ΕΞΟΔΟΣ

10 ντιζαϊνάτα αθηναϊκά bars που αγαπάει το instagram

Κάποτε ήταν τα σκέτα check in στο facebook. Μετεξέλιξή τους τα check in μαζί με φωτογραφία, πάλι στο facebook. Σήμερα, το ταμπλό είναι διπλό και η σκυτάλη έχει περάσει σε περιβάλλον instagram. Γωνιές και περίτεχνα ποτήρια που γίνονται stories, διακόσμηση που αξίζει να γίνει post και να δηλώσει πως "είμαι κι εγώ εδώ, στο hype μπαράκι, περνάω καλά, κι αυτό βγαίνει στην οθόνη του κινητού σου αγαπητέ follower".

Κάποια μαγαζιά είναι πιο φωτογενή από κάποια άλλα. Κάποια bars έχουν την τιμητική τους στο instagram γιατί το design, η ατμόσφαιρα και η αίσθηση που αφήνουν είναι ιδιαίτερα και ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Αν μπορεί να χαρακτηριστεί βέβαια κάτι ως "συνηθισμένο" στο μικρόκοσμο των αθηναϊκών bars.

Noel

Για πολλούς, το ομορφότερο μπαρ της Αθήνας και δεν είναι καθόλου υπερβολή. Διαφορετικό, βγαλμένο από την Place Vendôme των Παρισίων, στο Noel κάθε φορά εντυπωσιάζεσαι σαν την πρώτη φορά. Ο μεγάλος αριθμός των followers επιβεβαιώνει.

Κολοκοτρώνη 59Β, Αθήνα

Κύριος Χου

Πώς θα θέλαμε να είναι το σπίτι μας αν το βράδυ λειτουργούσε σαν μπαρ; Με ένα στόμα μια φωνή, σαν τον Κύριο Χου στα Πετράλωνα. Highlight, η φωτεινή επιγραφή στον τοίχο του μπαρ. Αναρίθμητα posts.

Basically …my true story [MY LIFE ]

A post shared by Konstantinos Tsampras (@konstantin360) on

 

Υπερίωνος 1, Αθήνα

Barrett

Η πιο ακαταμάχητη neon επιγραφή στην Αθήνα που τραβάει τα “νυχτοπούλια” σαν μαγνήτης. Το “στέκι της Πρωτογένους”- συνώνυμο Barrett- έχει πολλές γωνιές για να πιεις ποτό, καφέ, ν’ αράξεις και να φωτογραφήσεις. Από τους μεγάλους πίνακες στους τοίχους και τους κόκκινους στίχους του Syd Barrett από το Terrapin, μέχρι τις πολυθρόνες, τη σκάλα, τον πάνω όροφο. Το λες και φωτογραφίσιμο μαγαζί. 

Πρωτογένους 11, Αθήνα

Upupa Epops

Η artistic εσωτερική αυλή για την οποία όλοι (παρα)μιλούσαν για μήνες. Το Upupa Epops, προς Πετράλωνα μεριά, “τρύπωσε” σ’ ένα σύμπλεγμα χαμηλών σπιτιών της δεκαετίας του 1930. Εντυπωσιακό και πάνω απ’ όλα vintage με αμέτρητες λεπτομέρειες.

Christmas everywhere at our yard..

A post shared by Upupa Epops – the bar (@upupaepops_thebar) on

Αλκμήνης 7, Αθήνα

The Clumsies

Ψηφίστηκε ως το Καλύτερο Bar του Κόσμου για το 2017 και είναι ίσως το μοναδικό ελληνικό μαγαζί του είδους του που έχει αποκτήσει πραγματικά διεθνή φήμη. Δεν γίνεται να μην απαθανατίσεις τη στιγμή που βρίσκεσαι εκεί και να καμαρώσεις. Νεοκλασική πρωτοπορία στο deco. Industrial και Vintage. Προφανώς το The Clumsies δεν ξεχωρίζει μόνο για τα cocktails του.

Πραξιτέλους 30, Αθήνα

Brettos

Το διαχρονικό μπαρ με τα περίφημα χρωματιστά μπουκάλια στην μπάρα. Πόλος έλξης για τις κάμερες όχι μόνο των ντόπιων αλλά και των τουριστών που κατεβαίνουν στην Πλάκα και κοντοστέκουν μπροστά στο “αξιοθέατο”.

Κυδαθηναίων 41, Αθήνα

Beauty Killed the Beast

Η μόλις 2 μηνών και κάτι εντυπωσιακή άφιξη στον πεζόδρομο της οδού Παραμυθίας έχει φανατικούς θαυμαστές τόσο δια ζώσης όσο και στα social media. Ένα ακόμα “παντρεμα” vintage και μοντέρνας αισθητικής. Ποστάρεις φωτογραφία από Beauty Killed the Beast, ίσον πας στα καλύτερα.

It's Friday! Time to go make stories for Monday!#beautykilledthebeast #bar #cocktails #kerameikos #friyay photo: @str_pantermalis

A post shared by Beauty Killed The Beast (@beauty_killed_the_beast_gr) on

Παραμυθίας 14, Αθήνα

Peek A Bloom

Άλλο ένα μπαρ στο οποίο δεσπόζει μία neon επιγραφή που γράφει “Made For Humans” και τραβάει τα φλας. Νεοϋρκέζικη ατμόσφαιρα, λίγο industrial λίγο ρετρό.

Λέκκα 14, Αθήνα

Bios

Αυτό το “ΑΕΡΟΦΛΟΤ” ποιος θα το πρωτοπάρει φωτογραφία; Το Bios, από τα πρώτα μαγαζιά που έφερε στην Αθήνα αυτή την αισθητική του παλιού μέσα στο καινούριο.

Come eat with us! #biosathens #secretdining #bioshome

A post shared by BiosAthens (@biosathens) on

Πειραιώς 82, Αθήνα

Baba Au Rum

Άλλο ένα μαγαζί διεθνών προδιαγραφών σε όλους τους τομείς. 30ο στη λίστα με τα 50 Καλύτερα Bars του πλανήτη, πρώτος διδάξας στο αθηναϊκό fine drinking, ένα μπαρ που θα μπορούσε να βρίσκεται σε κάθε μητρόπολη του κόσμου και όλοι να μιλάνε γι’ αυτό. Περιζήτητο και στο instagram.

Phaedon Papakonstantinou from Baba Au Rum bar ##babaaurum #rum #rumbar #athens #athensrumfestival #worlds50bestbars

A post shared by Baba Au Rum, Athens (@baba_au_rum) on