TRAVEL

Έκθεση IFA 2017: Πώς είναι να μιλάς με ένα ψυγείο

Εκεί έξω, κυκλοφορεί ελεύθερη η άποψη ότι έπειτα από ένα ταξίδι με μότο το #yournewnormal δεν γυρνάς πίσω ίδια. Τουλάχιστον, όχι εσωτερικά. Οι γνωριμίες, οι εικόνες, οι άνθρωποι είναι μόνο τρεις από τους λόγους που κατά πάσα πιθανότητα θα σου συμβεί αυτό. Οι τεχνολογίες που θα γνωρίσεις, είναι ο τέταρτος (λόγος). Και τα ευτράπελα που σίγουρα θα σου τύχουν, είναι ο πέμπτος.

Εκεί έξω, κυκλοφορεί ελεύθερη η άποψη ότι έπειτα από ένα ταξίδι με μότο το #yournewnormal δεν γυρνάς πίσω ίδια. Τουλάχιστον, όχι εσωτερικά. Οι γνωριμίες, οι εικόνες, οι άνθρωποι είναι μόνο τρεις από τους λόγους που κατά πάσα πιθανότητα θα σου συμβεί αυτό. Οι τεχνολογίες που θα συναντήσεις, είναι ο τέταρτος (λόγος). Και οι πρωτόγνωρες εμπειρίες που σίγουρα θα ζήσεις, είναι ο πέμπτος.

Μία απολύτως κανονική συζήτηση του στυλ ‘αυγά έχουμε;‘, ‘ναι, δύο‘ με ένα ψυγείο είναι μία από τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που καταγράφηκαν στο ιστορικό της διήμερης επίσκεψής μου στην IFA του Βερολίνου ή αλλιώς τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τεχνολογίας. Και την πιο huge που έχω δει ποτέ μου. Ενδεικτικά να πούμε ότι έχει 1823 εκθέτες από 50 χώρες και ότι ετησίως την επισκέπτονται κατά μέσο όρο 240000 άνθρωποι. Ναι, ήταν τεράστια και ναι, δυστυχώς δεν μπορεί να γυριστεί μέσα στις δύο ημέρες που είχα εγώ στη διάθεσή μου για να τη γυρίσω. Ωστόσο, δεν παραπονιέμαι. Εφόσον είχα τη δυνατότητα να βρεθώ στο κτίριο της Samsung (ναι, από φέτος η Samsung δεν έχει απλώς ένα huge περίπτερο δίπλα στα υπόλοιπα huge περίπτερα των υπολοίπων εκθετών. Έχει δικό της κτίριο) να περιηγηθώ στο ‘έξυπνο’ σπίτι που εκείνη ανοίγει για λογαριασμό μας και να μιλήσω με το ψυγείο της, μπορώ να δηλώσω απολύτως ικανοποιημένη.

Και κάπως χαρούμενη. Παρότι ανήκω σε εκείνο το αδύναμο κοινό που δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί το γεγονός ότι σε λίγα χρόνια το σπίτι του θα (του) μιλάει, θα παραγγέλνει ό,τι του λείπει, θα αυτοκαθαρίζεται και δεν ξέρω και γω τι άλλο. Πρέπει να παραδεχτώ ότι η τόσο κοντινή επαφή με όλα αυτά τα smart αντικείμενα που αργά ή γρήγορα θα μπουν στην καθημερινότητά μας και θα κάνουν ένα δυνατό update στο #yournewnormal του καθενός, ήταν τόσο γλυκιά που με έκανε να τα συμπαθήσω. Και να θέλω να τα βάλω στο σπίτι μου.

