TRAVEL

5 λόγοι να πας εδώ και τώρα στο Πόρτο Γερμενό

Αν ψάχνεις έναν κοντινό και ήρεμο προορισμό για αυτό το Σαββατοκύριακο, πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το Πόρτο Γερμενό. Χωρίς πολλές εισαγωγές, θα σου εξηγήσω τους λόγους.

1. ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Βρίσκεται στη Δυτική Αττική και πραγματικά δε θα χρειαστείς πάνω από 1μιση ώρα για να φτάσεις. Ο δρόμος είναι αρκετά εύκολος και έχει μόνο μερικές στροφές στο τελευταίο μισάωρο, μέχρι να κατέβεις στο βουνό και να φτάσεις θάλασσα.

2. ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Όπως προαναφέρθηκε η διαδρομή είναι μικρή – άρα θα κάψεις λίγη βενζίνη. Επίσης, στα λίγα έξοδα, να προσμετρηθεί ότι έχει 2 διόδια τα οποία πάνω κάτω είναι 10 ευρώ μετ’ επιστροφής. Καθώς δεν έχει οργανωμένες παραλίες, δε θα χρειαστεί να πληρώσεις για ξαπλώστρα. Μπορείς απλά να πας με την πετσέτα, την ομπρέλα και το σνακ από το σπίτι.

3. ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΝΕΡΑ

 

Βλέπει Κορινθιακό κόλπο και τα νερά είναι κρυστάλλινα. Τόσο που μπορεί να σου φανεί περίεργο ότι βλέπεις τόσο καθαρά τα ψάρια στο βυθό.

4. ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑΚΙΑ

Οι επιλογές δεν είναι πολλές αλλά αυτές που υπάρχουν σε ό,τι αφορά τα ταβερνάκια, είναι αρκετές. Αριστερά της πλατείας, μπορείς να βρεις τραπεζάκια με όλη τη θάλασσα πιάτο. Στον πεζόδρομο μπορείς να κάνεις βόλτα τρώγοντας το παγωτό σου ή να χαζέψεις το ηλιοβασίλεμα.

5. ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΑ

 

Γενικά το όμορφο είναι υποκειμενικό αλλά το συγκεκριμένο μέρος έχει αντικειμενικά πολύ όμορφα στοιχεία που ακόμα και ο πιο κακοπροαίρετος μπορεί να διακρίνει. Συνδυάζει πράσινο και γαλάζιο ενώ οι αντανακλάσεις στη θάλασσα κάνουν τα νερά να έχουν μαγικές αποχρώσεις.

Αν θέλεις να αναφέρουμε κάτι στα μείον, είναι ότι δε μπορείς εύκολα να βρεις δωμάτιο να μείνεις το βράδυ αν θελήσεις καθώς και ότι προφανώς δεν υπάρχουν πολλά να κάνεις αν το αποφασίσεις να διανυκτερεύσεις. Παρ’ όλα αυτά, αν έχεις πάει προετοιμασμένη για ηρεμία, το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις.