ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ

Valentine’s Day: 6 εναλλακτικές έξοδοι στην πόλη

Ξημέρωσε εκείνη η μέρα του χρόνου κατά την οποία έχουν κάθε λόγο να χαίρονται οι ανθοπώλες, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που πουλάνε εσώρουχα ή κοσμήματα και οι ερωτευμένοι. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αποτελεί λαμπρό σταθμό στο εορτολόγιό μας χρόνια τώρα κι αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, όλοι κάνουμε έναν κάποιο απολογισμό του προσωπικού μας στάτους με αφορμή τη συγκεκριμένη γιορτή κι ας θεωρούμε πως από τα 19 κι έπειτα είναι κάπως γραφικό να τον γιορτάζουμε ευθαρσώς.

Ό,τι κι αν αισθάνεσαι για τον Άγιο και για τον έρωτα γενικότερα, είτε είσαι ζευγαρωμένη, είτε single, η φετινή 14η Φλεβάρη έχει πολύ θεματικό τζέρτζελο που σου φωνάζει ΒΓΕΣ ΈΞΩ- ΠΕΡΝΑ ΚΑΛΑ, με το ταίρι, τις φιλενάδες, την παρέα σου, ακόμα και μόνη. Αν λοιπόν δεν έχεις κλείσει τραπέζι για 2 με μενού a la carte σε εστιατόριο που σερβίρει επιδόρπιο σε σχήμα καρδιάς, είσαι φίλη μου και σου αφιερώνω αυτό το άρθρο με τις πιο ενδιαφέρουσες λόγω της ημέρας- ή κόντρα στο αίσθημα της ημέρας- προτάσεις εξόδου.

Ραντεβού στα Τυφλά @six d.o.g.s

Έχουμε και λέμε: “Ήρθε Αγίου Βαλεντίνου και είσαι ακόμα στο ράφι; Η μανούλα σου περιμένει εγγονάκια και πτυχίο και εσύ αποτυγχάνεις πανηγυρικά να της δώσεις οποιαδήποτε χαρά; Όλες οι απέλπιδες προσπάθειές σου να ζευγαρώσεις μέσω social media και Tinder κρίνονται επιεικώς άκαρπες; Μην ανησυχείς πια, το Ραντεβού στα Τύφλα είναι εδώ για να σε βοηθήσει να βρεις τον έρωτα της ζωής σου!”. Αυτό είναι το spirit που θα επικρατεί στο αποψινό πάρτι του six d.o.g.s, το οποίο έχει θέσει ήδη τους κανόνες για να ξέρεις πού πας και τι θα σε βρει. Αφού δηλώσεις συμμετοχή στο [email protected] (το κάνεις κι επί τόπου εκεί), πας, πίνεις 4 σφηνάκια κερασμένα από το μαγαζί και ανεβαίνεις περιχαρής στο stage για να γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου. Χαμός θα γίνει!

Βραδιά Ερωτικής Ποίησης @Ρομάντσο

Θες κάτι ακόμα πιο εναλλακτικό; Το project «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ» διοργανώνει μια ακόμη βραδιά αναγνώσεων με τίτλο «Γεια, σ’ αγαπώ, αντίο.». Νέοι ποιητές και συγγραφείς ή απλοί ερωτευμένοι με την ζωή, τον άνθρωπο τους ή τον σκύλο τους, θα παρουσιάσουν τα ερωτικά τους γραπτά, γεμάτα με αρώματα, φιλιά και υγρά. Ποιήματα, πεζά, ερωτικά γράμματα, χαρτάκια στο ψυγείο, γράμματα αυτοκτονίας από έρωτα και σχέδια δολοφονιών πάθους θα παρουσιαστούν στο Ρομάντσο απόψε το βραδάκι.