Μισό λεπτό όμως γιατί δεν είναι ευγενικό να μην τα έχω γνωρίσει ακόμα τις νέες οικιακές συσκευές της Samsung που έχουν ως στόχο να φέρουν μια ουσιαστική διαφορά στη ζωή των ανθρώπων μέσα από εξαιρετικές καινοτομίες, στις οποίες μπορούν να βασιστούν. (Σου τις παρουσιάζω με τα χαρακτηριστικά τους για να έχεις μία καλύτερη εικόνα)

Η νέα συσκευή πλυντηρίου με τεχνολογία QuickDrive™

Η τεχνολογία QuickDrive™ της Samsung μειώνει κατά το ήμισυ τον χρόνο πλυσίματος και κατά 20% την απαιτούμενη ενέργεια, προσφέροντας στους καταναλωτές εξοικονόμηση χρόνου, χωρίς συμβιβασμούς στο αποτέλεσμα της πλύσης. Ο κάδος Q-DrumTM αποτελείται από έναν μεγάλο κύριο κάδο και μια επιφάνεια στο πίσω μέρος που κινείται ανεξάρτητα. Σε αντίθεση με τα συμβατικά πλυντήρια, η τεχνολογία QuickDrive™ δημιουργεί μία δυναμική κίνηση που τροφοδοτείται από διπλές δυνάμεις, οι οποίες γρήγορα, απαλά και αποτελεσματικά απομακρύνουν τους λεκέδες και προσφέρουν έναν πλήρη κύκλο πλύσης.

Η ασύρματη ηλεκτρική σκούπα POWERstick PROTM

 

Αποτελώντας την απόλυτη λύση καθαρισμού, η POWERstick PROTM εγγυάται ισχυρή απόδοση καθαρισμού, εύκολη συντήρηση και μπαταρία μεγάλης διάρκειας ζωής. Διαθέτει υποδειγματική στην αγορά δύναμη απορρόφησης των 150 watts και μπαταρία με 40 λεπτά διάρκεια  – δύο φορές περισσότερο από τις συμβατικές μπαταρίες – και πενταετή διάρκεια ζωής. Ακόμη, διαθέτει χερούλι ‘Flex Handle’ που διπλώνει σε γωνία έως 50 μοίρες, επιτρέποντας στους χρήστες να καθαρίσουν δυσπρόσιτα σημεία, όπως κάτω από έπιπλα, με λιγότερη προσπάθεια. Κοινώς, όχι πια πιάσιμο μέσης από το σκύψιμο. Τη λες και μία καλή εξέλιξη.

Και τώρα, το Ψυγείο!

 

Η Samsung θα διευρύνει τη φωνητική δυνατότητα του ψυγείου ‘Family Hub’ σε χώρες της Ευρώπης σταδιακά αυτό τον χρόνο, ξεκινώντας με Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Το Family Hub θα ενσωματωθεί με το Samsung Connect, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να χειρίζονται μια ευρεία γκάμα συσκευών με έξυπνη τεχνολογία IoT ανεξάρτητα από το λειτουργικό τους σύστημα.

Πέρα από την εντολή αφής, οι φωνητικές δυνατότητες του Family Hub προσφέρουν ένα νέο τρόπο αλληλεπίδρασης με το ψυγείο. Οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν ενημέρωση για την ώρα και τις καιρικές συνθήκες, να πραγματοποιήσουν αναζήτηση στο Internet, να διαβάσουν άρθρα, να παίξουν μουσική και ραδιόφωνο, να προσθέσουν προϊόντα στη λίστα για τα ψώνια τους, ακόμη και να δουν μέσα στο εσωτερικό του ψυγείου, χωρίς να ανοίξουν την πόρτα.

Το Family Hub βρίσκεται στο επίκεντρο του σπιτιού και τώρα είναι έτοιμο να βοηθήσει τα νοικοκυριά να αποκτήσουν τον έλεγχο και άλλων Samsung έξυπνων οικιακών συσκευών. Με την υπηρεσία Samsung Connect  το ψυγείο γίνεται μία πλατφόρμα ικανή να συνδέει και να διαχειρίζεται έξυπνες συσκευές με τεχνολογία IoT ανεξάρτητα από το λειτουργικό τους σύστημα, όπως Android ή iOS. Το Samsung Connect είναι πλέον ενσωματωμένο στο Family Hub.

Η 43” τηλεόραση The Frame

 

Η τηλεόραση κορυφαίου σχεδιασμού, διαθέσιμη και σε μέγεθος 55’’ και 65’’, προσφέρει ιδανική εμπειρία θέασης για το σαλόνι ή άλλα ευρύχωρα δωμάτια στο σπίτι.

