ΣΠΙΤΙ

Επιχείρηση άλατα: Ανακαλύψαμε τον πιο σίγουρο και γρήγορο τρόπο να ξεμπερδέψεις

Δεν χρειάζεται να μένεις μόνη σου για να γνωρίζεις ότι μία από τις ιδιότητες ακόμα κι ενός υπέροχου σπιτιού, είναι να βρωμίζει. Οκ, προσωπικά, ήξερα ότι σε ένα σπίτι μαζεύονται άλατα. Αυτό που δεν φανταζόμουν ήταν ότι α. κάθε φορά που το νερό έρχεται σε επαφή με τις επιφάνειες τα άλατα εμφανίζονται όπως τα σαλιγκάρια στη βροχή και β. ότι υπάρχουν ένα σωρό σημεία του σπιτιού που μπορούν να συσσωρεύσουν άλατα (#damn). Κι εξηγούμαι.

Όλοι νομίζουμε ότι τα άλατα συγκεντρώνονται αποκλειστικά στη μπανιέρα και στο νεροχύτη της κουζίνας και ότι καθαρίζοντας αυτά τα δυο σημεία του σπιτιού γλιτώνουμε από αυτά. Εμμμμ -breaking news- η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική.

Βλέπεις, με μία μίνι έρευνα στο σπίτι αρκεί για να ανακαλύψεις ότι άλατα υπάρχουν σε όποια (μα όποια) επιφάνεια έρχεται σε επαφή με το νερό. Αυτό σημαίνει ότι χτίζουν τις αποικίες τους στο νιπτήρα, στους τοίχους και στις επιφάνειες του μπάνιου, αλλά και στην καμπίνα και την κεφαλή του ντους. Και όχι μόνο.

Τα άλατα «στήνουν» πάρτι στο νεροχύτη της κουζίνας, στις βρύσες (του μπάνιου και κουζίνας), σε επιπλέον εξαρτήματα της μπανιέρας, ακόμα και στο μπωλ της τουαλέτας. Επιπλέον, άλατα θα βρεις σε οποιαδήποτε επιφάνεια από ανοξείδωτο ατσάλι (π.χ. κάδους).

Διαβάζω ότι κατά μέσο όρο, σε ένα σπίτι, συσσωρεύονται 13 κιλά αλάτων κάθε χρόνο. Ακούγοντας τα αυτά μοιάζει λες και η μάχη με τη συσσώρευση αλάτων να είναι μάταιη. Και αν σκεφτείς ότι ένα σπίτι δεν καθαρίζεται μόνο του, τα πράγματα δε μοιάζουν ιδιαίτερα αισιόδοξα.

Όλα αυτά σημαίνουν καθάρισμα. Δεν ξέρω ούτε έναν άνθρωπο που να του αρέσει το καθάρισμα. Ξέρω όμως πολλούς που τους αρέσει να ξεμπερδεύουν γρήγορα και αποτελεσματικά με αυτό.

Δεν θα ξεχάσω τη μητέρα μου, τις ημέρες που αναλάμβανε να καθαρίσει, να παραπονιέται για τα άλατα τα οποία θεωρούσε από τις πιο χρονοβόρες δουλειές καθαριότητας. Fast forward δεκαπέντε χρόνια αργότερα είμαι εγώ αυτή που πρέπει να κάνει τη «δύσκολη δουλειά» και έχω βρεθεί σπίτι της 24media για να εντοπίσω, να έρθω αντιμέτωπη και, τελικά, να βγω νικήτρια στη μάχη με τα άλατα.

Άλατα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας

Για να κερδίσω χωρίς να χρειαστεί να περάσω ένα ολόκληρο απόγευμα τρίβοντας χρειαζόμουν και ισχυρά όπλα. «Ένας είναι ο ηγέτης σε αυτά», σκέφτηκα κι έπιασα το Viakal.

