TRAVEL

28η Οκτωβρίου: 5 ιδανικοί προορισμοί για να αποδράσεις το τριήμερο

123RF

Σαν τώρα θυμάμαι το τελευταίο επίσημο τριήμερο που συζητούσαμε πού θα πάμε και αν θα βρούμε ξενοδοχείο. Η αργία του Αγίου Πνεύματος είναι σταθερά πιο δύσκολη γιατί ο Ιούνιος σε καλεί να κάνεις τις πρώτες βουτιές και ψάχνεις μόνο προορισμούς με θάλασσα. Και έρχεται να σε αποζημιώσει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου (ευτυχώς πέφτει Δευτέρα) και το Google search σου έχει μεγαλύτερη ποικιλία. Χωριά, βουνά, κάμποι, αλλά και νησιά (εξάλλου εμείς εδώ δεν ξέρουμε τι θα πει φθινόπωρο).

Ετοίμασε μία βαλίτσα με τα απολύτως απαραίτητα και ξεχύσου στους ελληνικούς προορισμούς. Εμείς επιλέξαμε τους 5 κορυφαίους για διαφορετικά γούστα, ώστε να αποφασίσεις εσύ (ναι, σε εσένα μιλάω) που δεν ξέρεις αν θέλεις να πάρεις μαγιό ή γούνα. Σε εσένα που είσαι Υδροχόος δηλαδή.

Σύρος

Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω από τη βασίλισσα των Κυκλάδων. Σε σχετικά κοντινή απόσταση, είναι αυτό το νησί στολίδι που μπορείς να επισκέπτεσαι όλο το χρόνο και να νιώθεις ότι κάνεις πραγματικές διακοπές. Με αληθινή νησιώτικη ομορφιά αλλά και μία μεγάλη Χώρα, την Ερμούπολη, καθώς και την Άνω Σύρο, το νησί σε περιμένει για να κάνεις βόλτες, μπάνιο στη θάλασσα (ακόμα και οι λιγότερο τολμηροί), να δοκιμάσεις το φοβερό λουκάνικο με γλυκάνισο, αμυγδαλωτά, λουκούμια και φυσικά να ξεκουραστείς ενώ ακούς το κύμα να σκάει. Άντε μετά να επιστρέψεις στην καθημερινότητά σου!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyza M. (@bmseventh) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @stasy_ns on

Δες κι αυτό: 8 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου

Ζαγοροχώρια

Μη βαριέσαι να οδηγήσεις. Κάποιες αποστάσεις αξίζουν τον κόπο και 3 μέρες αρκούν για να φορτίσεις τις μπαταρίες σου ενώ απολαμβάνεις φύση. Αν προτιμάς το βουνό, τα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων είναι μαγικά, αν και ελαφρώς τουριστικά, και θα φας παραδοσιακή λαχανόπιτα και ζυμαρόπιτα ενώ θα χρειαστείς σίγουρα ένα παλτό ή μπουφάν για τα κρύα βράδια. Αν προτιμάς κάτι πιο ήσυχο, μπορείς να επισκεφθείς τα Τζουμέρκα, που είναι λιγότερο τουριστικά χωριά και είναι ό,τι πρέπει για απόλυτη χαλάρωση. Σε καμία περίπτωση μη φύγεις χωρίς να πάρεις τσίπουρο νέας σοδειάς.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sakis Papalitsas (@sakis_papalitsas) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by K. Niforos (@kostas_nfs) on

Ναύπακτος

Ένας σταθερά αγαπημένος προορισμός με φυσική ομορφιά, ηρεμία και νυχτερινή ζωή. Περνάς τη γέφυρα και τσουπ, είσαι σε ένα υπέροχο μέρος που είναι ξακουστό για την κουζίνα του, τα επιβλητικά κάστρα και το συνδυασμό θάλασσας και βουνού. Η Ναύπακτος, ή το Λεπάντο, όπως το έλεγαν οι Ενετοί, είναι σε απόσταση 2 και κάτι ωρών από την Αθήνα και παραμένει διαχρονική επίσκεψη για όσους μένουν μόνιμα στην Πελοπόννησο και θέλουν να κάνουν μονοήμερη βολτίτσα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by World Union GREECE (@wu_greece) on

Τρίκαλα Κορινθίας

Είναι αυτός ο προορισμός που ξέρεις ότι θα πας να αναπληρώσεις τον ύπνο που έχεις χάσει, θα φας καλά και θα καθαρίσεις το μυαλό σου από το βουητό της πόλης. Θα πάρεις ντόπια προϊόντα (μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, τουρσιά και ζυμαρικά) και θα γευτείς κλασικές ελληνικές συνταγές από τις καλύτερες πρώτες ύλες. Οι εκδρομείς επιλέγουν συνήθως τα Τρίκαλα Κορινθίας όταν ρίχνει χιόνι, αλλά κανείς δε σε εμποδίζεις από το να ηρεμήσεις και να περάσεις όμορφα και με καλό καιρό.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikoleta Kontogiorgou (@itsnikkontogi) on

Ναύπλιο

Μπορεί να έχεις βαρεθεί να βλέπεις το Ναύπλιο σαν κοντινό προορισμό, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι ό,τι πρέπει για εσένα που είσαι της τελευταίας στιγμής και θέλεις μία σίγουρη επιλογή που φτάνει και περισσεύει για ένα τριήμερο. Με τα όμορφα σοκάκια του, τη νυχτερινή ζωή, το αυθεντικό ιταλικό παγωτό και τις παραλίες για όσους έχουν όρεξη για μία βουτιά.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Στέλλα Νάντια (@stellanandia) on

Κεντρική Φωτογραφία: 123RF