ΕΞΟΔΟΣ

10+1 λόγοι για να περάσεις αυτά τα Χριστούγεννα στην Αθήνα

Δεν έχεις και ιδιαίτερη όρεξη για τις γιορτές; Σου τη σπάει ο ψυχαναγκασμός του «είναι Χριστούγεννα, περνάω καλά, φωτάκια παντού, τραλαλά»; Σε νιώθω αλλά μην είσαι τόσο αρνητική ρε κορίτσι μου. Δες πρώτα και μετά κρίνε. Αυτό που μετά βεβαιότητας μπορώ να σου πω είναι ότι είσαι στην κατάλληλη πόλη για να αλλάξεις γνώμη.

Γιατί; Γιατί η Αθήνα είναι ωραία όλες τις εποχές του χρόνου, ε αν πρόκειται δε για τα Χριστούγεννα, τότε φοράει τα καλά της και τα σπάει. Με την έννοια ότι εδώ δεν θα βαρεθείς ούτε στιγμή. Θα έχεις πάντα κάτι να κάνεις. Θα υπάρχει πάντα κάτι για όλα τα γούστα. Κι εγώ, που πολύ των Χριστουγέννων δε με λες, θα προσπαθήσω να στο αποδείξω, για την ακρίβεια θα σου κάνω μερικές προτάσεις που δεν θα μπορείς να τις αρνηθείς.

Να πας να νιώσεις για λίγο παιδί στο Christmas Factory (ενδείκνυται και για τις μανούλες, γιατί οι μικροί σας δαίμονες θα περάσουν τέλεια). Θα απολαύσεις λαχταριστά μπισκότα, λουκούμια, σοκολάτες, παστέλια, ακόμη και υποβρύχιο.

 

Θα ευχηθείς τηλεοπτικοδιαδικτυακά στους αγαπημένους σου σε όλο τον κόσμο μέσα από το πιο hi-tech χριστουγεννιάτικο εργαστήρι. Θα περάσεις καλά γενικώς. Θα βρεις και το σπίτι του Άγιου Βασίλη. Στο Γκάζι είναι τελικά, όχι στην Καισαρεία.

Να πας σε ένα από τα καλύτερα ασιατικά εστιατόρια της πόλης, στο Tomoe στην Κηφισιά, γιατί εκτός από πολύ καλό φαγητό (μην και δεν φας την κολοκυθόσουπά τους), θα δοκιμάσεις και γιαπωνέζικους κουραμπιέδες, που τους φέρνουν στο τέλος για κέρασμα.

 

Είναι τραγανοί και φτιάχνονται με πράσινο τσάι και ζάχαρη άχνη βανίλιας. Α και μελομακάρονα, ναι. Βουτηγμένα σε σιρόπι μελιού και αρωματισμένα με ουίσκι Yamazaki. Ιαπωνία και Ελλάδα σε έναν συνδυασμό που θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Να πας στο Semiramis Restaurant του Semiramis βεβαίως βεβαίως, που έχει θέα στην πισίνα του ξενοδοχείου και tailor-made μενού, σούπερ απολαυστικά. Όπως ας πούμε το Christmas Eve Gala Dinner.

 

Γαλοπούλα ψητή με μπαχαρικά και πορτοκάλι, σούπα βελουτέ με γλυκιά κολοκύθα και φρέσκια κρέμα και εκλέρ με κάστανο και σάλτσα πικρής σοκολάτας. Πω πω πω. Έχει και εορταστικά μενού για παιδιά.

Αν δεν πας στο από πάνω, να πας σε τούτο εδώ. Στο New Taste του New Hotel. Βασικά δεν θα πω πολλά. Έχει ΑΥΤΟ: Christmas Day & News Year’s Day Brunch το λένε και είναι: πίτσα με μοσχαρίσιο carpaccio, ρόκα, παρμεζάνα και τρούφα, τηγανητά αυγά, σπαράγγια, παρμεζάνα και λάδι αρωματισμένο με λευκή τρούφα, κόκκινο quinoa & baby σπανάκι, ρόδι, πράσινο μήλο, κατσικίσιο τυρί και σπόρους κολοκύθας, σφυρίδα ψητή σε λαδόκολλα με μάραθο, όστρακα και δεντρολίβανο και Crêpe Suzette μανταρίνι με παγωτό βανίλια και καραμελωμένα pecan. Κάπως σαν να είπα πολλά. Γενικά και σε απλά ελληνικά χορταίνεις.

