TRAVEL

5 νησιά για να πας αν θέλεις να παρτάρεις

Οι διακοπές είναι ζήτημα διάθεσης, χαρακτήρα, ηλικίας και ανάγκης. Τάδε έφη η μακρά μου πορεία σε λάθος επιλογές νησιών, που δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες που είχα κάθε χρονιά.

Έχοντας περάσει από τη φάση του “θέλω να κάνω αχαλίνωτο clubbing”, οι επιλογές στα ελληνικά νησιά είναι πάρα πολλές, αλλά το τίμιο top 5 μας, έχει συγκεντρώσει το ανφάν γκατέ των επιλογών που θα σου χαρίσουν το πιο ξέφρενο πάρτι της ζωής σου. Εκτός αν έχεις πάει απόκριες στο Ρίο (όχι το Αντίρριο).

Μύκονος

Δεν χρειάζονται συστάσεις και φυσικά θα ήταν πρώτη σε αυτή τη λίστα. Η Μύκονος είναι για όλα τα γούστα και για τα περισσότερα πορτοφόλια, αφού έχει πολλές πλευρές που σε περιμένουν να την ανακαλύψεις, ενώ προσφέρεται για ξέφρενο πάρτι και μεγάλες ποσότητες αλκοόλ από το πρωί, μέχρι και το επόμενο πρωί. Ό,τι ώρα κι αν αποφασίσεις ότι θέλεις να χορέψεις και πιείς, μπορείς να το κάνεις. Ό,τι συμβαίνει στη Μύκονο, μένει στη Μύκονο.    

Ίος

Η Ίος που λατρεύω, η Ίος που αγαπώ, είναι ένα πανέμορφο νησί, ιδανικό και για αχαλίνωτο clubbing. Το καλύτερο πράγμα είναι ότι μπορείς να διασκεδάσεις ακούγοντας τη μουσική που σου αρέσει, αφού στην Χώρα του νησιού πετυχαίνεις rock bar, δίπλα σε club με R’n’B, δίπλα σε ελληνάδικο, δίπλα σε σουβλατζίδικο, πλάι σε κανονικό club, που είναι δίπλα σε latin bar και δεξιά του ένα club με house μουσική. Ό,τι τραβάει η ψυχή σου – ακόμα και όλα αυτά μαζί, γιατί όχι;

Ρόδος

Φαληράκι και Ορφανίδου – αυτά τα δύο ονόματα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου φτάνοντας στη Ρόδο με στόχο το ατελείωτο πάρτι. Μουσική και αλκοόλ κυκλοφορούν στους δρόμους ελεύθερα, κάνοντας τουρίστες και ντόπιους να χορεύουν μέχρι το πρωί. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα κάνεις εξάσκηση στα αγγλικά σου – και θα ακούσεις το Despacito.

Ικαρία

Το πάρτι στην Ικαρία μπορεί να μην έχει την κλασική έννοια, αλλά σίγουρα θα διασκεδάσεις πολύ όταν βρεθείς σε αυτό το νησί. Για τους εναλλακτικούς τύπους, εκείνους που θέλουν ένα πιο χαλαρό lifestyle, αλλά το βράδυ θα πιουν τις μπύρες τους και θα τραγουδήσουν στα πανηγύρια θέλοντας να γίνουν όλοι μια μεγάλη παρέα όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν, η Ικαρία είναι ένας επίγειος παράδεισος.

Σκιάθος

Είτε στήριξες τον Ντάνο, είτε όχι, η Σκιάθος είναι ένα νησί που αξίζει να επισκεφθείς. Η νυχτερινή της ζωή είναι πολλά υποσχόμενη, με beach bars, clubs και πιο ήσυχα μπαράκια στη Χώρα του νησιού, ενώ θα συναντήσεις κόσμο απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας – πέρα από τους τουρίστες – η πλειονότητα των οποίων είναι σε ηλικία και διάθεση για ξέφρενο πάρτι.