TRAVEL

Σκιάθος: η παραλία που δεν πρέπει να χάσεις και τα καλύτερα μέρη για να φας

123

Το ελληνικό νησί που έχω ερωτευτεί είναι η Σκιάθος.

Αυτό που με έχει κερδίσει σε αυτό είναι οι καταπράσινες, μαγευτικές της παραλίες και η γραφική της Χώρα.

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω το όνομά του είναι το πράσινο και το μπλε. Τα χρώματα που κυριαρχούν. Και η θέα από την καφετέρια στο Κάστρο, απέναντι από το λιμάνι.

Oι can’t miss παραλίες είναι τα Λαλάρια, χωρίς δεύτερη σκέψη. Μία από τις διασημότερες παραλίες του νησιού, με λευκό βότσαλο και ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση. Πας με καΐκι και ακόμα και η διαδρομή είναι φανταστική.

Η παραλία που δεν ξέρει πολύς κόσμος και αξίζει μία επίσκεψη είναι το Κάστρο. Αν και λίγο μακριά από την Χώρα, αξίζει μια επίσκεψη. Καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά. Μπορεί να συνδυαστεί με μια επίσκεψη στην παλιά μεσαιωνική πόλη που βρίσκεται κοντά.

Το καλύτερο μέρος για να μείνεις είναι οπουδήποτε. Οι ντόπιοι είναι ευγενέστατοι.

Το αγαπημένο μου σημείο στο νησί είναι το λιμάνι.

Το πιο ιδιαίτερο μέρος στο νησί είναι η καφετέρια απέναντι από το λιμάνι.

Τα καλύτερα μέρη για φαγητό στο νησί είναι το «Έργον» για πρωινό/brunch αλλά και για αγορά τοπικών προϊόντων, αφού ξεκίνησε και λειτουργεί ακόμα ως σύγχρονο παντοπωλείο. Η ταβέρνα «Καναπίτσα» στην ομώνυμη παραλία. Παραδοσιακό φαγητό και φρέσκα ψάρια ατενίζοντας το βαθύ μπλε της θάλασσας. «Εν Πλω» για κάτι πιο κυριλέ στη χώρα του νησιού.

Η τοπική σπεσιαλιτέ που είναι must είναι τα αμυγδαλωτά και το «άσπρο» γλυκό του κουταλιού ή ως γνωστόν το γλυκό του κουταλιού αμύγδαλο. Μια δοκιμή αξίζουν και οι τοπικές πίτες. Ιδανικές για πρωινό.

Για γλυκό περνάω πάντα από το «ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ».

Για βραδινή έξοδο επιλέγω κάποιο από τα μπαράκια από το παλιό λιμάνι.

Θα το πρότεινα σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν σε ένα παραμυθένιο προορισμό. Συνδυάζει τα πάντα και είναι κατάλληλο για κάθε ηλικία.

Το καλύτερο spot για φωτογραφία είναι η παραλία «Λαλάρια».