 

Ξεκίνησα με το Viakal Spray το οποίο είναι ιδανικό για κάθετες και μεγάλες επιφάνειες, ακόμα και για καθημερινή χρήση. Έχουμε και λέμε: Για τα πλακάκια και το νιπτήρα του μπάνιου σου, για την μπανιέρα ή την καμπίνα τους ντους αλλά και το νιπτήρα της κουζίνας. Με άλλα λόγια για περιοχές που έρχονται διαρκώς σε επαφή με το νερό, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται στην επιφάνειά τους άλατα που, με τη σειρά τους, δημιουργούν θαμπάδα και βρωμιά.

Το Viakal Spray θα σε βοηθήσει να:

1. Γυαλίσεις το νιπτήρα του μπάνιου!

 

2. Κάνεις την καμπίνα του ντους να λάμπει σαν καινούρια.

3. Εξαφανίσεις άλατα και λίπη από το νιπτήρα της κουζίνας σου.

Κάπως έτσι, ξεμπέρδεψα πολύ γρήγορα με σημεία τα οποία άλλες φορές έπρεπε να επιμένω μέχρι να δω το επιθυμητό καθαρό και αστραφτερό αποτέλεσμα. Όχι πια. Τώρα με ένα ψέκασμα και σκούπισμα είχα τελειώσει και η διαφορά ήταν τεράστια. Επιπλέον, το Viakal μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άνετα και σε πάγκους κουζίνας laminate.

Είχα τελειώσει όμως; Όχι. Τα άλατα αποδεικνύονται δύσκολος αντίπαλος αφού μαζεύονται ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία. Γι’ αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις θέλεις το Viakal Μπουκάλι.

Το Viakal Μπουκάλι είναι το «δυνατό πυροβολικό» για τις «ύπουλες» περιπτώσεις. Με άλλα λόγια, τα σημεία που (δεν το περιμένεις, αλλά) είναι γεμάτα άλατα και ο βαθμός δυσκολίας στον καθαρισμό τους ανεβαίνει. Μιλάω για τη βρύση του μπάνιου και της κουζίνας (ω ναι, αν κοιτάξεις πιο προσεκτικά και εκεί πάνω «κάθονται» άλατα), την κεφαλή του ντους, αλλά και το μπωλ της τουαλέτας.

Με το Viakal μπουκάλι καθάρισα:

1. Την κεφαλή του ντους .

2. Την βρύση του νιπτήρα

 

3. Την βρύση της κουζίνας.

4. Το μπωλ της τουαλέτας.

Για να καταλάβεις μέχρι σήμερα δεν είχα μπει καν στη διαδικασία να ασχοληθώ με τα συγκεκριμένα σημεία γιατί το θεωρούσα χαμένο κόπο. Με το Viakal Μπουκάλι ήταν υπόθεση μερικών λεπτών αφού χάρη στην παχύρρευστη του σύνθεση είναι ιδανικό για χρήση σε πιο σκληρά και δύσκολα άλατα. Όχι απλά τα απομακρύνει, αλλά απωθεί το νερό ώστε να εμποδίσει την άμεση επανεμφάνιση των αλάτων (τέλειο;).

Εν ολίγοις δεν είναι απλά ότι ξεμπερδεύεις γρήγορα, αλλά ότι δεν χρειάζεται να καθαρίζεις κάθε τρεις και λίγο. Βλέπεις, η προστασία που παρέχει το Viakal διαρκεί τρεις φορές περισσότερο, λειτουργώντας ως ασπίδα κατά των αλάτων για τις βρύσες και χαρίζοντάς τους εντυπωσιακή λάμψη που διαρκεί. Στα σημεία όπου τα άλατα είναι πιο «επίμονα» μπορείς να αφήσεις το Viakal να δράσει για πέντε λεπτά προτού το ξεπλύνεις οπότε κι εγώ αυτό έκανα.

Αν ήταν αυτή η πιο ευχάριστη επαφή μου με την καθαριότητα; Θέλεις την αλήθεια; Ήταν.

Το Viakal δεν άφησε τίποτα. Εξαφάνισε κάθε ίχνος από τα άλατα αφήνοντας τις επιφάνειες αστραφτερές και εμένα με ένα τεράστιο χαμόγελο ικανοποίησης.