ΔΟΥΛΕΙΑ

10 ράτσες σκύλων κατάλληλες για εσένα που λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι

Unsplash

Από όταν ήσουν μικρή θυμάσαι τον εαυτό σου να παίζει με σκυλάκια και μέχρι σήμερα δηλώνεις πιστή dog lover; Πάντα ήθελες να μεγαλώσεις τον δικό σου σκύλο, αλλά τελικά μεγαλώνοντας είδες ότι οι υποχρεώσεις είναι πολλές και η δουλειά σου στερεί την χαρά αυτή;

Μην απελπίζεσαι. ‘Ολα μπορούν να γίνουν όταν, φυσικά, το θες. Το ξέρεις, άλλωστε, αυτό, δεν χρειάζεσαι εμένα να στο πω.

Είσαι πολλές ώρες στη δουλειά, λοιπόν, και ανησυχείς ότι το κατοικίδιο σου θα πεινάει, θα διψάει, θα του λείπεις και δεν θα την παλεύει καθόλου μόνο του στο σπίτι και έτσι επιλέγεις να μην υιοθετήσεις ένα. Έτσι δεν είναι;

Η Alli Hoff Kosik ανήκε στην ίδια κατηγορία με εμάς με τις πολλές ανησυχίες για το κατοικίδιο που θα πέρναμε και έτσι έκανε την έρευνά της και βρήκε ποιες ράτσες είναι κατάλληλες για όλα τα δυναμικά και γλυκά κορίτσια που ναι μεν δουλεύουν σκληρά αλλά γυρνώντας σπίτι το μόνο που θέλουν είναι να ξαπλώσουν στο πάτωμα με τον τετράποδο φίλο τους και να παίζουν για ώρες.

Chow Chow

Αυτές οι μικρές χνουδόμπαλες μπορεί να μοιάζουν έτοιμες για ζούληγμα, όμως σύμφωνα με το Dog Reference, τα Chow Chow είναι μια ράτσα που δεν αγαπά ιδιαίτερα τις αγκαλιές. Οπότε λιγότερες τύψεις για εσένα που το αφήνεις μονάχο του σπίτι να σε περιμένει ώρες. Μια αγκαλιά στο τέλος της μέρας αρκεί στο ανεξάρτητο αυτό σκυλάκι.

Bassett Hound

 

Τα κοντά τους πόδια και τα μεγάλα τους αυτιά είναι σίγουρα το σήμα κατατεθέν τους. Αυτά τα μικρόσωμα αξιαγάπητα σκυλιά φαίνεται να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Σύμφωνα με το PetHelpful, τα Bassett Hounds είναι μια ράτσα που από τη φύση της έχει χαμηλά επίπεδα ενέργειας και άρα δεν είναι για πολλά πολλά. Μη σου πω μάλιστα ότι ο σκύλος σου θα περάσει και τέλεια όσο εσύ λείπεις στη δουλειά και αυτός θα πηγαίνει από καναπέ σε κρεβάτι και τούμπαλιν.

Maltese

Τα μαλτεζάκια όπως και όλα τα σκυλιά -άλλα σε μεγαλύτερο και άλλα σε μικρότερο βαθμό- έχουν γενικά μια ανησυχία όταν φεύγεις από το σπίτι και τα αφήνεις μόνα. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα το αντιμετωπίζουν σχετικά κουλ και είναι έτοιμα με το που ανοίξεις την πόρτα να πέσουν επάνω σου με αγάπη και χαρά σαν να φωνάζουν από μέσα τους: «’Ηρθε, ήρθε, ήρθε. Επιτέλους ήρθε». Καμία υπερβολή δεν έχουν μη νομίζεις.

Akita

O γνωστός Hachiko από την ομώνυμη ταινία με τον Richard Gere ήταν ένα αξιολάτρευτο akita (βάζει τα κλάματα σε μια γωνιά στο γραφείο). Τα akita, λοιπόν, όπως και τα περισσότερα μεγαλόσωμα σκυλιά έχουν χαμηλά επίπεδα ενέργειας (συγκρίνεται τώρα η ηρεμία του Αkita με το μαλτεζάκι; Δεν νομίζω), τα οποία τα κάνουν ιδανικά για home-alone καταστάσεις όσο εσύ λείπεις. Είναι ήρεμα και συγκρατημένα σκυλιά. Bingo.

