10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πριν τα 40

Είσαι πολύ νέα ακόμα γι' αυτά τα ταξίδια, δοκίμασέ τα!

Τα 40 είναι τα νέα 20 για τη γυναίκα του σήμερα. Τι σημαίνει αυτό; Περισσότερος χρόνος για ταξίδια, εξερευνήσεις, περιπέτειες. Σου παρουσιάζουμε τα 12 ταξίδια που πρέπει να δοκιμάσεις πριν τα 40. Διάλεξε όσα περισσότερα είναι πιο κοντά στο στυλ σου, ετοίμασε βαλίτσες και ξεκίνα.

Από την Αθανασία Κουλέτα

1) Κλασικό και τιμημένο camping

Σε ξενίζει ή όχι η ιδέα, έστω για μια φορά (και καλύτερα μέχρι τα 40) πρέπει να δοκιμάσεις τις διακοπές σε camping, με σκηνή και sleeping bag. Μόνο έτσι θα μπορείς να πεις με βεβαιότητα αν είναι για σένα ή όχι.

 

2) Μποέμ roadtrip

Η Ελλάδα ενδείκνυται για τέτοιου είδους ταξίδια, καθώς έχει πολλές και διαφορετικές εικόνες να προσφέρει. Αν είσαι ακόμα πιο "τολμηρή", μπορείς να δοκιμάσεις ένα αντίστοιχο σε όλη την Ευρώπη.

 

3) Το interail το έχεις ακουστά;

Αν ναι, ξέρεις περί τίνος πρόκειται. Αν όχι, να σου πω συνοπτικά ότι με αυτό το υπερσύγχρονο τρένο μπορείς να γυρίσεις διάφορες χώρες της Ευρώπης, με χαμηλό κόστος και κυρίως με ποιότητα υπηρεσιών στο ταξίδι σου.

 

4) Ενήλικες διακοπές με τους γονείς σου

Όσο ήσουν μικρή και βρισκόσουν στο πίσω μέρος του καθίσματος, ρωτώντας διαρκώς αν φτάσατε, σίγουρα δεν είχε και πολλή χάρη. Πλέον, είσαι ενήλικη γυναίκα, οι γονείς δεν είναι όσο "ενοχλητικοί" σου έμοιαζαν τότε, οπότε γιατί όχι; Εξάλλου, όσο μεγαλώνεις, πόσες πια ευκαιρίες θα έχεις να το ξανακάνεις;

 

5) Ρομαντικό ταξιδάκι

Μπορεί αυτός με τον οποίο θα κάνεις αυτό το ταξίδι να μην είναι τελικά "ο ένας", αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να δοκιμάσεις ένα ρομαντικό ταξίδι με τον εκάστοτε σύντροφό σου. Ανανεώνει τη σχέση, αν μη τι άλλο.

 

6) Solo διακοπές

Μπορεί να μην σου ακούγεται ως ιδανικό -κι όμως. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απελευθερωτικό από το να περάσεις κάποιες μέρες με τον εαυτό σου, γνωρίζοντας καινούρια μέρη. Δες το σαν ένα βήμα προς περαιτέρω αυτογνωσία.

 

7) Δικαιούσαι μια πολυτελή απόδραση

Κάνε οικονομίες και χάρισε στον εαυτό σου κάτι που μπορεί να μην έχει την ευκαιρία να ζήσει ξανά: μια πολυτελή απόδραση. Το ξέρεις ότι το δικαιούσαι.

8) Πυραμίδες ή Σεινικό Τείχος;

Θα σου μείνει αξέχαστη η εμπειρία από την επίσκεψή σου σε κάποιο μνημείο τέτοιας ιστορικής σημασίας.

 

9) Ξεπέρασε τους φόβους σου

Πάρε το ρίσκο, κάνε bungee jumping! Ή sky diving. Ή ό,τι άλλο φοβόσουν έως τώρα.

 

10) Επιστροφή στις ρίζες

Το ξέρεις κι εσύ ότι τα ταξίδια στο χωριό τα καλοκαίρια ως παιδί δεν σου ήταν πάντα ευχάριστα. Τότε, όμως, δεν είχες την ωριμότητα να καταλάβεις τη σημασία της γνώσης της καταγωγής σου. Εξερεύνησε τον τόπο σου, τη λαογραφία του, τους ανθρώπους του. Πού ξέρεις; Μπορεί να βρεις κανένα μακρινό ξάδερφο που δεν ήξερες ποτέ.

 

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