Στην Κρήτη για ρακές μέχρι το πρωί πάνω στην άμμο

Τα best of της Κρήτης, από τον Γιώργο Μυλωνά.

Το ελληνικό νησί που έχω ερωτευτεί είναι η Κρήτη. Όποιος αναφερθεί σε άλλο νησί είτε δεν έχει πάει στην Κρήτη, είτε δεν ξέρει από διακοπές.

Αυτό που με έχει κερδίσει σε αυτό, η Κρήτη είναι μια χώρα από μόνη της. Δεν έχει ανάγκη από κανένα.

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω 'Κρήτη' σκέφτομαι να πίνω ρακές γύρω από τη φωτιά σε κάποια παραλία του Λιβυκού.

Oι can't miss παραλίες είναι Δε γίνεται να πας στην Κρήτη και να μην κάνεις μια βουτιά στην Παλιόχωρα (Χανιά), στο Ελαφονήσι (Χανιά), στον Μπάλο (Χανιά), στην Πρέβελη (Ρέθυμνο) και στην Τριόπετρα (Ρέθυμνο).

Η παραλία που δεν ξέρει πολύς κόσμος και αξίζει μία επίσκεψη Λίγο μετά την Παλιόχωρα, βρίσκεται ο Βόλακας. Ένας μικρός κολπίσκος, με πολύ βαθιά και παγωμένα νερά. Ιδανικός για όσους αρέσουν οι βουτιές από βράχια.

Το καλύτερο μέρος για να μείνεις Η πόλη του Ρεθύμνου. Πρώτον γιατί είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις στην Ελλάδα και δεύτερον γιατί βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο, ώστε να το χρησιμοποιείς σαν ορμητήριο για να επισκεφτείς τα περισσότερα σημεία του νησιού.

Το αγαπημένο μου σημείο στο νησί η παραλία της Σούγιας. Ενδείκνυται για ελεύθερο κάμπινγκ και χάσιμο από τον χωροχρόνο.

Το πιο ιδιαίτερο μέρος στο νησί είναι το Φαράγγι της Σαμαριάς. Όσο δύσκολο και κακοτράχαλο είναι αν το περάσεις μία φορά, σίγουρα θα το περάσεις και δεύτερη.

Τα καλύτερα μέρη για φαγητό στο νησί είναι στα Ανώγεια (Ρέθυμνο) και στην Κάνδανος (Χανιά). Το καλύτερο φαγητό θα το βρεις σε ορεινά χωριά που δεν έχουν τόσο τουρισμό.

Η τοπική σπεσιαλιτέ που είναι must Το νησί έχει δικό του μενού. Αν έπρεπε να φας οπωσδήποτε μόνο ένα πιάτο, αυτό θα πρέπει να είναι το γαμοπίλαφο.

Για γλυκό περνάω πάντα από τον Χάρη στο Ρέθυμνο. Φανταστική κρέπα.

Για βραδινή έξοδο επιλέγω οποιαδήποτε παραλία για ρακές στην άμμο.

Απ' τα πράγματα που σίγουρα αξίζει να δεις είναι το Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, την Πρέβελη, τη Χρυσή και τη Σπιναλόγγα.

Το καλύτερο spot για φωτογραφία με διαφορά είναι το ύψωμα λίγο πριν την παραλία του Μπάλου.  

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