TRAVEL

Τα 10 ομορφότερα εστιατόρια του κόσμου

Φιγουράρουν στις λίστες με τους πιο εντυπωσιακούς χώρους στον πλανήτη όπου μπορείς ν' απολαύσεις ένα γεύμα. Η ομορφιά μερικές φορές είναι κάτι το απόλυτα αντικειμενικό. Αν λοιπόν σε ένα από τα επόμενα ταξίδια σου βρεθείς στα μέρη τους, βάλε στη λίστα να τα επισκεφτείς. Θα είναι εμπειρία ζωής.

Sirocco, Mπανγκόκ

So great

A post shared by Mananya Rojanawanich (@my_mananya) on

Βρίσκεται στον 63ο όροφο του πεντάστερου ξενοδοχείου Lebua Bangkok. Από το ύψος ίσως σε πιάσει vertigo. Πανοραμική θέα σε όλο της το μεγαλείο. Απαιτεί κράτηση εβδομάδες πριν.

Ristorante Grotta Palazzese, Ιταλία

Η περίφημη σπηλιά έχει ψηφιστεί κατ’ επανάληψιν ως το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο του κόσμου. Η θέα προς την Αδριατική δεν περιγράφεται.

Ithaa Undersea, Μαλδίβες

Το φημισμένο υποθαλάσσιο εστιατόριο στο Hilton Conrad. Τρως κι από πάνω σου κολυμπάνε καρχαρίες και δύτες.

Westlight, Nέα Υόρκη

Στιλιζαρισμένο, cocktail bar στο Μπρούκλιν με το Μανχάταν «πιάτο». Και τι δεν θα δίναμε για ένα απόγευμα στο ακριανό τραπέζι.

Nautiva Restaurant, Dubrovnik

Στις όχθες της Αδριατικής, δίπλα στα κάστρα, εντελώς βγαλμένο από Game of Thrones.

La Sponda, Αμάλφι

Φημισμένο για την κουζίνα, τη θέα και την αισθητική του. Παράδεισος επί της γης στο Ποζιτάνο της Ιταλίας. Εμπειρία ζωής, πολυβραβευμένο με Michelin.

Ali Barbour’s Cave Restaurant, Κένυα

Cave Restaurant, Diani, Mombasa, Kenya

A post shared by TRAVEL (@travelers.guide) on

Μία σπηλιά 120.000 ετών και βάλε γεμάτη κεριά, ένα από τα πιο εντυπωσιακά εστιατόρια της Αφρικής.

La Perla, Πουέρτο Ρίκο

Θέα στην Καραϊβική που κόβει την ανάσα, το εστιατόριο σε σχήμα όστρακο μέσα στη λίμνη του La Concha Hotel με το δάπεδο- βυθός.

Clos Maggiore, Λονδίνο

Τζάκια ολούθε, λουλουδάτη οροφή, «το πιο ρομαντικό εστιατόριο του 2016» σύμφωνα με τα γνωστά γκάλοπ των ταξιδιωτικών sites.

Turandot, Μόσχα

Ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια του κόσμου, μέσα στο παλάτι Turandot στην πρωτεύουσα της Ρωσίας. Ο μύθος λέει πως η κατασκευή του κόστισε πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια. Χρυσές λεπτομέρειες από το πάτωμα μέχρι και το ταβάνι.