TRAVEL

6 tips για να οδηγείς πιο οικονομικά (και με μεγαλύτερη ασφάλεια)

Η σωστή οδήγηση προϋποθέτει συχνό έλεγχο του αυτοκινήτου, επιδιόρθωση ζημιών αλλά και τα σωστά βήματα για το πώς οδηγούμε, πόσο «φορτώνουμε» το αυτοκίνητο,  τι χρήση κάνουμε στο φρένο και το γκάζι αλλά και τι ποιότητας βενζίνη βάζουμε. Για το τελευταίο ειδικά, μην ανησυχείς καθόλου, γιατί το Ραδιόφωνο Νews 24/7 στους 88,6, σε συνεργασία με την ΕΚΟ, σου γεμίζει το ντεπόζιτο με 88,6 λίτρα καύσιμα. Πώς θα κερδίσεις; Πάρε μέρος στο διαγωνισμό που γίνεται καθημερινά μέχρι την Παρασκευή 31 Μαίου 2019.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα του διαγωνισμού δωρεάν ή τηλεφώνησε από Δευτέρα έως Παρασκευή στο 213 09 09 700 (06:00 -23:00) δηλώνοντας τα στοιχεία σου. Εάν δήλωσες συμμετοχή, συντονίζεσαι καθημερινά 09.30-10.00 στους 88,6, γιατί μπορεί να είσαι εσύ ο τυχερός νικητής που θα κληρώσει ο Αντώνης Φουρλής με τη Στέλλα Γκαντώνα. Αν ακούσεις το όνομά σου, κάλεσε αμέσως και κέρδισε. Με τη βοήθεια του συντάκτη αυτοκινήτου, Δημήτρη Μπαλή, μαθαίνουμε ποια είναι τα 6 βασικά tips για οικονομική και ασφαλή οδήγηση. ;Έχουμε και λέμε:

Οδηγούμε στρωτά

Δίνουμε πολύ μεγάλη προσοχή στην εναλλαγή «φρένο-γκάζι» και δεν επιταχύνουμε απότομα αλλά ούτε κάνουμε και απότομες μανούβρες όταν θέλουμε να στρίψουμε ή να αλλάξουμε λωρίδα. Επίσης, αλλάζουμε ταχύτητα πριν φτάσουμε στο όριο των στροφών.

Έλεγχος αυτοκινήτου

Ελέγχουμε γενικά την κατάσταση του αυτοκινήτου (φρένα, λάστιχα, αμορτισέρ) γιατί αν είναι σε κακή κατάσταση, θέτουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο και αυξάνεται η κατανάλωση που κάνουμε.

Δε φορτώνουμε το αμάξι

Αν είσαι από τους ανθρώπους που κάνουν το πορτ μπαγκάζ να «αναστενάζει», ξανασκέψου το. Όταν το κάνεις, αλλάζεις το κέντρο βάρος του οχήματος και επηρεάζεις την κατανάλωση. Και λογικά να ακούς στη διαδρομή ένα μόνιμο «ντουκ ντουκ».

Διάβασε κι αυτό: Ανακαλύπτοντας ένα νέο γαλαξία

Βάζουμε ποιοτική βενζίνη

Επιλέγουμε καύσιμα από «επώνυμα» πρατήρια ώστε να είμαστε σίγουροι για την ποσότητα και την ποιότητα που μπαίνει στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μας.

Κλείσε τα παράθυρα

Όταν οδηγείς με κλειστά παράθυρα, έχεις καλύτερη αεροδυναμική και καταναλώνεις λιγότερο. Τους καλοκαιρινούς μήνες, ωστόσο, είναι δύσκολο να το εφαρμόσεις, εφόσον θα ανάψεις κλιματισμό που επίσης επηρεάζει την κατανάλωση.

Επίλεξε υβριδικά συστήματα

Η εξέλιξη της τεχνολογίας των αυτοκινήτων σου δίνει τη δυνατότητα να εφοδιάσεις το αυτοκίνητό σου με υβριδικά συστήματα για να μειώσεις τη συνολική κατανάλωση και να λειτουργήσεις με μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνείδηση. Αν μιλάμε για την πόλη ή τον αυτοκινητόδρομο, υπάρχουν αρκετά νέα μοντέλα με τρία ή τέσσερα προγράμματα λειτουργίας και με επιλογή ECO, ώστε να έχουμε χαμηλή κατανάλωση.