Η Samsung συνεργάζεται με γνωστούς χώρους τέχνης και μουσεία, όπως τα LUMAS, Saatchi Art και Sedition, προκειμένου να αναδείξει ακόμη περισσότερο την τηλεόραση The Frame ως ένα έργο τέχνης μέσα στο σπίτι. Μάλιστα, η Samsung ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με το Μουσείο Prado, καθώς και τα σχέδια της να αποκτήσει περίπου 1.000 πασίγνωστα έργα τέχνης που θα μπορεί να απολαύσει κανείς στο Art Store της τηλεόρασης The Frame στο προσεχές μέλλον.

Παράλληλα με το Art Store, οι λειτουργίες Samsung Collection και My Collection επιτρέπει στους χρήστες να προβάλουν ειδικά επιλεγμένα έργα τέχνης αλλά και τις προσωπικές τους εικόνες στην οθόνη, προσθέτοντας έτσι το προσωπικό τους στοιχείο στο χώρο, σε οποιοδήποτε σημείο μέσα στο σπίτι επιθυμούν να τοποθετήσουν την τηλεόραση The Frame.

Πέρα από το σπίτι όμως, την έξυπνη τεχνολογία την ενδιαφέρει και το κάθε μας βήμα, η κάθε μας μπουκιά. Και όχι τόσο αγχωτικά όσο ίσως διαβάζεται. 

Το πολυχρηστικό smartwatch, Gear Sport

 

Εξοπλισμένο με λειτουργίες για ανθρώπους που δεν βλέπουν όρια ανάμεσα στη ζωή τους και την ευεξία τους. Περιλαμβάνει ενσωματωμένο GPS, καθώς και λειτουργίες σχετικές με το βηματισμό, το τρέξιμο και την παρακολούθηση της διατροφής.

Με έμφαση στη συνδεσιμότητα, το συνεχώς επεκτεινόμενο, συνδεδεμένο οικοσύστημα, προσφέρει δυνατότητες για περισσότερο έλεγχο. Το Gear Sport μπορεί να ελέγχει τις Samsung IoT συσκευές, να λειτουργεί ως χειριστήριο για μία παρουσίαση PowerPoint ή για το Samsung Gear VR καθώς και να πληρώνει προϊόντα μέσω της υπηρεσίας Samsung Pay (μέσω NFC μόνο).

Το Gear Fit2 Pro

 

Ένα προηγμένο fitness GPS band που διαθέτει μια όμορφη κυρτή οθόνη Super AMOLED 1,5″ και είναι σε θέση να παρακολουθεί διάφορες δραστηριότητες – είτε στο έδαφος είτε στην πισίνα. Για τις νέες δυνατότητες κολύμβησης, η Samsung συνεργάστηκε με την εταιρία Speedo, εξειδικευμένη στον τομέα της κολύμβησης, για να δημιουργήσει την Speedo On, την πρώτη wearable εφαρμογή Speedo που παρακολουθεί με ακρίβεια τις ασκήσεις στην πισίνα. Από τη μέτρηση των φορών που τα χέρια θα κινηθούν στο νερό κατά τη διάρκεια της κολύμβησης ή τους χρόνους που χρειάζεται κανείς για να ολοκληρώσει ένα γύρο έως την παρακολούθηση της πορείας του χρήστη, όλα γίνονται με τα  Gear Sport και Gear Fit2 Pro – πιστοποιημένα με 5ATM για ανθεκτικότητα στο νερό-  μέσω της εφαρμογής Speedo.

Και κάτι για τους Spotify lovers: Η Samsung δίνει στους πελάτες της τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στη μουσική μέσω της συσκευής τους, ακόμη και όταν είναι εκτός σύνδεσης ή τα τηλέφωνά τους παραμένουν στο σπίτι. Η Samsung, σε συνεργασία με την UnderArmour, παρέχει ένα σύνολο προσαρμοσμένων εφαρμογών. Επιπλέον, τα ασύρματα ακουστικά Gear IconX 2018 συμπληρώνουν την οικογένεια των φορητών συσκευών που παρουσίασε η Samsung στην IFA 2017.

Υ.γ: Είδα στον ύπνο μου ότι έχω πιάσει φιλοσοφική συζήτηση με το πλυντήριο για το ‘πού θα φτάσει επιτέλους η τιμή της ντομάτας’. #truestory Και ελπίζω να μην είναι αυτό το #mynewnormal