TRAVEL

Στη Βαρκελώνη καβάλησα έναν δεινόσαυρο και ταξίδεψα μέχρι το φεγγάρι

Το κομμάτι των press trips και της ευκαιρίας να δεις από κοντά τα λανσαρίσματα των διάφορων brands είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς ενός δημοσιογράφου. Όταν δε, διαλέγεις κάποια αρκετά πορωμένη με τα κινητά και της λες ότι θα πάει στο MWC, παρέα με τη Samsung δε μπορείς να περιμένεις κάτι λιγότερο από αυτό που λέει και ο τίτλος.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Το ταξίδι μου με το team της Samsung στη Βαρκελώνη είχε έναν βασικό σκοπό: να παρευρεθούμε στο MWC, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις κινητής τηλεφωνίας που γίνονται σε όλο τον κόσμο. Εκεί, εκθέτες από όλα τα brands, είχαν έρθει με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, προκειμένου να τη συστήσουν στους δημοσιογράφους. Μια μέρα πριν συνέβη και το επίσημο λανσάρισμα του νέου Samusng Galaxy S9 και S9+, το οποίο βγαίνει και στο φανταστικό χρώμα lilac purple.

Ακολούθως, μπορείς να δεις κι εσύ πόσο μου πάει.

Πατώντας τα βελάκια δεξιά – αριστερά, θα δεις και μερικά από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του κινητού που δοκίμασα, όπως το να φτιάξω το δικό μου AR emoji, αλλά και το super slow motion που ήταν το κάτι άλλο.  Το βασικότερο όμως που πρέπει να σε κάνει να σκεφτείς πολύ σοβαρά να αποκτήσεις το S9, είναι το διπλό διάφραγμα στην κάμερά του, το οποίο προσαρμόζεται αυτόματα στον έντονο και τον πολύ χαμηλό φωτισμό και τραβάει ουσιαστικά φωτογραφίες, όπως το ανθρώπινο μάτι.

Διάλειμμα για λίγη Βαρκελώνη

the lights, the vibes, the rain #travelgram #barcelona #spain #mwc18 #DoWhatYouCant #galaxynote8 #instatravel #view #ontheroad #lights #city #europe

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη marion palioura (@marionised) στις

(Πάτα τα βελάκια αριστερά – δεξιά για να δεις περισσότερες εικόνες)

Μετά τη βόλτα στην πόλη, φτάσαμε στο χώρο που πραγματοποιήθηκε το MWC και περιττό να σου πω πόσες χιλιάδες κόσμου ήταν εκεί. Μια μικρή αγοραφοβία θα μπορούσα να την πάθω, αλλά ευτυχώς δεν έγινα ρεζίλι και επικράτησε ο ενθουσιασμός μου για τα όσα έβλεπα γύρω μου.

 

 

Λίγο απομακρύνθηκα από το περίπτερο της Samsung, βέβαια, αφού πέρα από το ότι μπορούσα να μελετήσω τα features του S9, μπορούσα να μπω σε ένα έξυπνο σπίτι – αυτό που όλες οι συσκευές συνδέονται μεταξύ τους και με τη Bixby στο κινητό σου; ΑΥΤΟ. Και στη συνέχεια πήγα στο κομμάτι της εικονικής πραγματικότητας.

Και έμεινα εκεί, να μη μου λείψει τίποτα. Και δεν μου έλειψε, διότι και δράκο – δεινόσαυρο καβάλησα, και στο φεγγάρι ταξίδεψα. Ακολουθούν οι αποδείξεις.

 

Εδώ το βίντεο στο οποίο καβαλάω έναν δράκο με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. Βάλε και τα ακουστικά σου, νιώθω πως το ηχητικό ντοκουμέντο αξίζει.

 

Λίγη ώρα μετά, φόρεσα αυτή τη στολή που έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα της NASA και βάζοντας και πάλι τα γυαλιά VR, βρέθηκα στο φεγγάρι, απ’ όπου είναι και η φωτογραφία εξωφύλλου σε αυτό το κείμενο, με τα αρχικά μου στη σημαία. Την κάρφωσα εκεί, και έφυγα.

Μετά από τέτοιες δραστηριότητες, όπως μπορείς να φανταστείς, υπήρξε μια κάποια πείνα, την οποία και ικανοποιήσαμε στο εστιατόριο του Μουσείου Τέχνης της Καταλονίας. Έπαθα έναν έρωτα με το μέρος. Το ομολογώ.

Το μεγαλύτερο όμως καρδιοχτύπι το ένιωσα αντικρύζοντας τη Sagrada Familia. Ο μεγαλύτερος ανολοκλήρωτος καθολικός ναός του κόσμου, βρίσκεται στη Βαρκελώνη και έχει σχεδιαστεί από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Antoni Gaudi. Ξεκίνησε να χτίζεται το 1882 και δεν έχει τελειώσει, μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, θα ολοκληρωθεί το 2026, όταν και θα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τον θάνατο του Gaudi. Σίγουρα αξίζει να τον δεις από κοντά, αλλά μπορείς να πάρεις κι από δω μια ιδέα.

Κι επειδή δε θα συνέβαινε τίποτα απ’ όλα αυτά, αν δεν είχα και την κατάλληλη παρέα, οφείλω μια selfie από το event της Samsung, με τα κορίτσια που υπήρξαν οι καλύτερες συνταξιδιώτισσες σε αυτή την ισπανική περιπέτεια.

(Ειρήνη Βασιλείου, Ρενέ Νόστη, εγώ και Λίλιαν Τσουρλή)

Adios και μέχρι την επόμενη φορά, να θυμάστε ότι δεν υπάρχει τίποτα που δε μπορείτε να κάνετε.

#DoWhatYouCant