν δεν μένεις στα νουπού, ακόμη κι αν φοβάσαι τα δίκυκλα, ακόμη, ακόμη, ακόμη, θα σου πρότεινα να έρθεις για να ανέβεις για μια βόλτα. Πείστηκες, το ξέρω, και ήδη αναφωνείς «άλλος με την (Bella) Vespa μας;»

 

*Bella Vespa, Κύπρου 11, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8982880

Bella Vespa: Facebook page, Instagram

Φωτογραφίες: Gertrude Gary Milk