BEYONCE

H Beyoncé βοηθάει όλα τα κορίτσια του κόσμου να νιώσουν ελεύθερα

Η Beyoncé συμμετέχει σε μια φανταστική πρωτοβουλία του ΟΗΕ, το Global Goals, με την υποστήριξη της UNICEF και του ιδρύματος Gates.

Συγκεκριμένα, το τραγούδι της, “Freedom”, έγινε το soundtrack πάνω στο οποίο κάνουν lipsync κοριτσάκια απ’ όλο τον κόσμο, ώστε να επισημάνουν τα δικαιώματά τους, τα οποία αν και αναφαίρετα, δεν είναι αυτονόητα σε όλο τον πλανήτη.

Κάθε πέντε λεπτά ένα κορίτσι πεθαίνει εξαιτίας της βίας. Ένα στα τέσσερα κορίτσια παντρεύεται ενώ είναι ακόμα παιδί. Το 71% των θυμάτων πορνείας, είναι γυναίκες. 63 εκατομμύρια κορίτσια έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων. 130 εκατομμύρια κορίτσια δεν πάνε σχολείο. Τα κορίτσια έχουν διπλάσιες πιθανότητες να προσβληθούν από τον HIV. Αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε τους Παγκόσμιους Στόχους ως το 2030. Να βάλουμε τέλος σε κάθε μορφής βία ενάντια στα κορίτσια. Να πάνε όλες σχολείο και να λήξει η επιδημία του AIDS. Να μπει τέλος στους γάμους παιδιών. Τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο παλεύουν κάθε μέρα για την ελευθερία τους“.