Τόσα χρόνια χρησιμοποιείς τα φίλτρα του καφέ με λάθος τρόπο

Να σε τι εξυπηρετούν αυτές οι μικρές εγκοπές.

Γεια σου λάτρη του γαλλικού καφέ, του «filter coffee» όπως τον ζητάς στο εξωτερικό. Χάρηκα. Λογικά έχεις καφετιέρα στο σπίτι σου. Γενικά μιλώντας το να χρησιμοποιείς αυτή την συσκευή δεν είναι και κάποια φοβερή επιστήμη. Βάζεις το φίλτρο, ρίχνεις την ποσότητα καφέ που επιθυμείς (ανάλογα με τις κούπες που χρειάζεσαι), προσθέτεις νερό, πατάς το κουμπί και -ω, μαγεία- γίνεται καφές.

Κι όμως σε ένα από αυτά βήματα κάνεις λάθος. Στο φίλτρο (και δεν εννοούμε του Instagram). Αυτό το φίλτρο.

Θα έχεις παρατηρήσει ότι τα φίλτρα του καφέ (ναι, αυτά τα λευκά, χάρτινα) έχουν κάπως περίεργο σχήμα. Βασικά έχουν αυτό το σημείο με γραμμές το οποίο σε δυσκολεύει κιόλας αφού πρέπει να το «ανοίγεις» συνεχώς με το χέρι σου προκειμένου να εφαρμόσει σωστά μέσα στη μηχανή του καφέ.

Είναι λάθος του κατασκευαστή; Όχι. Είναι λάθος δικό μας; Ναι. Διότι αυτές οι εγκοπές δεν είναι για να κάνουν τη ζωή σου πιο δύσκολη, αλλά πιο εύκολη.

Βλέπεις, αυτό το σημείο με τις μικρές γραμμές που είναι σαν εγκοπές έχει λόγο που έχει σχεδιαστεί με αυτό τον τρόπο. Είναι για να το διπλώνεις. Με αυτό τον τρόπο θα κάνεις τη βάση του φίλτρου επίπεδη ώστε να μείνει στη θέση του και να φιλτραριστεί πληρέστερα ο καφές σου.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