TRAVEL

Ταξίδι: 4 προορισμοί για να αποδράσεις την άνοιξη

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανεξάντλητο από τα ταξίδια. Τίποτα πιο μαγικό από το να γνωρίζεις έναν νέο τόπο, να περιπλανιέσαι και να δημιουργείς αναμνήσεις. Η άνοιξη που επιτέλους κοντοζυγώνει είναι μία καλή εποχή για να προγραμματίσεις μια κοντινή ή μακρινή απόδραση και μ' αυτό το δεδομένο επιλέξαμε προορισμούς όπου από το Μάρτη και μέχρι το Μάη επικρατούν οι ιδανικές θερμοκρασίες και άρα ο καιρός συμμαχεί για να το απολαύσεις παραδεισένια. Σου βάζουμε ιδέες.

Το κοντινό: Μαδρίτη

Η μεγάλη, αριστοκράτισσα αδερφή της Βαρκελώνης αποτινάσσει το χειμωνιάτικο μανδύα της τον Μάρτη. Τα ρολόγια πηγαίνουν μια ώρα μπροστά, η μέρα μεγαλώνει, η θερμοκρασία γυροφέρνει τους 20 βαθμούς και εσύ τρως τα tapas σου στις πλατείες χωρίς να υποφέρεις από το κρύο ή τη ζέστη.

Το εξωτικό: Φιλιππίνες

Σμαραγδένιες παραλίες, ζεστά νερά, οργιώδης βλάστηση, βουνά, λίμνες, πολιτισμός αιώνων, μία χώρα που αξίζει να εξερευνήσεις. Τα νησιά των Φιλιππίνων, από το Μπορακάι μέχρι το Παλαουάν καλύπτονται με λευκή άμμο και είναι βγαλμένες από καρτποστάλ. Οι τυφώνες κάνουν την εμφάνισή τους από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβρη οπότε αυτή η εποχή φαντάζει ειδυλλιακή.

Το ορεινό: Σαμονί

Μια γραφική κοινότητα στη βόρεια κοινότητα του Μον Μπλαν. Βρισκόμαστε στις Γαλλικές Άλπεις, το χιόνι έχει λιώσει μέσα στο χωριό αλλά παραμένει στις κορυφές, τα λουλούδια έχουν ανθίσει και η κοιλάδα είναι ιδανική για περιπάτους. Ποιος είπε ότι το Σαμονί είναι μόνο για τους σκιέρ ή για χριστουγεννιάτικη απόδραση; την άνοιξη τα ξενοδοχεία είναι πιο οικονομικά και ο τόπος, καταπράσινος, έχει μια άλλη ομορφιά.

Το μακρινό: Βιετνάμ

Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή του χρόνου για να κάνεις το μεγάλο βήμα προς τον ευλογημένο τόπο της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η ενδοχώρα μαγευτική, η ακτογραμμή απέραντη, τα νησάκια συγκλονιστικά όμορφα, ένα ταξίδι ζωής που θέλει μέρες και πρόγραμμα για να ανακαλύψεις όσους το δυνατόν περισσότερους θησαυρούς μπορείς.