LIFE

Δράσεις προσφοράς με περιβαλλοντικό πρόσημο και χαρούμενες παιδικές φωνές

Πόσο συχνά μιλάς στα παιδιά σου για το Περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας του; Πόσο συχνά τα έχεις παρακινήσει ώστε να κάνετε πράγματα μαζί που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους;

Η φύση που απολαμβάνουν παίζοντας στο πάρκο της γειτονιάς ή στις διακοπές το καλοκαίρι στο χωριό, το μπάνιο τους στην θάλασσα και τα πυργάκια στην άμμο που με λαχτάρα χτίζουν στις ακτές είναι πολύ καλή αφορμή να τους μιλήσετε, δίνοντας τους να καταλάβουν ότι δεν είναι τα πάντα δεδομένα.

Και μην μείνεις μόνο στα λόγια. Οι πράξεις, οι δράσεις και η συμμετοχή σε πρωτοβουλίες προσφοράς με περιβαλλοντικό πρόσημο σε συνδυασμό με παιχνίδι είναι ο καλύτερος τρόπος να μεταδώσουμε στα παιδιά μας αξίες που θα διαμορφώσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση και θα τους μετατρέψουν σε υπευθύνους πολίτες του αύριο.

Και να είσαι σίγουρη: δράσεις και πρωτοβουλίες υπάρχουν. Έναν ξεχωριστό τρόπο βρήκε και φέτος η ΑΒ Βασιλόπουλος, η εταιρεία που εδώ και 9 εννέα χρόνια, μέσω της Ημέρας Εθελοντισμού ΑΒ υλοποιεί πρωτοβουλίες και εθελοντικές ενέργειες με έμφαση στον Άνθρωπο και το Περιβάλλον.

 

Φέτος μάλιστα η Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ ήταν αφιερωμένη στο μεγάλο μας σπίτι. Το περιβάλλον. Την Κυριακή 16 Ιουνίου, χιλιάδες εργαζόμενοι της εταιρείας μαζί με πολίτες πραγματοποίησαν δράσεις καθαρισμού σε όλη τη χώρα τόσο σε χώρους πρασίνου, όσο και σε παραλίες, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea και την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία Let’s do it Greece.

Σε ένα από τα 140 σημεία  και συγκεκριμένα στην παραλία Καλογριάς, μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Πελοποννήσου και έναν προστατευόμενο βιότοπο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, βρεθήκαμε κι εμείς.

Μαζί με τα 180 μέλη της οικογένειας ΑΒ, που εργάζονται στα επτά καταστήματα της εταιρείας στην Πάτρα, ακριβώς πριν την καθιερωμένη κυριακάτική βουτιά, καθαρίσαμε την ακτή και απομακρύναμε περισσότερα από 350 κιλά απορριμμάτων, τα οποία συγκεντρώσαμε σε ειδικά σακιά.

Και δεν μείναμε μόνο εκεί! Η προστασία του περιβάλλοντος αποτέλεσε την έμπνευση για να πραγματοποιήσουμε δημιουργικές δραστηριότητες ζωγραφικής και χειροτεχνίες με τα παιδιά μας, την ομάδα της ΑΒ, την οργάνωση iSea, ενώ παράλληλα μάθαμε χρήσιμα πράγματα για τα υδάτινα απορρίμματα και πώς μπορούμε να τα περιορίσουμε.  Μετά την ενημέρωσή μας, είχαμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε και να πάρουμε την κατασκευή μαζί μας, για να έχουμε ένα όμορφο ενθύμιο, το οποίο θα μας θυμίζει τη μείωση των απορριμμάτων και τις επιπτώσεις των πλαστικών απορριμμάτων στη θαλάσσια ζωή.

Πόσο υπέροχο με αφορμή τις δράσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος να ομορφαίνεις την πόλη σου, τη θάλασσα που απολαμβάνεις, την γειτονιά σου μαζί με τους μικρούς πρωταγωνιστές της ζωής σου. Περνώντας  ουσιαστικά μηνύματα προσφοράς και παρακινώντας να μάθουν πως η αλλαγή μικρών συνήθειων θα οδηγήσουν σε σε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας!

“Φροντίζουμε την πόλη μας!”                                                                        

#allazoumesinithies