ΕΞΟΔΟΣ

7 λόγοι να πας για πίτσα στο πρώτο ραντεβού

Έχεις βρει, λοιπόν, εκείνο το αγόρι που σου αρέσει και συμφωνείτε να βγείτε πρώτο ραντεβού. Αφήνει σε εσένα την επιλογή να αποφασίσεις το μέρος και εσύ παθαίνεις ένα κάποιο σοκ γιατί δε ξέρεις πως να συμπεριφερθείς. Μην πανικοβάλλεσαι! Υπάρχει λύση και είναι η καλύτερη. Για πίτσα θα πάτε και θα σου εξηγήσω τους λόγους, μετά από μια βόλτα που έκανα στη Μαρίνα Φλοίσβου και τo ολοκαίνουργιo all day pizza bar Napolitivo.

1. ΝΤΥΝΕΣΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ

 

Αν βγεις ραντεβού σε ένα all day spot έχει την ελευθερία να επιλέξεις τα ρούχα που θέλεις, εύκολα και γρήγορα, με ένα βλέμμα στη ντουλάπα σου.  Γενικά, υπάρχει ακριβώς το ίδιο dress code που πρέπει να επιλέγεται και στο πρώτο ραντεβού: απλό, σέξι και σε καμία περίπτωση too much.

2. ΕΙΝΑΙ CRASH TEST ΤΡΟΠΩΝ

 

Μπορείς να τον μάθεις πάρα πολύ καλά, απλά και μόνο μόλις προσγειωθεί μια γευστική πίτσα στο τραπέζι. Θα την κόψει εκείνος ή θα σε αφήσει να πάρεις πρωτοβουλία; Θα χρησιμοποιήσει μαχαιροπίρουνο ή χέρι; Πρόκειται για ένα πολύ καλά κρυμμένο crash test, το οποίο θα σου δώσει μια εικόνα για τον άνθρωπο απέναντι σου. Ανάλογα με τα δικά σου γούστα, θα δεις και θα κρίνεις αν το πράγμα πάει καλά. Αν μη τι άλλο, αυτό το αιώνιο δίλημμα αναφορικά με το πως θα φάμε την πίτσα, μπορεί να σπάσει τον πάγο μεταξύ σας.

3. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Επειδή πρώτα ραντεβού χωρίς αμήχανες στιγμές δεν υπάρχουν, η πιτσαρία ή μάλλον η σωστή πιτσαρία είναι εξαιρετική επιλογή ακριβώς επειδή από τη φύση της σου προσφέρει απλόχερα πολλά θέματα να συζητήσεις. Σε ένα all day pizza bar με Ναπολιτάνικη κουλτούρα, δε θα είναι δύσκολο να πιάσετε συζήτηση για την Ιταλία. Εκτός από το ταξίδι, φυσικά το ζυμάρι και το κρασί για το οποίο φημίζεται η γειτονική χώρα, είναι πολύ καλά θέματα και… ακίνδυνα (ναι, εδώ χτυπάει καμπανάκι για τις πολιτικές συζητήσεις).

4. Η ΠΙΤΣΑ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

 

Σε αντίθεση με άλλα ραντεβού τα οποία μπορούν να αποβούν μοιραία επειδή κάτι στάθηκε στα δόντια σου και εκείνος ντράπηκε να σου το πει, στην περίπτωση της πίτσας μιλάμε για μεγαλύτερη ασφάλεια. Είναι πάρα πολύ δύσκολο το ζυμάρι να σταθεί εμπόδιο στο χαμόγελο σου. Εντάξει, σίγουρα πριν θα έχεις πάρει μια σαλάτα αλλά αν φερθείς έξυπνα το ρίσκο πραγματικά τείνει προς εξαφάνιση.

5. ΤΟ ΝΑPOLITIVO

Μόνο και μόνο ότι δημιουργήθηκε ένας χώρος στη Μαρίνα του Φλοίσβου αφιερωμένος στην φρέσκια Ναπολιτάνικη πίτσα, είναι αρκετό για να τον επιλέξεις στο πρώτο σου ραντεβού. Δε θα αναφερθώ στις γεύσεις – γιατί πολύ απλά θα το κάνω παρακάτω. Θα μιλήσω για τον χώρο: είναι χαλαρός και προσεγμένος, ιδανικός για αυτά τα πρώτα τετ-α-τετ. Επίσης, αν το ραντεβού πάει καλά, τότε τι καλύτερο από μια βόλτα πλάι στο κύμα για να χωνέψετε.

6. ΧΟΡΤΑΙΝΕΙΣ

Η κοιλιά σου δε θα γουργουρίσει αν αποφασίσετε να συνεχίσετε με ένα κρασί ή ένα ποτό. Όχι μόνο θα χορτάσετε αλλά θα έχεις φροντίσει ώστε το στομάχι σου να είναι γεμάτο και να μην μεθύσεις με λίγο αλκόολ που εννοείται ότι βρίσκεται σε αφθονία σε ένα pizza bar.

Και τώρα, διάλειμμα για να δεις ένα πολύ μικρό δείγμα του τι έφαγα εγώ στο Napolitivo και γράφω τα παραπάνω.

Φέτες μπρεζαόλας βγαλμένες από τον παράδεισο

 Πίτσα diablo. Ανοίγει παρένθεση, για να ενημερώσω ότι ετοιμάζεται μπροστά στα μάτια σου και ακολουθεί τις μοναδικές Ναπολιτάνικες προδιαγραφές. Κλείνει η παρένθεση για να συνεχίσω με το γλυκό.

 Calzone με πραλίνα φουντουκιού και μασκαρπόνε

7. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Εκτός από τις υπέροχες ατάκες που είχε πάνω στους καταλόγους του Napolitivo, το μάτι μου τράβηξαν και οι τιμές. Κατέληξα στο ότι είναι μια επιλογή που δεν κοστίζει μια περιουσία και βγάζει και τους δυο σας από τη δύσκολη θέση. Εσύ δε θα έχεις να αισθάνεσαι άσχημα ότι πλήρωσε ακριβά 2 ώρες μαζί σου και μετά δε ξαναβγήκατε (γιατί έλα, το ξέρεις, μπορεί και να μη ξαναβγείτε) και αυτός θα σου προσφέρει ένα όμορφο γευστικό βράδυ με την πολυτέλεια στο βαθμό που πρέπει.

Καλά να περάσετε!

 

*Φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερτάς/ SOOC