ΕΞΟΔΟΣ

Αγάπη μόνο: Για τις λεμονάδες του Le Petit Village

Το να γράφω για το μαγαζί αυτό είναι σαν να πρέπει να γράψω για το κοκκινιστό της μαμάς μου. Κάπως έτσι νιώθω κάθε φορά που στρίβω στο στενάκι της Φωκίωνος και θέλω να γλιτώσω από τη χάβρα της εκπτωτικής Ερμού: σαν να πηγαίνω σπίτι μου.

Ο Δημήτρης έχει ανοίξει εδώ και ένα χρόνο και κάτι το πιο στιλάτο και cosy λεμοναδάδικο στην πόλη. Το “μικρό χωριό” έχει τα πιο φρέσκα φρούτα και ετοιμάζει τις πιο νόστιμες και ευφάνταστες συνταγές για λεμονάδες που μπορείς να βρεις. Πέρα από τον κατάλογο βέβαια, ο Δημήτρης είναι εκεί για να σε κατευθύνει σύμφωνα με τις γεύσεις που σου αρέσουν, αλλά και να διορθώσει για παράδειγμα την οξύτητα, αν η λεμονάδα σου βγει πιο ξινή απ’ όσο πρέπει για τα γούστα σου.

Summer mood

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Le Petit Village (@lepetitvillagegr) στις

 

Στις πιο κλασικές είναι αυτή με το καρπούζι, το πεπόνι, τον ανανά και το τζίντζερ ή το αγγούρι, ενώ ανάλογα την εποχή, έχω πιεί κάτι μοναδικά ροφήματα με φράουλα – καρότο, αλλά και λεμονάδα με σύκο. Θα θυμώσει που γράφω για πράγματα που δε μπορεί να έχει αυτή την εποχή, αλλά δεν πειράζει.

bruschetta with tomato & feta cheese

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Le Petit Village (@lepetitvillagegr) στις

 

Αν πεινάσεις μην ξεχάσεις να τον ρωτήσεις για τις μπρουσκέτες του, γιατί φτιάχνει κάθε μέρα άλλες – ανάλογα την έμπνευση, ενώ αν είσαι fan του κρασιού, σίγουρα θα βρει εκείνο που θα σου αρέσει.

Le Petit Village: Φωκίωνος 2, Αθήνα