ΣΠΙΤΙ

Το κυριακάτικο brunch το θέλουμε στο σπίτι

Το brunch δεν έχει κανόνες, ούτε καν αυστηρό χρονικό προσδιορισμό. Τοποθετείται φυσικά ανάμεσα στο πρωινό και το μεσημεριανό, αλλά ακόμα και αυτό παραμένει χαλαρό ως έννοια. Αλμυρές και γλυκιές γεύσεις αναμιγνύονται σε φούρνους, τηγάνια και ψυγείο, με μόνη προϋπόθεση την διάθεση για αυτοσχεδιασμό και πειραματισμό.

Αν από την πλευρά σου το κυριακάτικο brunch το έχεις συνδυάσει αποκλειστικά και μόνο με έξοδο σου έχουμε νέα: το σπιτικό brunch είναι ακόμα καλύτερο, αρκεί φυσικά να έχεις και την αντίστοιχη παρέα, ανεξάρτητα από το αν είναι οι φίλοι ή η οικογένειά σου. Οι κανόνες απλοί: κατασκηνώνετε στην κουζίνα με μια αμυδρή ιδέα του τι θέλετε να κατασκευάζετε και ξεκινάτε τους πειραματισμούς.

Σύμμαχοί σας οι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές που δεν σταματάνε να δουλεύουν στο full ενώ με τη βοήθειας της πρωτοποριακής εφαρμογή Home Connect από τη Siemens αλλάζουν όσα ξέραμε μέχρι τώρα καθώς δεν χρειάζεται να είμαστε καν παρόντες. Πιο συγκεκριμένα, οι οικιακές συσκευές με δυνατότητα Wi-Fi και τεχνολογία Home Connect, ανοίγουν το δρόμο σε νέες δυνατότητες, που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί, όπως το να ελέγχουμε το φούρνο από το κινητό μας ή να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή τι υπάρχει μέσα στο ψυγείο μας. Με αυτό τον τρόπο, οι δουλειές του σπιτιού γίνονται εύκολα και γρήγορα, ενώ εμείς έχουμε περισσότερο χρόνο για να ασχοληθούμε με όλα όσα πραγματικά αγαπάμε.

Για παράδειγμα μπορούμε να κάνουμε μια επίσκεψη στο ψυγείο με σύστημα hyperFresh που φιλοξενεί στο εσωτερικό του συστατικά ζωτικής σημασίας για ένα αξιοπρεπές brunch και να επιλέξουμε όσα χρειαζόμαστε: από τα αυγά, το βούτυρο για το ψωμί ή τα φρούτα που θα συνοδεύσουν τα pancakes (δεν νοείται brunch χωρίς pancakes), μέχρι τον αγαπημένο σου χυμό ή λεμονάδα. Φυσικά δεν θα θυμηθείς να τα βγάλεις όλα αυτά με τη μία, η πόρτα του θα ανοιγοκλείνει συνεχώς. Ευτυχώς οι συσκευές της Siemens δεν έχουν ανάγκη, μας συντροφεύουν επάξια και σε σαφώς πιο δύσκολες αποστολές.

Όπως η αποστολή που έχει ο φούρνος,  που καλείται παράλληλα να ψήνει και να τηγανίζει, ενώ παράλληλα όλη η παρέα περιμένει εναγωνίως την τάρτα, τυρόπιτα ή κέικ που παρασκευάζεται. Ευτυχώς οι φούρνοι της Simens είναι σχεδιασμένοι για να μας απαλλάσσουν από περιττές εργασίες και να διευρύνουν τις μαγειρικές μας επιλογές, ενώ προσφέρουν νέες δυνατότητες όπως πχ να μαγειρεύουν στον ατμό. Επιλέγοντας δε την τεχνολογία Home Connect μπορείτε να προθερμαίνετε το φούρνο, ενώ ακόμα κάνετε το πρωινό σας κυριακάτικο jogging, ενώ δεν θα χρειαστεί να αναρωτηθείτε ποτέ ξανά αν έχετε κλείσει το φούρνο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανατρέξετε στην εφαρμογή Home Connect.Ακόμα μπορείτε να αλλάξετε προγράμματα και να ελέγξετε την κατάσταση του φούρνου σας, λαμβάνοντας μία ειδοποίηση στο τέλος του προγράμματος, όταν το μαγείρεμα έχει ολοκληρωθεί.

 

Τίποτα δεν σας εμποδίζει πλέον να μαγειρέψετε σαν διάσημοι σεφ. Δείτε υπέροχες μαγειρικές ιδέες, βίντεο και πολλές συνταγές που φτιάχτηκαν ειδικά για τη συσκευή σας. Μπορείτε ακόμα να στέλνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις απευθείας στο φούρνο. Επιπρόσθετα μπορείτε να λαμβάνετε ειδικές προτάσεις εποχιακών συνταγών κάθε μήνα, αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής Siemens Home Connect.

Πίσω στην κυριακάτικη δημιουργία σας, στα μάτια του φούρνου φυσικά τηγανίζονται αυγά, ενώ διαγωνίως των αυγών αρχίζουν και παίρνουν σχήμα και χρώμα τα pancakes. Αλμυρά ή γλυκά δεν έχει σημασία, το τραπέζι είναι στρωμένο με τις άπειρες επιλογές επικάλυψης, με τις μαρμελάδες να βρίσκονται σε προνομιακή θέα. Η επιτυχία του brunch είναι ανάλογη της διάρκειάς του. Τα πιάτα γεμίζουν και αδειάζουν για να γεμίσουν και πάλι, η κουζίνα παραμένει διαρκώς ζωντανή και οι συσκευές της SIEMENS έχουν την τιμητική τους, καθώς κάνουν με τη σειρά τους τις Κυριακές μας πιο απολαυστικές και ξεκούραστες από ποτέ, χάρη στην ιδιαίτερή τους τεχνολογία. Το brunch δεν χρειάζεται να φέρει τον τίτλο του για να το διασκεδάσεις: brunch είναι και εκείνα τα νωχελικά πρωινά με την οικογένειά σου, που κανείς δεν θέλει να σηκωθεί από το τραπέζι, παρά μόνο για να δει τι άλλο μπορεί να φαγωθεί ή για να βάλει λίγο ακόμα καφέ

 

Όσο για το μετά…

 

Το μετά είναι ακόμα πιο εύκολο όταν υπάρχει ένα πλυντήριο πιάτων. Εντοιχισμένο ή ελεύθερο δεν έχει σημασία καθώς χάρη σε πρακτικές λειτουργίες, όπως τα ρυθμιζόμενου ύψους πλαϊνά τμήματα και οι αναδιπλούμενες ακίδες, υπάρχει χώρος για όλα – ακόμη και για μεγάλες κουτάλες και τα μικρά κουταλάκια του γλυκού. Φυσικά με το Home Connect και το πλύσιμο των πιάτων γίνεται πλέον εύκολη υπόθεση. Επιλέξτε το πρόγραμμα που επιθυμείτε και παρακολουθήστε την πρόοδό του, από το smartphone ή tablet σας ενώ εσείς τιμάτε δεόντως το απόγευμα της Κυριακής στο σινεμά.

Καμία μελαγχολία τις Κυριακές. Μόνο όμορφες γεύσεις, πολλή φαντασία και στιγμές που θα μας συντροφεύουν για όλη την εβδομάδα!