Miniature Schnauzer

Τα μεγάλα πράγματα έρχονται σε μικρές συσκευασίες και αυτή η μινιατούρα Schnauzer είναι η επιτομή αυτής της φράσης. Το σκυλάκι αυτό, ναι μεν θέλει την καθημερινή βόλτα του στο πάρκο, από την άλλη δεν είναι ιδιαίτερα ενεργά. Ζουν τη ζωή τους χαλαρά. Αυτά είναι.

Dachsund

Είναι τόσο μικροσκοπικά που μόνο να χοροπηδάνε και να τρελαίνονται 24/7 δεν μπορείς να τα φανταστείς. Και μάλιστα το CheatSheet συμφωνεί με αυτή την άποψη λέγοντας πως είναι κατάλληλη ράτσα για όσους λείπουν από το σπίτι καθότι ζητούν το ελάχιστο δυνατό που μπορείς να τους διαθέσεις.

Lhasa Apso

Χνουδωτές μπαλίτσες με στρογγυλά ματάκια που σε κοιτάνε αγαπησιάρικα. Τί εννοείς δε σε έπεισα να διαλέξεις αυτή τη ράτσα; Τα Lhasa Apso είναι μια από τις πιο ανεξάρτητες ράτσες σκύλων (σε φάση «θα κάνω αυτό που θέλω εγώ τώρα») που πολλές φορές παρομοιάζονται και με γάτες. Όσο περισσότερο λείπεις εσύ από το σπίτι, τόσος περισσότερος χρόνος γι αυτά να κάνουν τις ξάπλες και το stretching τους.

Greyhound

Μην το βλέπεις να κάνει έτσι στο Gif και αγχώνεσαι. Όλα καλά. Τα greyhound λειτουργούν σε δύο mode. Ένα που είναι όλο ξάπλα και λιώνουν στα πατώματα και δεν τα κουνάς με τίποτα. Και ένα άλλο όπως το εικονιζόμενο, που τρέχουν και παίζουν σαν να μην υπάρχει αύριο. Μην σε ανησυχεί πάντως, προβλέπεται να είναι ήρεμο γενικά αλλά θέλει σίγουρα τη βόλτα του να ξεσκουριάσει.

Labradoodle

Το DogReference δεν μπορεί να βάλει στοπ στη λίστα με τα θετικά πράγμστα που μιλάει για τα Labradoodles. Αυτά τα κατσαρομάλλικα σκυλιά, είναι γνωστό ότι συνδυάζουν την πίστη που έχουν τα Retriever στον ιδιοκτήτη τους και την εξυπνάδα που διακρίνει τα Poodles, φτιάχνοντας έτσι έναν εξαιρετικό συνδυασμό. Είναι σκυλιά που «δείχνουν» την απαραίτητη κατανόηση όταν εσύ πρέπει να λείψεις για ώρες από το σπίτι.

French Bulldog

Είναι μια από τις καλύτερες ράτσες για να μας κρατούν συντροφιά…όταν δεν το ρίχνουν στον ύπνο. Όταν οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι στον ίδιο χώρο μαζί τους τα γαλλικά bulldog είναι αρκετά ήρεμα. Δεν επιζητούν την προσοχή και είναι τόσο γλυκά όσο και αυτό στο παραπάνω gif, αλήθεια.

Τώρα, λοιπόν, που πήρες τις ιδέες σου, φρόντισε να τις αξιοποιήσεις σωστά. Βάλ’τα όλα κάτω, κάνε τους υπολογισμούς σου και αν νομίζεις ότι είσαι αρκετά υπεύθυνη ώστε να χαρίσεις σπίτι και αγκαλιές σε ένα σκυλάκι, feel free to do it.

Κεντρική φωτογραφία: Unsplash