ΕΞΟΔΟΣ

Τι ακριβώς είναι αυτές οι ακρίδες που σέρβιραν την Κυριακή στο Noel;

Πριν αρχίσεις τα "απαπα μπλιαχ" και τα "μα τι σκέφτηκαν πάλι οι σατανάδες;" να ξεκινήσουμε με μία εγκυκλοπαιδικού τύπου γνώση που καλό θα ήταν να είχες ήδη. Στο Μεξικό που λες (αν δεν έχεις πάει σου το ευχόμαστε ολόψυχα), οι ψητές ακρίδες είναι από τις δημοφιλέστερες λιχουδιές για τα λοκάλια αλλά και για τους τουρίστες που θέλουν να φάνε και να πιούνε σαν ντόπιοι. Σερβίρονται με chilli, lime και σκόρδο, ενώ σε μερικά εστιατόρια τις έχουν ως επιλογή γέμισης για tacos.

Πώς έχουν οι Νοτιοκορεάτες τους μεταξοσκώληκες και οι Καμποτζιανοί τα τριζόνια; Ε αυτό.

Παρόλο που είναι αυτονόητο, να επισημάνουμε πως βρώσιμες είναι πολύ συγκεκριμένες ποικιλίες ακρίδας και λοιπών ζωυφίων. Κανείς δεν τις μαζεύει random από τα κλαδιά των δέντρων. Τι σχέση έχουν όλα αυτά που σου λέω με το Noel της Κολοκοτρώνη που συχνά πυκνά πας και πίνεις τα φίνα σου τα κοκτέιλ και τρως τις ωραίες σου τις πίτσες;

Κάθε Κυριακή του Νοέμβρη ο υπέροχος χώρος του Μπλε στο Noel γίνεται Agaveria, δηλαδή ένα pop up bar αφιερωμένο στην αγαύη aka το φυτό στο οποίο οφείλουμε το mezcal και την τεκίλα. Πίνεις κοκτέιλ με βάση τα δύο αποστάγματα (12 ετικέτες έκαστο) και τρως αυθεντικό μεξικάνικο φαγητό (tacos, quesadillas και τέτοια). Ωστόσο την 1η Κυριακή που λειτούργησε η Agaveria (6/11), όσοι είχαν την τύχη να βρουν θέση στο μπαρ του Μπλε δεν σερβιρίστηκαν μόνο burritos και τα συναφή. Τους τράταραν κι ακρίδες. Νομ νομ.

Αυτό που έχει συμβεί στην πραγματικότητα είναι το εξής: Ο bar manager Γιώργος Μεγαλοικονόμου δέχτηκε ρεγάλο από Μεξικό μεριά μερικές εκλεκτές ακριδούλες, τις οποίες με τη σειρά του σέρβιρε στους πελάτες του στο μπαρ με chilli, lime και σκόρδο. Απ’ όσο γνωρίζουμε το ίδιο θα γίνει και την ερχόμενη Κυριακή (υπάρχει λίγο stock ακόμα!).  

Πάρε μία γεύση, οπτικά τουλάχιστον: