LIFE

Η κάρτα που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το πορτοφόλι σου

Ποτέ δε με έλεγες άνθρωπο εξοικειωμένο με τις τράπεζες, τις κάρτες, τα ATMs, τα e-banking και πάει λέγοντας, γι' αυτό και πάντα προτιμούσα -όπου ήταν δυνατό- να κάνω τις συναλλαγές μου με μετρητά, ακόμα κι αν αυτό απαιτούσε πολύ χρόνο και κόπο από εμένα.

Ωστόσο, οι τελευταίες μέρες έμελε να αλλάξουν εντελώς αυτή μου την συνήθεια, καθώς έτυχε να περάσω αρκετό χρόνο με τη φίλη μου την Πέννυ και να γνωρίσω έναν καινούριο, πολύ πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο να κυκλοφορήσει εκεί έξω ένας άνθρωπος το 2017 και να κάνει τις όποιες συναλλαγές του. Ποιος είναι αυτός; Η νέα Cosmote Prepaid MasterCard.

Περιστατικό #1

Μια ηλιόλουστη ημέρα από τις περασμένες, τυγχάνει να έχω ρεπό και εγώ και η Πέννυ και αποφασίζουμε να πάμε για καφέ. Πολύ ωραία μέχρι εδώ, θα πεις. Πράγματι, δεν έχω ωραιότερο από το να συζητώ με τις φίλες μου και να πίνω καφέ, ειδικά όταν έχω καιρό να τις δω. Πέρασε η ώρα, θέλαμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα (κράτα το αυτό) και αποφασίζουμε να πληρώσουμε, με συνοπτικές διαδικασίες. Τελικά, όχι και τόσο συνοπτικές για εμένα που σκόπευα να πληρώσω με μετρητά, σε αντίθεση με την Πέννυ που τη βλέπω όλο χάρη να βγάζει τη νέα Cosmote Prepaid MasterCard από το πορτοφόλι της και να ετοιμάζεται να πάει να πληρώσει.

Της λέω: “Τι είναι αυτό;“, αλλά ειλικρινά θα το σκεφτόμουν διπλά να ρωτήσω αν ήξερα τι θα ακολουθούσε. “Καλά, αλήθεια τώρα;“, μου λέει όλο “απαξίωση”, πράγμα σύνηθες για την αγαπημένη μου φίλη όταν νιώθει έκπληξη που δε γνωρίζεις κάτι. “Είναι η νέα Cosmote Prepaid MasterCard, φυσικά. Με αυτή την προπληρωμένη κάρτα μπορείς να πραγματοποιείς με ασφάλεια αγορές σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις ή σε ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops) που φέρουν το σήμα MasterCard στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς επίσης γρήγορες και ανέπαφες αγορές στις επιχειρήσεις με το ειδικό σήμα“, συμπλήρωσε με διδακτικό ύφος. “Και επίσης“, μου λέει, “κάθε καταναλωτής μπορεί να αποκτήσει έως και 4 κάρτες στον ίδιο Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) για να επωφελείται όλη η οικογένεια. Τέλειο;“.

Περιστατικό #2

Ο καφές μας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και έτσι είπαμε να κάνουμε και μια βόλτα στα μαγαζιά. Για την ακρίβεια, εγώ βόλτα και η Πέννυ ψώνια. Πάντα θα βρει κάτι να της αρέσει και πάντα -ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ- θα της λείπει κάτι που χρειάζεται για τη δουλειά της. Αφού πέρασαν δύο ώρες (μετρημένες με το ρολόι) και μάζεψε μερικά τεμάχια που με το ζόι χορούσαν στην αγκαλιά της, κατευθυνθήκαμε προς το ταμείο. Όταν έφτανε η σειρά της, μου ζήτησε να βγάλω από το πορτοφόλι της την Cosmote Prepaid MasterCard.

Τη ρώτησα: “Πάλι με αυτή θα πληρώσεις;“. Τι το ‘θελα; “Καλά παιδί μου, τι σου είπα πριν; Τη νέα Cosmote Prepaid MasterCard μπορώ να τη χρησιμοποιήσω παντού, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο. Κι όταν λέω παντού, εννοώ παντού: για ένα μανικιούρ, ένα μασάζ, ένα χτένισμα, φαγητό στο αγαπημένο μου εστιατόριο, ποτό στο μπαρ, πρωινό καφέ στο χέρι πριν πάω δουλειά, ψώνια στο σούπερ μάρκετ, εισιτήρια και ποπ κορν στο σινεμά, ΠΑΝΤΟΥ“.

Περιστατικό #3 και τελευταίο

Στο δρόμο για το γυρισμό, έπρεπε να κάνουμε μια απαραίτητη στάση στο πρατήριο βενζίνης για να εφοδιάσουμε το αμάξι της. Και, μάντεψε: έβγαλε την Cosmote Prepaid MasterCard να πληρώσει. Αυτή τη φορά, χωρίς να τη ρωτήσω καν, γύρισε από μόνη της και μου είπε: “Δε σου είπα και το καλύτερο: με κάθε 1€ αγορών, η Cosmote Prepaid MasterCard μου προσφέρει 5MB, για ακόμη περισσότερο mobile Internet. Τα MB που έχω συγκεντρώσει μπορώ να τα καταναλώνω η ίδια ή να τα χαρίσω σε άλλο συνδρομητή COSMOTE. Επίσης, μέσω του Προγράμματος Επιβράβευσης go4more της Εθνικής Τράπεζας, που δίνει πόντους για αγορές στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, βγαίνω διπλά κερδισμένη με κάθε αγορά μου“.

Εγώ, σταθερά άσχετη σε αυτά, συνέχισα με τις ερωτήσεις μου. “Όλα αυτά καλά βρε Πέννυ μου, αλλά για να αποκτήσω τη νέα Cosmote Prepaid MasterCard πρέπει να περάσω τη διαδικασία που περνώ με όλες τις κάρτες σε κάποια τράπεζα; Δεν αντέχω, το ξέρεις“, ήταν τα ακριβή μου λόγια. “Ε, εσύ δεν τρώγεσαι“, μου απαντά κι εγώ αυτομάτως σκέφτηκα ότι είπα κάτι πολύ κακό, μάλλον. “Παιδί μου, αρκεί μόνο η ταυτότητά σου για να αποκτήσεις τη νέα Cosmote Prepaid MasterCard, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα. Πας σε οποιοδήποτε κατάστημα Γερμανός ή Cosmote όπου με την επίδειξη της αστυνομικής σου ταυτότητας &  δηλώνοντας το ΑΦΜ και τον αριθμό του κινητού σου μπορείς να την αποκτήσεις και να τη φορτίσεις επιτόπου. Τόσο απλά“.

Όπως καταλαβαίνεις κι εσύ, μετά από αυτή την ημέρα, αναθεώρησα πολλά στον τρόπο που επέλεγα να κάνω τις συναλλαγές μου ως τώρα, αφού πλέον έχω τη δυνατότητα να τις πραγματοποιώ τόσο γρήγορα όσο και με απόλυτη ασφάλεια και όλα αυτά ανέπαφα. Δεν έχεις παρά κι εσύ να δοκιμάσεις τη νέα Cosmote Prepaid MasterCard και να δεις την καθημερινότητά σου να αποκτά άνεση και ευκολία, πάντα με την εγγύηση της Cosmote.