Πριόνια 2017 @Shamone

 

Ένα ακόμα “party λαϊκο-pop σπαραγμού, με επική μελούρα και τις πιο σάπιες power ballads όλων των εποχών” που ‘λεγε κι ο εμπνευστής του Πριόνια project, Ηλίας Φραγκούλης, ο οποίος σε περιμένει απόψε στα decks του Shamone, πιστός στο ετήσιο ραντεβού του για απαράμιλλο κανιβαλισμό της αγάπης που θα προκύψει και φέτος χάρη στις στρατηγικές μουσικές του επιλογές. Oι πληροφορίες λένε πως αρχικά θα παίξει ανελέητο μπλουζ με το playlist να γίνεται έξαλλο όσο προχωράει η βραδιά. Επίσης θα υπάρχει και μικρόφωνο για όποιον/α πονεμένο/η θέλει να αφιερώσει σε παλιούς και νέους έρωτες.

Χαμένοι στη Μετάφραση & Wedding Singers @Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ταινία και συναυλία η πρόταση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τι καλύτερη αφορμή για να το επισκεφθείς αν δεν το ‘χεις κάνει ήδη. Η βραδιά ξεκινάει με ωδή στον ανεκπλήρωτο έρωτα μέσα την προβολή του Χαμένοι στη Μετάφραση- να πέσει το gif παρακαλώ:

Και θα συνεχιστεί με live από τους Wedding Singers, οι  οποίοι θα μετατρέψουν τον Πύργο των Βιβλίων στο πιο πολύχρωμο πάρτι της πόλης, μ’ ένα non-stop mix από διασκευές των ‘90s για άφθονο χορό.

Valentine’s All- Night Stand Party @Faust

Εδώ δεν έχουμε μόνο alternative αλλά και Laternative πρόταση από τους αγαπημένους Σταύρο Διοσκουρίδη και Παναγιώτη Μένεγο, οι οποίοι θα εισβάλλουν στα decks του Faust με την ορμή του έρωτα αλλά και διάθεση να κρατήσουν σαφείς αποστάσεις από τα μουσικά κλισέ που επιβάλλονται σωρηδόν μια μέρα σαν κι αυτή.

 

Το πάρτι προβλέπεται ολονύχτιο και αυστηρά σε ρυθμούς disco. Κάνε προθέρμανση με κάτι από Man Friday, που θα παίξουν σίγουρα απόψε (πληροφορία εκ των έσω).    

Μήπως να τα ‘κανες όλα ΛΙΜΠΑ;

Ένα από τα αισθήματα που αναπόφευκτα υποκινεί ο έρωτας είναι η οργή. Το πάθος ερεθίζει με τεράστια ευκολία τα νεύρα των ανθρώπων κι εκείνα ακολούθως την αγανάκτηση, μια διάθεση να τα σπάσεις όλα, σωστά; Υπάρχει κάτι που να σε βγάζει πιο πολύ εκτός εαυτού από εκείνον; Μπορεί, αλλά δεν είναι το θέμα μας τώρα. Πρέπει να ξεσπάς, να εκτονώνεσαι, ειδικά όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θες. Πολύ ωραία, αυτό θα κάνεις. Θα τα γκρεμίσεις όλα. Στο ΛΙΜΠΑ, το πρώτο rage room στην Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται στου Ψυρρή και σύμφωνα με τους δημιουργούς του, πάνε κυρίως γυναίκες. Εκεί θα σπάσεις με την ησυχία σου ό,τι βρεις- μπουκάλια, πιάτα, τηλεοράσεις, οθόνες, σκούπες υπό τη μουσική υπόκρουση που θες και για όση ώρα θες. Κι άσε τους άλλους να ανταλλάσσουν λούτρινα αρκούδια.

Να, τ’ αδέρφια μας από το Oneman πήγαν, τα έκαναν λαμπόγυαλο και το συστήνουν με τα μπούνια.

 

Αυτά από μένα, καλά να περάσεις. Αν δεν σ’ αρέσει τίποτα από τα παραπάνω, πήγαινε στο λούνα παρκ ή κάτσε σπίτι και δες Easy στο Netflix. Και του χρόνου.