Να πας να διασκεδάσεις με Μύρωνα Στρατή και Ησαϊα Ματιάμπα στον Σταυρό του Νότου (+plus). Τα παιδιά αυτά, εκτός από ταλέντο, έχουν και απίστευτη ενέργεια και θα στην μεταδώσουν.

 

Λίγο πριν την έναρξη των κανονικών τους εμφανίσεων, θα κάνουν δύο ξέφρενα πάρτυ, ένα την παραμονή των Χριστουγέννων κι ένα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Να κάνεις attend, γιατί θα σε ξεσηκώσουν και θα σε βάλουν θες δεν θες στο κλίμα των γιορτών.

Να πας να ακούσεις τον Τζίμη τον Πανούση στο Gagarin, γιατί αυτό που θα δεις είναι ό,τι πιο ανατρεπτικό σε σόου.

 

Γιατί δεν έχει καμία σχέση με τα τετριμμένα. Γιατί είσαι κοριτσάκι αλλά έχεις και μια ροκ πλευρά (αν δεν είναι ροκ ο Τζίμης τότε ποιος).

Να πας στην Μαρίνα Φλοίσβου, στο Musical Christmas, που μέχρι και τις 3 Γενάρη κάθε μέρα θα είναι γιορτή. Θα αγοράσεις και χριστουγεννιάτικα μπλιμπλίκια από τα μπαζάρ για το ΑΛΜΑ και για το Χαμόγελο του Παιδιού.

 

Παράδεισος για τα παιδιά με διαδραστικές παραστάσεις, με κατασκευές, με μουσικές, με χίλια δυο. Αλλά και για σένα που θα βάλεις τα κασκόλ και τα σκουφιά σου και θα κάνεις την ρομαντική βόλτα σου δίπλα στην χειμωνιάτικη θάλασσα.

Να πας στο Σύνταγμα τέλος πάντων. Που είναι σχετικά ωραία στολισμένο, που έχει πάντα κόσμο και χαρά και που επειδή είναι μονίμως γεμάτο φώτα και ζωντάνια, η φάση μοιάζει με Χριστούγεννα ακόμη κι όταν δεν είναι.

 

Και φυσικά να πας για shopping στην πολυαγαπημένη Ερμού που έχει την τιμητική της τώρα με το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων.

Να πας να ξυπνήσεις μέσα σου τη Δύναμη. Δηλαδή να δεις Star Wars.

 

Που η πρεμιέρα τους έσπασε τα ταμεία, που δεν την λες χριστουγεννιάτικη ταινία, όπως το The Nightmare Before Christmas ας πούμε, αλλά έρχεται στην ελληνική μεγάλη οθόνη σαν δώρο Χριστουγέννων για τους αμέτρητους φαν του.

Άμα δεν είσαι καλεσμένη σε κάποιο ρεβεγιόν μην σκας.

 

Να πας να αλλάξεις τον χρόνο με τον Πάνο τον Μουζουράκη και τον Φίλιππο Πλιάτσικα στο Θησείο, κάτω από την Ακρόπολη.

*Θα σου έλεγα να πας και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών να δεις το Cirque Éloize, γιατί θα είναι μοναδική εμπειρία. Όμως δεν μπορώ, γιατί τώρα πια φεύγει για Θεσσαλονίκη. Για σκέψου το όμως, χριστουγεννιάτικη εκδρομούλα προς βόρεια και Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι τέχνες του τσίρκου σε ένα πάντρεμα με τους σύγχρονους αστικούς χορούς. Κοινώς εξαιρετικά ακροβατικά μαζί με hip hop και breakdance. Σε σκηνοθεσία Jeannot Painchaud, ένα υπερθέαμα που αξίζει να δεις.

 

Η παράσταση λέγεται iD και θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Θα σε κάνει και λίγο να ντραπείς που το πιο κοντινό σε ακροβατικό που έχεις κάνει είναι να πιάσεις την κουβέρτα από το πατάρι.