TRAVEL

6 τρόποι να γλιτώσεις έξοδα στις διακοπές σου

Οι διακοπές ξεκινούν σε λίγες μόνο ημέρες και αρκετοί από εμάς σκεφτόμαστε πώς θα μπορέσουμε να περιορίσουμε τα έξοδά μας, χωρίς να θυσιάσουμε την απόλαυση. Η Ιωάννα Παπαοικονόμου, υπεύθυνη για τη χώρα μας της μεγαλύτερης πλατφόρμας ανταλλαγής σπιτιών παγκοσμίως HomeExchange.com μας αναφέρει τι πρέπει να προσέξουμε ώστε να απολαύσουμε πολυτελείς διακοπές χωρίς να μας κοστίσουν μια περιουσία.

Ετοίμασε έναν προϋπολογισμό

Πριν αναχωρήσεις αποφάσισε πόσα είσαι διατεθειμένη να ξοδέψεις στις διακοπές σου. Ψάξε για ευκαιρίες και προσφορές στα εισιτήρια και στα καταλύματα και υπολόγισε τα ημερήσια έξοδά σου. Χρειάζεται χρόνος για το σχεδιασμό, αλλά αν γνωρίζεις από πριν τα κόστη θα σε βοηθήσει να ελέγξεις τα έξοδα.

Ψάξε τα δωρεάν

Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν. Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που μπορεί κανείς να τα δει χωρίς χρέωση. Αρχαιολογικοί χώροι, μοναστήρια, μη-οργανωμένες παραλίες προσφέρονται δωρεάν και τα χρήματα που θα γλιτώσεις μπορείς να τα ξοδέψεις σε άλλες απολαύσεις.

Μείωσε τα έξοδα μετακίνησης

Πολλές φορές τα έξοδα μετακίνησης είναι αυτά που τρώνε το budget από πολύ νωρίς. Αν, λοιπόν, δε θέλεις να ξοδέψεις πολλά χρήματα σε μετακινήσεις επίλεξε ένα κοντινό προορισμό ή ένα μικρό νησάκι που δε θα χρειάζεται να οδηγείς με τις ώρες για να πας σε μια παραλία.

Διαμονή

Είναι αλήθεια πως μπορείς να πετύχεις καλύτερες προσφορές αν μιλήσεις απευθείας με το ξενοδοχείο. Σύγκρινε τιμές online, τηλεφώνησε και αναζήτησε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Και εδώ θα πρέπει να σκεφτείς  το πού βρίσκεται το κατάλυμα. Η τοποθεσία είναι σημαντική. Μερικά ευρώ λιγότερα στην τιμή διανυκτέρευσης μπορεί να σου στοιχίσουν παραπάνω σε κόστος μεταφοράς προς την παραλία ή προς τα αξιοθέατα μια περιοχής.  Εάν είστε μια μεγάλη οικογένεια ή ταξιδεύεις με φίλους, η ενοικίαση ενός σπιτιού μπορεί να είναι καλή εξοικονόμηση χωρίς να θυσιαστεί η πολυτέλεια.

Αντάλλαξε το διαμέρισμά σου

Γιατί να σπαταλάς τα χρήματά σου σε ξενοδοχεία ενώ μπορείς να αφήσεις κάποιους να μείνουν σπίτι σου και εσύ να πας στο δικό τους; Το HomeExchange.com είναι μια τέτοια πλατφόρμα ανταλλαγής όπως και το guesttoguest.com.  Δε χρειάζονται χρήματα, δεν υπάρχει προμήθεια. Υπάρχει ο άλλος ιδιοκτήτης ο οποίος και αυτός θέλει να κάνει διακοπές. Συζήτησε διαπραγματεύσου, κάνε φίλους και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο.

Φαγητό

Προφανώς αν μαγειρεύει κανείς στο σπίτι μπορεί να γλιτώσεις πολλά χρήματα αλλά ακόμη και αν δε θέλεις να σου λείψει το εστιατόριο μπορείς να εξοικονομήσεις αυτά τα χρήματα με το να μειώσεις τα έξοδά του μέσα στην ημέρα. Για παράδειγμα μπορεί να έχεις μαζί σου στην παραλία νερό, καφέ και σνακ, να έχεις φάει ένα πολύ καλό πρωινό κι έτσι να τρως σε εστιατόριο μια φορά την ημέρα.

Σε γενικές γραμμές , ο πολύ καλός προγραμματισμός, ο σχεδιασμός και η καλή έρευνα αγοράς θα σε γλιτώσουν από περιττά έξοδα ώστε να απολαύσεις τις διακοπές σου χωρίς να τινάξεις τον οικογενειακό προϋπολογισμό στον αέρα.